28.9.2012

Kukkapenkkejä?

Loppukesästä havahduin kahteen asiaan.

Ensinnäkin siihen, että autokatos täytyy tyhjentää siitä sekalaisesta romusta, jota sinne on tarkoituksella ja tarkoituksetta kertynyt. En edes muista, milloin sinne viimeksi olisi se autokin mahtunut. Katos on puolivahingossa toimittanut varaston virkaa.

Toiseksi, ja oikeastaan paljon tärkeämpänä siihen, että ulkosaunan pation ympärille on ensi kesään mennessä saatava jonkinsorttinen aita. Tämä ihan siksi, että samaisella patiolla sattuu olemaan myös uima-allas ja meillä sattuu olemaan pian kävelyikäinen pikkuihminen. Vanhemmat kun ovat sikäli viallisia ihmisiä, että heillä on todellisuudessa vain kaksi kättä, vaikka usein kuulee muuta väitettävän. Eikä siellä selkäpuolellakaan oikeasti ole mitään ylimääräistä silmäparia.

Ja miten tämä sitten liittyy mihinkään kukkapenkkeihin?

No näin. En äkkiä keksinyt näille parempaakaan nimitystä. Penkki, johon laitetaan kukkia!
Istuinosina on pätkät trukki-/kuormalavaa ja selkänojina verkko-ovet koirien vanhoista ulkotiloista. Muina osina käytin erilaisia palikoita sekä laudan- ja paneelinpätkiä. Lavat ja valtaosan muista materiaaleista löysin autokatoksesta. Mahdollinen maalaaminen jää kyllä ensi kevään hommaksi, koska tänne iski pahanlaatuinen syyslaiskuus.


 
 
Ajatuksena on siis tehdä saunan patiolle kukkiva aidanpätkä. Verkkoselkänojat suorastaan vaativat ja huutavat jotain köynnöstelevää ja kiipeilevää kasvia kietoutumaan itseensä! (Kuinka ollakaan, mulla on mm. tuoksuherneen ja keisarinelämänlangan siemeniä valmiina!) Sommittelin penkit tuohon vain hätäisesti nähdäkseni, miten ne voisivat siinä toimia. On siinä ne pöpeliköstä pelastetut tonkatkin ja uusin löytö, vanha öljykanisteri. Sekin ihan kiljuu kukkaruukkua päälleen.
Naurettavinta tässä on ehkä se, että todennäköisesti kukkapenkit päätyvät talvehtimaan, kuinkas muutenkaan, kuin autokatokseen..

Vielä olisi kuitenkin useampi metri pationreunaa vailla ajatustakaan mistään aidantapaisesta. Yhteen kukkapenkkiin on matskuja jäljellä, joten sen varmasti toteutan, mutta mitä muuta? Jotain "kiinteää", minkä voi joko tökätä maahan tai naputella kiinni itse patioon.. Ja pari porttiakin pitäisi kai olla..

Hyviä ideoita otetaan vastaan! Jotain hyvin edullista tai vielä mieluummin ilmaista, ja lisäksi sellaista, mikä on toteutettavissa yhden naisen voimin.

Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Hieno kukkapenkki... kierrätystä parhaimmillaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nuo trukkilavat ovatkin niin käteviä, kun niitä voi uusiokäyttää monella tapaa :)

   Poista
 2. Hauskoja ja hienoja ideoita, kyllä sulla on taas leikannut terävästi! Luulen, että olet jo itse keksinyt nuo kaipaamasi yhden-naisen-toteutettavat-ideat, joten jään odottelemaan seuraavaa postausta ja kuvia valmiista teoksista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, kyllähän noista varmaan tulee ihan kivannäköiset sitten ensi kesänä, kun saavat maalia pintaansa ja kukkia kavereikseen :)

   Siinä taisit olla ihan oikeassa, että itse keksin idean aidan jatkosta. Tietooni tuli nimittäin, että eräs heinäseiväs-apaja on vapaasti tyhjennettävissä! Mutta sitä en lupaa, että seuraavaan postaukseen saisin mitään kuvaamisen arvoista aikaiseksi; ruuvailin ja naulailin kukkapenkkejä ilmeisen antaumuksella, ja oikean käden kämmen on nyt aikalailla nahaton :D Auts.

   Poista
  2. Varmasti tulee kivat systeemit ensi kesänä, ei epäilystäkään. Pikaista paranemista kämmenelle :)

   Poista
  3. Eiköhän tämä kämmen tästä toivu :)

   Poista
 3. Siis teitö itse?
  Wau, jos näin oli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ihan itse omin pienin kätösin nikkaroin :D Kiitos!

   Poista