21.12.2012

Hassu kuusi ja muita jouluisia.

Nyt on kuusi hankittu ja koristeet - myös ne lankaiset - viritelty paikoilleen. Kuusi ei kylläkään ole varsinaisesti kuusi, vaan muutamasta isohkosta kuusenoksasta tehty kuusikimppu, jonka lykkäsin maljakkoon ja maljakon hinkkiin. Mutta ehkä se on riittävän kuusi ollakseen kuusi?
 
 
 
 
Vähänniinku-joulukuusi tuli valo-oksan tilalle keittiön ja olohuoneen väliselle tasolle. Tämä ON joulukoriste. Joulukukka numero kakkosena on punainen joulutähti.
 

 

 
 
Se onkin oikea kontrastipommi! Tummanpunaisen ja tummanvihreän yhdistelmä on mielestäni melkein pyhä ja ainakin lähes yhtä hyvä kuin mustan ja valkoisen liitto.
 
 
 
 
 
 
Sain ahaa-elämyksen ja ripustelin valonauhaa hyllyn reunalle. Nyt ne perhosetkin näyttävät hieman jouluisemmilta! Myös jokunen kimalteleva killutin päätyi joukkoon.
 

 

 
 
Pienempiä kuusenoksia laitoin pienempään maljakkoon. Aika omituinen sekamelska tämä kokonaisuus on, mutta jostain syystä se miellyttää omaa silmää.
 

 

Joulukukka ykkönen eli pienesti auki hyasintti on nyt vähän isommasti auki hyasintti. Tuoksu on edelleenkin aivan mielettömän ihana. Mahdollisesti jopa voimistunut?


 
 
Ehkä paras jouluisen tunnelman tuoja on kuitenkin takka, jota päästiin eilen lämmittämään ekaa kertaa tänä talvena. Tuvassa tuoksuu kevyen savuiselta ja tuossa edustalla on melkoisen mukavaa istuskella ja lämmitellä lumitöissä jäätyneitä varpaitaan.
 

 

Lämpöä ja valoa, ihanaa ja rauhallista joulunaikaa kaikille!

14 kommenttia:

 1. Ei kaiken tarvitsekkaan olla aina niin perinteistä. Tuo kuusi ja muu kokonaisuus ovat juurikin hyvät tuollaisinaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Kuusen olisin kyllä halunnut ihan perinteisenä ja kokonaisena, mutta kun tuolla meidän takapihalla oli vaan joko kymmenmetrisiä kuusia tai sopivan kokoisia mäntyjä :D

   Poista
 2. Komppaan rouvaa yllä,vähänniinkukuusi on vallan mahdottoman jouluinen ja muutenkin näyttää kauniilta,takasta olen melkein kade:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mukavaa, jos joulusekamelskani miellyttää :) Takka onkin tosi ihana varsinkin näin kylmillä ilmoilla.

   Poista
 3. Kaunista, levollista ja leppoisaa joulua!

  VastaaPoista
 4. Paljon kaunista katseltavaa, oikein kiehtovaa ja joulutunnelmaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tuumasin, että pitäähän sitä edes vähän jotain jouluista laittaa. Nyt alkaa vihdoin itselläkin olla aika jouluinen fiilis :)

   Poista
 5. Jouluista tunnelmaa! Jouluiloa sydämeesi!

  VastaaPoista
 6. Hirmuisen mukavaa Joulunaikaa sinulle<3

  VastaaPoista
 7. Oikein mukavia joulunpyhiä!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista