30.9.2012

Syyskuun viimeinen on..


Oranssi..


  
 
Punainen.. 
Ruskea.. 
Keltainen..


 
 
Ja vielä vähän vihertäväkin!


 
 
Ai niin, oli mulla asiaakin:
 
Eipä sitten tullut oppineittenkukkaa tälle oppimattomalle. Sille yhdelle ainoalle nupullaan olevalle zinnia-raukalle kävi näin kurjasti. En tiedä, syyttäisikö tästä vain itseään, vai kenties kissaa, jonka olen huomannut pitävän kukkapenkkejä kulkureitteinään ja huusseinaan. Hävytön otus! Noh, josko ensi kesänä sitten.. 
Ärsyttävän ruusun leikkasin alas ja siirsin ihan toisaalle. Olenko ilkeä, jos toivon, että kuolisi mokoma? Sen verran annoin sille armoa, etten ihan suoraan saveen sitä tökännyt, vaan laitoin sekaan (ja päällekin) karkeaa soraa. Olkoon siinä ja viihtyköön. Jos me ei ensi kesänä päästä yhteisille taajuuksille, niin viskaan sen mettään.


 

Yllätys yllätys, seinän ja ruusun välistä kitumasta löytyi muutakin kuin zinniaa! Näyttää epäilyttävästi malvalta. Vähän jo ihmettelinkin, että mikähän sillekin tuli, kun muistelin sitä kyseiseen penkkiin vuosi sitten kylväneeni. Tarhurintumpelon oppimattomuus meinasi olla kohtalokasta. Ehkä ensi kesänä sekin..?
 
 
 
 
Mutta se niistä epämiellyttävyyksistä. Katsellaan mieluummin lisää kauniita syksyn sävyjä!
 
 
 
 
Värikästä syyskuun viimeistä ja mukavaa sunnuntaita kaikille!
 

10 kommenttia:

 1. Vau miten hurmaavia kuvia ja värejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tällaiset värit ilahduttavat niin paljon harmaassa ja ankeassa syksyssä :)

   Poista
 2. Aina välillä on hyvä panostaa kivoihin kuviin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta puhut. Varsinkin hetkinä, jolloin joku homma meneen oikein kunnolla pieleen. Kuten vaikka zinniat :D

   Poista
 3. Onpa kauniita värejä ja kuvia! Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä aurinko ei ole tänään paljoakaan esitellyt itseään, mutta onneksi nuo syksyn kukkaset ovat lähes yhtä piristäviä :)

   Poista
 4. Kivoja kuvia, tosi hienoja krassinkukkia! Niiden sävyt sopivatkin hyvin syksyyn, ja aika pitkälle syksyyn ne kukkivatkin. Onko nuo siemenet liljansiemeniä vai keitä? Hieno otos!

  Zinnialla on tosiaan ollut joku probleema, aika jännästi se on tuosta keskeltä nuupahtanut eli olisikohan joku voinut esimerkiksi kokeilla hampaitaan siihen?

  Ruusun menestymistä/ menehtymistä saa toivoa, kumpaakin, kaikki kasvit eivät jostain syystä miellytä... Itse olen päästänyt ainakin juhannusruusun ja karhunvadelman ns. vapaiksi, koska emme olleet samalla aaltopituudella ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Krasseilla oli tuossa välissä jo pieni taantuma, mutta yhtäkkiä niitä kukkia sieltä taas alkoikin puskea :) Ihania ovat. Siemenet kuuluvat keltakurjenmiekalle, aika hauskoja pampuloita.

   Vähän siltä näyttäisi, että zinnia on saanut hammasta tai jotain muuta terävää.. Todistusaineistoa mulla ei tosin kissan (tai kenenkään muunkaan) syyllisyydestä ole, joten toistaiseksi pidän itseäni syypäänä :P

   Eihän siitä mitään tulisi, jos olisi pakko tulla toimeen kaikkien kasvien kanssa. Jos yhteispeli ei toimi, niin se ei vaan toimi.

   Poista
 5. Kauniit kukat hienosti kuvattuna. Iloa tulevaan harmaaseen syksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja tervetuloa lukijaksi! Toivottavasti kuvat ja kukat miellyttävät jatkossakin! :)

   Poista