29.5.2013

Tulppaaneja.

Silloin, kun en vielä ollut hurahtanut puutarhailuun, enkä siis edes tiennyt, kuinka valtavan paljon erilaisia, toinen toistaan ihmeellisempiä kukkasia on olemassa, kysyttäessä lempikukkaani ilmoitin sen olevan punainen ruusu.

Nykyään kysymykseen olisi erittäin hankalaa antaa vain yksi vastaus, enkä usko että entinen suosikki yltäisi top vitoseen. Ei välttämättä edes kymmenen ihanimman sekaan.

Entinen inhokkini, tulppaani, on puolestaan noussut listalla reilusti ylöspäin, sinne lemppareiden joukkoon. Tuskin ihan kymppikärkeen sekään, mutta enpä olisi vielä pari vuotta (tai edes kuukautta) sitten ajatellut, että eräänä päivänä iskee halu haalia niitä pihan täydeltä. Useissa puutarhablogeissa on ollut esillä vaikka minkälaisia tulppaani-ihanuuksia röpelöreunaisista raidallisiin, sirolinjaisista muhkean kerrottuihin, mustista valkoisiin. Minä olen lievästi kateellisena ihastellut.

Mustia 'Queen of Nighteja' on täälläkin, tai oikeastaan todella syvän violetteja. Niiden lisäksi on punaoransseja, valkoisia, pinkkejä ja vaaleanpunaisia, joiden tarkemmat nimet eivät ole tiedossani. Lohenpunaiset myytiin yhdessä violettien kanssa ja nimen 'Pink' perusteella niidenkin piti olla vaaleanpunaisia.


 

 

 
 


 

 
 


 
 
Nämä sekä aiemmin kukkineet 'Tubergen's Varietyt' ja valkoiset mysteerit ovat ensimmäiset tulppaanini koskaan. Hankin ne viime syksynä sillä ajatuksella, että täytyyhän kevääksi tulppaaneja olla, vaikkei niistä niin hirveästi tykkäisikään. Hah. Eivät muuten jää viimeisiksi. Ehdottomasti kauneimmat ovat mielestäni nuo pionimaisen suuret ja kerrotut, jotka päivällä avautuvat ihan äärimmilleen ottamaan aurinkoa.

Kukkaisaa keskiviikkoa kaikille!

16 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin ovat, varsin hurmaavia :)

   Poista
 2. voi luoja kuinka kauniita kukkasia. siis ihan mielettömiä nää siun kuvat kertakaikkiaan..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Kummallista, että vasta nyt mäkin ymmärrän tulppaanien hienouden. Kiitos kuvakehuista :)

   Poista
 3. Minäkin haluaisin enemmän tulppaaneja mökille, mutta se ei ole mitenkään järkevää, koska peurat ja puput rouskuttavat ne kaikki ennen kukintaa, jos niitä ei ihan jokaista suojaa kananverkolla. Nyt niitä verkkohökötyksiä on jo sen verran, ettei niitä tee mieli askarrella enää yhtään lisää. Meidän mökkitontilla voisi järjestää näyttelyn siitä, miten monella eri tavalla kananverkon voi taivuttaa kasvien suojaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh, tosi harmillista! Meillä ei onneksi ole ollut nälkäisiä eläimiä riesana, ainakaan toistaiseksi. Omaa kissaa joutuu kyllä välillä hätistelemään kukkapenkeistä :D

   Poista
 4. Kuaniita!!
  Minullakin on pari tuollaista mustaa tulppania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo mustat ovatkin aika jänniä ja sopivat varmasti minkä tahansa väristen seuraan :)

   Poista
 5. Joo, pionimainen vie munkin makuun voiton. Ihania. Tuo tummanpuhuva on kyllä dramaattinen! Oon aatellut, ettei se ole yhtään mun makuun, mutta nyt kun makustelen, voisi olla ihan nappi pihan tehostaja...hmm...

  Mulla on nyt auenneet paritkin keskiaikaiset lajikkeet ja kuolaan niitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tumma lienee parhaimmillaan juurikin tehosteena, tuo kivaa kontrastia ja särmää söpöönkin istutukseen. Suosittelen kovasti :)

   Poista
 6. Jotenkin se on ihan eri asia, kunovat itse kasvatettuja :-)
  Ovatpa kauniita, kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan totta! Itse kasvatettuja ja pihalla, se on ihan eri juttu kuin ostetut leikkokukat :)

   Poista
 7. Upeita kuvia, varsinkin tuo ensimmäinen toi kesämielen tähän aamuun :) Pitääkin mennä omia katsomaan vaikka juurihan niitä eilen illalla viimeksi tihrustelin. Ja tulppaanit on koukuttavia, maniaa aiheuttavia. Isot kerrotutkin ovat yllättäneet minut pitkällä kukkimisajallaan. Minulla oli viime vuonna ekat yksilöt ja oli pakko ostaa lisää, lisää ja lisää viime syksynä... Lisäilen muuten sinut luettavien listaan, jos vaan sopii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja mukavaa kuulla, että kuva ilahdutti! Itsekin käyn ihan tarpeettoman usein pihalla vilkuilemassa ja haaveilemassa, että millaisia taas syksyllä ostaisin ja minne istuttaisin ;)

   Kiva kun löysit tänne ja tietysti saat lisätä blogini listaasi! Olen otettu jos näin teet :)

   Poista
 8. Sama juttu, onko kukkaa josta en tykkäisi. Kaikki toinen toistaan ihanampia. Mutta tulppaanit erityisesti lähellä sydäntä. Todella kauniita kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset kuvakehuista! Niinhän se on, että kaikki kukat ovat ainakin jollain tavalla ihania :) Tervetuloa lukijaksi, toivottavasti viihdyt!

   Poista