7.9.2012

Paisley-lamppu.

Lähtökohta: pöytävalaisin.
Aivan järisyttävän ruma ja törkeän mauton sellainen, joka oli hengaillut olohuoneen pimeimmässä nurkassa K A U A N. Se ei juuri koskaan ollut päällä valaisemassa tuota pimeää nurkkaa, vaan enemmänkin piilotteli siellä ja kaiketi häpesi, juurikin ulkoisen olemuksensa takia. Sen täytyi siis päästä kaunistuskäsittelyyn!

Näin tapahtui: Otin lampusta irti kaiken, minkä irti sain. Siinä sitten alkoikin hahmottua kyseisen rumiluksen hieman kauniimpi tulevaisuus ja jälleen kerran keksin käyttää spraymaalia uudistamiseen.
Varjostimen pitsimaalasin kiiltävällä mustalla ja kevyellä suihkauksella hopeaa. Ihanan paisley-kuvioisen pitsipöytäliinan bongasin jokin aika sitten Robinhoodin alelaarista ja ostin ihan tätä käyttöä varten. Pitsin rei'ät eivät ehkä ole ihan niin suuria kuin olisi hyvä olla, mutta se toimii kuitenkin kohtalaisen hyvin. Valaisimen rungon ja varjostimen päässä olevan nupin maalasin mattamustalla.


 
 
 

Kiinnittelin osaset takaisin yhteen maalien kuivuttua ja loppusilaukseksi reunustin vielä varjostimen leveällä, mustalla pitsinauhalla. Leikkasin sen hieman naftiin mittaan ja ompelin päät yhteen, jonka jälkeen vaan pujottelin pitsirenkaan varjostimen reunaan. Se pysyy siinä hyvin ihan itsekseen, ilman mitään liimailuja.

Lopputulos: edelleen pöytävalaisin. Huomattavan paljon nätimpi sellainen, joka pääsi uudistuksen myötä osaksi pitsilipaston päälle koottua, pientä asetelmaa. Nyt sen ei enää tarvitse häpeillä, vaan se saa olla kaunis ja tarpeellinen valonlähde pimeässä eteisessämme! Mieskin kehui sitä (?!).


 
 
Hopeinen suihkaus näkyy lähinnä päivänvalossa, eli sikäli se oli turhaa hienostelua, mutta onpahan suihkaistu.
Valaistukseen liittyen vielä pari kuvaa valopurkista, joka näkyi viimekuisessa aforismiseinä-postauksessa ja josta lupailin laittaa tarkempaa kuvaa. Purkki sisältää siis jouluvaloa ja helminauhaa päällekkäin ladottuina ja näyttää tältä.


 Ihanaa ja valoisaa viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Ihan mielettömän hieno!Pakko kopsata johonkin tuo idis,tää tahtoo kans;)
  Ihanaa viikonloppua sinnekin<3

  VastaaPoista
 2. Apua, ihan hirveen kaunista!! Upea valaisin siitä sukeutuikin, voi hyväntähen sentään!

  Ja tuo valo+helmi -asetelma on täyteläistä silmäniloa, mahtava idea myös.

  Puutarhakausi alkaa loppua, mutta tästä postauksesta sai inspiroivaa harrastevirtaa. Kiitos Purlina!a

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Kyllä mäkin tuosta nyt tykkään ja ihan mielelläni katselen sitä näkyvälläkin paikalla :) Valopurkin väsäilin alunperin viime (vai toissa?) jouluksi. Päätin kuitenkin, että ei se ihan liian jouluinen ole voidakseen olla ympärivuotinen.

   Ihanaa, että olen onnistunut inspiroimaan muitakin! Syksy onkin hyvää aikaa tehdä muita kivoja juttuja :)

   Poista
 3. Sun lampustasi tuli kyllä niin magee, että hampaitani vihloo, siis ihastuksesta. Hiano tuunaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mun hampaita taas vihloi tuon lampun alkuperäinen olemus, eikä vihlonut mitenkään hyvällä. Enää ei hampaat vaivaa, on sen verran nätti valaisin, vaikka itse kehunkin :)

   Poista
 4. Ihana kuin mikä! Sanoo hullu lamppujen tuunaja täti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen hullu lamppujen (ja vähän kaiken muunkin) tuunaaja kiittää ja toivottelee sinut erittäin tervetulleeksi seuraamaan tulevia tuunailuja :)

   Poista
 5. U-p-e-a lamppu.. tyylikäs ja aivan ihana:-)

  VastaaPoista