22.9.2012

Krääsät ojennukseen 4/4.

Tämä säilytysidea oli pakko keksiä. Halusin ehdottomasti saada keittiön veitset ja muut vähemmän lapsiystävälliset vehkeet tytön ulottumattomiin ennen, kuin neitokainen alkaa olla sellainen perässäjuostavan kokoinen. Nyt ruoanlaittoaseet saadaan nätisti esille, mutta niin korkealle, etteivät pienet kätöset niihin ylety.


 
 
Myös askartelu- ja ompelunurkkaukseeni on eksynyt pari pientä tällaista ja lisääkin on tehtävä! Kovin mukavia ja käteviä säilytyspurnukoita ovat!

Säilyketölkki.Näistä on näkynyt toinen toistaan hauskempia tuunailuja vähän joka toisessa blogissa, joten idea ei siis ole ihan oma. Tässä kuitenkin minun tummanpuhuva versioni säilyketölkkien uusiokäytöstä. Käyttämissäni tölkeissä oli avaussysteeminä sellainen vedin, joka irrottaa kannen siististi eikä jätä reunaa teräväksi.

Pesin tyhjät tölkit astianpesukoneessa ja varovaisesti liottelin pois etikettien liimoja sen minkä sain. Tölkit voi maalata spraylla, mutta ne näyttävät kivoilta myös ihan sellaisinaan.
Halusin tölkkeihin kangasvuoret ja valitsin harmaata puuvillasekoitekangasta. Koristeiksi ja kiristimiksi valikoitui erilaisia pitsi-, hapsu- ja satiininauhoja kera sävyihin sointuvien puisten, kivisten, metallisten ja muovisten helmien.
Huolellisempi tekijä aloittanee leikkaamalla kankaat saumanvaroineen just eikä melkein mittoihin sopiviksi. Minä leikkasin kankaat sinnepäin-mittaan, koska ne voi ihan hyvin leikata lopulliseen kokoonsa myöhemmässäkin vaiheessa. Kangaskappaleen tulee kuitenkin olla riittävän iso mahtuakseen tölkin sisälle ja riittääkseen taitettavaksi myös tölkin reunan yli.

Aloitin ompelemalla koristenauhat kangaskappaleen reunaan. Käytin pientä ja harvaa siksakkia, mutta suorakin ommel kelvannee.
Tämän jälkeen taittelin kankaan kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain ja merkkasin nuppineulojen avulla leikkausrajan. Tölkin reunan yli menevän osan (eli sen reunan, johon ompelin ne nauhat) taitoin nuppineulojen asettelun jälkeen kankaan päälle, jotta sain hahmotettua, miten "syvä" vuoripussukasta täytyy tehdä.
Kiristimiksi tulevat satiininauhanpätkät laitoin tässä välissä haluamaani kohtaan ja kiinnitin ne kankaaseen nuppineulalla, jotta pysyisivät paikoillaan ompeluun asti.


 
 
Sitten vain saksin ylimääräiset reunat joka puolelta ja siksakkasin pussin kiinni tiheämmällä pistolla ihan reunaa myötäillen. Saumuri tekisi tämän tietysti ihan itsestään, mutta en kyseistä masiinaa omista enkä varmaan osaisi sitä edes käyttää, joten siksak sai kelvata.
 
 
Kas, nyt vuoripussi onkin jo valmis ja näyttää nurjalta puolelta suunnilleen tältä. Se asetellaan säilyketölkkiin, reuna käännetään tölkin reunan yli ja nauhat solmitaan (rusetille) sopivalle kireydelle.
Ja tällaisia niistä sitten tuli:


 
 


 
 


 Itse en oikein osaa päättää mieluisinta näistä kolmesta. Mikä on teidän mielestänne kivoin?

Aiemmat pikkutavaran säilyttelyt täällä (1/4), täällä (2/4) ja täällä (3/4). Toivottavasti ideoista on hyötyä muillekin kuin minulle!

Ihanaa viikonlopun jatkoa kaikille!

8 kommenttia:

 1. Olet Purlina kyllä tuunaajien tuunaaja, hauskoja ideoita ja viitseliästä toteutusta kaikissa projekteissasi. Mattamusta spraymaali menee kyllä ostoslistalleni, olet tehnyt sillä kaikenlaisia ihmeitä, joita minäkin voisin koettaa yrittää tehdä :)

  Mun lemppari on tuo ylin, valkopitsinen. Kivat helmetkin hänellä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän jälleen mukavasta palautteesta! Mattamustaa (ja spraymaaleja ylipäätään) voi vain suositella, tuntuu tekevän ihmeitä ihan itsekseen :)

   Poista
 2. Kivoja kaikki! Hauska tuunaus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin olen kyllä ihan tyytyväinen lopputulokseen! Pakko väsäillä lisääkin :)

   Poista
 3. Upeita ja todella huolella tehtyjä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, siitä huolella tekemisestä en kyllä mene vannomaan.. Mutta kiitoksia! Mukavaa, jos tykkäät :)

   Poista
 4. Hienoja tuli. Olet kyllä nähnyt kamalasti vaivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Välillä on ihan kivaa nähdäkin vähän vaivaa, niin saa sitten olla aiheesta tyytyväinen, jos lopputulos miellyttää omaa silmää :)

   Poista