29.8.2012

Romuaarteita.

Aika monessa blogissa on kesän aikana näkynyt, kuinka ihmiset ovat löytäneet metsistä ja muualta luonnosta vanhoja ruosteisia tavaroita, joista sitten kehittelivät jotain ihan muuta. Se romujen jemmaaminen maakuoppaan on tainnut olla melko yleinen käytäntö silloin joskus, mäkin nimittäin löysin hienoja aarteita ihan kävelymatkan päästä kotoa!


 

 
 
Ymmärtääkseni nuo kaksi isompaa ovat tonkkia ja pienempi on hinkki. Korjatkaahan, jos olen väärässä. Viimeisimmän mies löysi ja toi minulle (ihana mies!) ja sehän on kahvaa lukuunottamatta tosi hyvässä kunnossakin!
Toistaiseksi aarteet vain hengailevat pihalla ilman sen kummempaa tarkoitusta, mutta ensi kesäksi keksin niille jotain kivaa käyttöä. Pihalle ne kyllä jäävätkin ja luultavasti tulevat olemaan osana jotain kukkahässäkkää, mutta millä tavalla, se jää sitten nähtäväksi..

Nämäkin ihanuudet oli kaivettu maahan ja olivat varmasti olleet siellä usemman kymmentä vuotta. Ne ovat ihan viittä vaille puhkiruostuneita ja neljähän niitä alunperin matkaani tarttuikin, mutta siitä yhdestä meni peukalo aika kuolettavasti läpi, joten totesin sen olevan menetetty tapaus.
Ainakin Puumuli oli tehnyt vastaavanlaisista, ruosteisista säilyketölkeistä hienoja kukkapurkkeja, joten luultavasti minäkin valjastan aarteeni sellaiseen tarkoitukseen sitten ensi keväänä. Oikeastaan voisin melkein putsata muutaman uudenkin tölkin ja jättää ne ulos talvehtimaan.. Tiedä miten kauniin ruostehunnun ne saisivat ylleen sinäkin aikana!

Tiedossa on vielä ainakin yksi oikein upea ja suurikokoinen rauta(?)romu, joka odottaa hakijaansa. Se on kuulemma vanha betonimylly, joka on oletettavasti melkoisen painava, joten en kyllä ihan omin käsivoimin saa sitä sieltä pusikosta kiskottua. Mutta jos se mies olisi niin ihana ja kiltti, että vähän auttaisi..

(Kulta, jos luet tämän, niin huomaathan, että teksti sisälsi epäsuoran pyynnön.)

15 kommenttia:

 1. Ihanat löydöt!!!
  Kelpaisi kyllä minullekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! :) Toivotaan, että sinäkin löydät jostain tuollaisia hienouksia.

   Poista
 2. Olis lähteneet minunkin matkaani,ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti olis, ovat kyllä tosiaan niin ihania :)

   Poista
 3. Vau,mitä löytöjä! Tykkään!

  VastaaPoista
 4. Hyvät löydöt! Noista tuli ittellenkin ilonen mieli. On ne tonkkia ja hinkkejä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, etten ole ainoa jota löydöt ilahduttivat :) Ja kiitos, että osoitit arvailuni tonkista ja hinkeistä oikeiksi!

   Poista
 5. No oletpa tosiaan löytänyt ja saanut hienoja aarteita! Lähdenkin tästä samantien kaivamaan nurmikkoa auki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lähdepä kaivelemaan! Toivottavasti sieltä nurtsin uumenista löytyy aarteita :)

   Poista
 6. Hienot löydöt, noistahan sinä taiot vaikka mitä :)
  Onneksi joskus tekee vielä löytöjä, ettei kaikkea ole keretty heittämään kaatopaikalle, sillä kukas olisi muutama vuosi takaperin uskonut jotta ruoste on vielä pop !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Tässähän mulla onkin koko syksy ja talvi aikaa miettiä kaikille noille sitä täydellistä käyttötarkoitusta :) Ja totta puhut, ei sitä itsekään olisi silloin muutamia vuosia sitten tullut ajatelleeksi, että joskus vielä hamstraa romuja omalle pihalleen!

   Poista
  2. Ai niin, meinasi ihan unohtua! Tervetuloa lukijaksi :)

   Poista
 7. Onpa upeita löytöjä! <3 Vihdoin ehdin tänne lukemaan ja klikkautumaan lukijaksi. :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään noista ihan hurjasti, yksi tölkki pääsikin jo uusiokäyttöön! Olet erittäin tervetullut tänne, mukavaa viikonloppua sinullekin :)

   Poista