22.4.2013

Tekstiä laudalla.

Olen monen muun tavoin tykästynyt teksteihin sisustuksessa. Se on varmasti ainakin jossain määrin seuraamieni sisustusblogien ansiota, kivoja tekstijuttuja on näkynyt paljon. Olen tykästynyt myös jämälaudan hyödyntämiseen erilaisissa projekteissa, erityisesti tauluissa. Halusin kokeilla näiden kahden yhdistämistä.
 
Tekstiä ja lautaa. Lautatekstitauluja. Tein kolme erilaista parilla eri tyylillä.
 
Runosuoneni on varsin sykkimätön, joten lainailin suosittuja englanninkielisiä mietteitä. Tylsää ehkä, mutta osuvaa.

 


 
 
Tuplatauluun käytin kaksi saman mittaista hukkapätkää, jotka yhdistin toisiinsa narulla. Narun kiedoin ruuveihin, jotka on kiinnitetty lautojen taustapuolille. Hieman mustaa maalia reunoille, tekstit perään ja siinä se.
  Useamman laudan taulut tein suunnilleen näin.

Tarvikkeet:
 • Lautaa (taustalle yksi pitkä ja pinnalle lyhyempiä tarpeen mukaan)
 • Liimaa ja vettä
 • Ruuveja ja meisseli
 • Tarvittaessa hiomapaperia ja maalia
 • Kopiopaperille tulostetut tekstit
 • Kahvia ja tulentekoväline
 • Narua

Käytin juuri sitä määrää ja sen kokoista lautaa, mitä satuin löytämään. Jos lopputuloksesta haluaa siistimmän, kannattanee sahailla taustalauta siihen mittaan, ettei se näy pintalautojen alta. Itse en kokenut sen olevan pakollista.
Liimasin taustalaudan pintalautoihin ja varmuudeksi vielä ruuvailin kiinni joka laudan kohdalta. Lautojen "sahapinnalla" olleet päät hioin ja maalasin kevyesti.
Tulostetut tekstipaperit vanhensin tuttuun tapaan kahvilla ja rutistelemalla. Leikkasin ne sopivaan kokoon ja kärvensin reunat, sitten liimasin ohennetulla erikeeperillä laudoille. Tämän tein myös tuplataulun kohdalla.
 
Taakse kiinnitin lyhyet ruuvit, joiden väliin sidoin narua ripustuslenkiksi.

 
 
 
Lautatauluja on tosi helppoa ja hauskaa tehdä. Aiemmin askarreltuja voi katsella täältä (kukat) ja täältä (ötökät).
 
Iloa ja valoa alkaneeseen viikkoon!

16 kommenttia:

 1. Tulipa niistä kivoja!!
  Pitänee testata!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Testaile ihmeessä, helppoja ja mukavia askarreltavia ovat :)

   Poista
 2. Nää on ihan mielettömän SIISTIT!!! Tykkään (vaikken omista) kans lautatauluista, mitä olen joissain blogeissa nähnyt. sinun on kyllä just sopivan rouheat ja rustiikkiset.
  Saatan joutua kopsaamaan, sillä haluaisin tauluja - vaan en haluais maksaa niistä, hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Tällainen kulahtanut ja rouhea on monesti just mun mieleen, näyttää vähän vanhalta ja on jotenkin niin huoletonkin :)

   Sama täällä, mitä ilmaisempi sen parempi. Joten kopsaa pois!

   Poista
 3. Ihan törkeen hienoja taas kerran! Älyttömän hienosti noi fontitkin ovat suhmuuntuneet ja reunat pehmenneet ihan aidosti vanhan näköiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kahvilla ja ruttaamalla saa kyllä tosi kivaa jälkeä :)

   Fontit on ladattu täältä http://www.dafont.com/ tuota ensimmäistä lukuunottamatta. Siellä on mieletön valikoima erilaisia ja toinen toistaan hienompia fontteja. Sellaisiakin, jotka ovat valmiiksi vanhan ja kuluneen näköisiä :)

   Poista
  2. Kiitos vinkistä!! Mulle on noille fonteille kovasti käyttöä tatuointi hommeleissakin :)

   Poista
  3. Olepa hyvä! Kokemuksesta sanon, että siellä saattaa sitten kulua useampi tunti katsellessa, ihan varoituksena vaan :D

   Poista
 4. Oiii kuinka hienoja!!! Kiva idea:)

  VastaaPoista
 5. Hauska idea! Nyt ei vaan töiden lisäksi tahdo aika riittää muuhun kuin kylvöihin, koulimiseen ja taimien hoitamiseen. Odottelen lämpimämpiä kelejä, jotta pääsisin myös taimien karaisuvaiheeseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täälläkin meinaa välillä ajanpuute iskeä, mutta jotain pientä on vaan aina näperrettävä, että pysyy järjissään :D

   Lämpimämpää odottelen itsekin samasta syystä..

   Poista
 6. Tosi hienoja! Kiitos ideasta! Taidan tehdä tuolla mallilla taulun terassille...lakka pintaan niin säilyy kosteassakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja ole hyvä! Mullakin on ollut mielessä joku kiva puutarha-aiheinen taulu pihalle :) Lakka on varmasti paras ulkokäyttöön tulevassa taulussa, mutta myös tuo käyttämäni erikeeper plus on kosteudenkestävää. Sen voi ohentaa vedellä ja sutia lakan tapaan :)

   Poista
 7. Ai, tommosta Erikeepperiä pitää sitten ostaa, kun mä ajattelin, sun innoittamana, kokeilla vanhaan pöytään jotain decoupage-tekniikalla. Siis painotus sanalla ko-keil-la. Nättejä juttuja oot taas tehny.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tuo on ollut aika näppärä liima. Kokeile ihmeessä, kuulostaa tosi kivalta projektilta ja varmasti lopputuloskin on hieno :) Ja kiitosta!

   Poista