3.10.2012

Mikä matto!

Eilen pääsin pitkästä aikaa kirpparille pyörimään. Tai enhän mä mitään pyörinyt, vaan järjestelmällisesti kiersin joka ainoan hyllyvälin, tutkin huolellisesti kaikki pöydät ja harkiten valitsin ihanuuksia ostoskärryyni.

Mukaani valikoitui pitkän pähkäilyn jälkeen neljä ruukkua. Okei, tylsää, mutta niin kovin tarpeellista ja myös ihan äärettömän halpaa: näille tuli hintaa yhteensä 3 euroa! Jos pelkistetty ulkonäkö alkaa liiaksi tympiä, niin äkkiähän nuo vaikka maalaamalla koristelee.
Mutta mitä nyt jostain ruukuista, kun tällainenkin löytyi! Oli oikeastaan vähällä jäädä löytymättä, vaikka niin huolella olin kiertelevinäni ja tarkkaan katselevinani, kun oli raukka piilotettu kirppiksen takahuoneen pimeimpään nurkkaan. Aivan I H A N A matto! Ihan täydellinen ostos tytön tulevaa prinsessavaltakuntaa ajatellen! Se söi lompakon sisältöä vaatimattomat 6 euroa, joten oli edullinenkin. Silmämääräisesti arvioiden matolla on kokoa noin 120 x 200 cm. Kaunis kiitos sille tuntemattomalle, joka maton on joskus tehnyt ja pistänyt kiertoon.
Mikäli yhtään osaan lapseni eleitä tulkita, niin hänkin oli hyvin innoissaan tästä löydöstä. Ainakin räpelteli noita söpöjä lohenpunaisia hapsukoita oikein iloinen virnistys naamallaan. Iskä sen sijaan ei tainnut ymmärtää mattokaunottaren hienoutta, vaan pyöritteli päätään sen nähtyään. Vaikka muistin kyllä mainita, kenen huoneeseen matto on menossa. Että ei keittiön lattialle sentään.
Mitäs tuumaatte, puolesta vai vastaan?

14 kommenttia:

 1. Aivan ihana matto ja tosiaankin tyttösen huoneeseen sopiva!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, on kyllä oikein tyttömäinen ja suloinen :)

   Poista
 2. Ehdottomasti puolesta,itse olen etsinyt tuollaista turkoosisävyistä vaan en ole vielä törmännyt kuin keltaiseen ja punaiseen,ei mun värejä kumpikaan...Aivan ihana matto,ja halpa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tosiaan ollut hinnalla pilattu. Oikein säikähdin, kun näin hintalapun :D Onnea turkoosin maton etsintään!

   Poista
 3. muuten puolesta, mutta tommosen maton puhtaanapito on ainakin tämmöselle maailman laiskimmalle siivoojalle ihan liian työlästä. voin vaan kuvitella mitkä ärräpäät multa lentelis jos yrittäisin imuroida tollasta vain huomatakseni, ettei siitä tule mitään ja sitten joutuisin tamppaamaan sen. ja ihan varmaan tota pitäis pestäkin hyvin väliajoin. :D nou for mii mutta hyvä jos joku jaksaa!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin alkuun vähän mietin sitä, että mitenhän tuon siivous onnistuu, laiska kun oon itsekin :D Imuroinnin kanssa luovutan varmasti ennen kuin yritänkään. Mutta konepesunkestäväksi (ja koneeseen mahtuvaksi) matto jo osoittautui! Sitä siis, ja ravistelua tai tamppaamista :)

   Poista
 4. Runsas ja värikäs, hauska lastenhuoneen matto! Hyvät ruukkulöydöt myös; hymähdin mielessäni, kun kerroit, että voihan ne sitten maalatakin, jos pelkistetty ulkonäkö alkaa tylsistyttää... Ehkä jo seuraavassa postauksessa näemmekin kivan lopputuloksen ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runsas, siinäpä olikin hyvin kuvaava sana :) Nämä ruukut eivät vielä seuraavaan postaukseen ehdi, mutta pari muuta ruukkutuunausta on pian tulossa! Mahdollisesti jo huomenna? ;)

   Poista
 5. Vautsi hyviä löytöjä teit, musta on tosi hauska lukea aina näitä postauksia joissa löydöt tekee löytäjänsä iloiseksi :)

  ps. Kokemuksia vastaavasta matosta n. 25v takaa, sattuu sitten ihan pirskatisti kun astuu huomaamatta maton hipsujen välissä piilossa olevaan leegoon..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän noiden hapsukoiden sekaan varmasti paljon kaikkea pientä jemmaantuu. Pitää ehkä varmuudeksi ravistella joka päivä? :D

   Poista
 6. Kaipaa musta ensin sen tilan, että tietäis puolestako vai vastaan :) Mutta näyttää hauskalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se kaipaisi. Oli vaan ihan pakko ostaa, kun niin halvalla sai :) Tilan valmistuminen kestänee vielä jonkin aikaa (=liian kauan), mutta onpahan jo vähän jotain valmiina!

   Poista
 7. Jaa-a, paha ottaa näin äkkiseltään kantaa.. Varmaan ihan hyvä. Sehän on pääasia, että huoneen omistaja on mattoonsa tyytyväinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hän taitaa tosiaan olla erittäin tyytyväinen, kun pelkkä maton näkeminenkin aiheuttaa sellaisia riemunkiljahduksia :)

   Poista