10.9.2012

Suloisia muistoja.

Syksy on oikeastaan ihan mukavaa aikaa. Saa vetää villasukat jalkaan ja laiskotella sisätiloissa hyvällä omallatunnolla. Toisaalta ulkona pääsee jo suunnittelemaan ja osin toteuttamaankin seuraavan kauden kukkaloistoa. Saa kylvää pieniä siemeniä ja toivotella niille kaikkea hyvää. Viileinä aamuina on ihan erityisen ihanaa mennä pihalle aamukahville ja ihastella aamuauringon lämpimiä säteitä. Iltaisin voi tunnelmoida kynttilänvalossa ja ainakin täällä alkaa tuntua siltä, että pian lankaa kuluu ja virkkuukoukku viuhuu.

Ajokoiralle syksy taitaa kuitenkin olla se paras aika vuodesta; ilmassa on metsän tuoksua ja pientä jännitystä siitä, että koskahan sitä saisi tutkapannan kaulaansa ja pääsisi työmaalle. Siksipä me halusimme hankkia Ville-koiran hautapaikalle perustetun muistopenkin keskipisteeksi mahdollisimman komean syksyisen kukkijan. Valitsemamme kaunotar on syyshortensia 'Vanille Fraise', joka kukkii juuri oikeaan aikaan ja todella näyttävästi.

Se näytti tältä

15.8

 
28.8

 
ja eilen, 9.9.

 
 
Tällaiset silmänilot tekevät syksystä vieläkin mukavemman!
 
Mulla olisi tämän viikon aikana ohjelmassa runsaasti nurmikon repimistä, maankaivuuta, suodatinkankaan asettelua ja kivien kottikärräystä. Mies lupasi tuoda viikonlopuksi hiesua/hietaa/santaa (sovitaan, että se on vaan maata) ja toivottavasti tuo myös lantaa. Sitten pääsenkin toimittamaan sitä yllä mainitsemaani siementen kylvöä ja kaiken hyvän toivottelua!
 
Hyvää alkanutta viikkoa myös teille!


8 kommenttia:

 1. Hortensiat on niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, tästä väriä vaihtavasta tykkään erityisen paljon :)

   Poista
 2. Kaunista....ihanan syksyistä...:)

  VastaaPoista
 3. Hortenssiat on ihania ja kuulaat syyspäivät myös.
  Viime syksynä kun istuttelin sipuleita ihan itsekseni tunsin kun joku tuli kylkeäni vasten tuhisemaan, suuri harmaahirvikoira Sulo (luki pannassa) se siinä ihmetteli. Säikähdyksen jälkeen hänestä kuoriutui vallan mukava kaveri, mutta piti sitten pirauttaa pannassa olleeseen numeroon kun Sulo ei ymmärtänyt lähteä jatkamaan hirvestystä tuntienkaan kuluttua, omistajan tultua hakemaan selvisi jotta Sulo olikin oikeasti Martta jolla oli vain panta lainassa. Eli ei siis ihme jotta tykkäsi enemmän kukkasipuleiden istutuksesta kun hirvikärpästen kera metsästyksestä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on meidän ensimmäinen hortensia ja tykästyin niin paljon, että niitä taitaa tulevina vuosina tulla lisääkin.

   Haha, Martalla oli ihan muut harrastukset mielessään :)

   Poista
 4. Kaunis hortensia, kyllä vaaleanpunainen sopii näköjään hyvin syksyynkin!

  Onnea minunkin puolestani niille pienille siemenille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näköjään sopii :) Vähän mä kyllä ihmettelen tätä mun pastellisävy-innostusta, kun en tavallisesti pidä niin tyttömäisistä väreistä ollenkaan. Mutta kukathan onkin ihan eri juttu!

   Onnentoivottelut välitetään eteenpäin!

   Poista