16.1.2013

Varaslähtö!

Saa nauraa.

Mä en enää malttanut odottaa, en sitten mitenkään päin. En vaan voinut. Mun oli ihan pakko toimia ja ottaa pieni varaslähtö kevääseen.

Vaikka kuinka koitin etsiä siemenlaatikostani tammikuussa kylvettäviä ihanuuksia, aikaisin suositeltava esikasvatuksen aloitusajankohta oli helmi-maaliskuussa. Argh! Niitä mä sitten kuitenkin laitoin. Helmikuuhan on ihan lähellä.
Mukeista löytyy seuraavanlaisia siemeniä:
 • Daalia 'Decorative Giants' -sekoitus
 • Keijunmekko 'Purple Bells'
 • Kelloköynnös violetti ja valkoinen
 • Keisarinelämänlanka 'Scarlet O'hara'
 • Mummonpalsami -sekoitus
 • Tarhaorvokki 'Amber Kiss F1'
 • Kuisma 'Silvana'
 • Vuorenkilpi
 • Korallikeijunkukka 'Ruby Bells'
 • Tarhasalkoruusu 'Summer Carnival' -sekoitus

Taas on kolmasosa keittiön ruokapöydästä varattuna. Valona on pöydän päällä olevan valaisimen hehkulamppu ja suunnilleen metrin päässä sijaitseva eteläikkuna. Näillä mennään, on se aiemminkin onnistunut. Toivotaan parasta!
Seuraavat kylvökset teen sitten maalis- ja huhtikuussa, joten siihen mennessä pitää keksiä joku fiksu lisätila näille kavereille. Muuten tulee tungosta ja meiltä loppuu ruokailutila kesken.

Kyllä voi ihminen olla hullu..

12 kommenttia:

 1. Minusta ne anorektikot on niin surkeita, kun on vaan itä- ja länsi-ikkunaa ja kasvuvyöhykkeenä V, että antaapi olla hyvinkin pari kuukautta vielä...

  Mutta tuskan ymmärrän ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisivat nämäkin saaneet vielä jonkin aikaa olla, mutta kun se tuska oli tosiaan niin kauheaa, siis likimain fyysistä kipua, niin en vaan voinut odotella pidempään :D

   Poista
 2. Hih...taisit olla hätähousu...:D
  Toivotaan, että kylvöt onnistuu, ettei käy, kuin siskolleni muinoin. Asui sillon kerrostalossa ja pisti aikaisin kasvamaan, jotakin köynnoskasvia, (en muista mitä) keittiön ikkunalle....no ne sitten kasvoi koko kesän siinä ikkunalla, kun siirtämisestä partsille, säiden lämmittyä, ei enää tullut mitään...olivat jo niin pitkiä...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olin erittäin hätähousu, olen aika usein ja aika monessa asiassa :D Mutta katsotaan kuinka käy ja toivotaan pikku siemenille kaikkea hyvää!

   Köynnöstelevät kannattaakin varmasti koulia aika pian lopullisiin ruukkuihinsa ja laittaa tuet, niin onnistuu siirtokin paremmin :)

   Poista
 3. Aaarg! Mää en kestä, määkin haluun!!! Ostin jo kylvömultaakin, mutta sen tulevan matkan takia on vaan maltettava.. Pitää varmaan taas idättää ituja, että on edes jotain häärättävää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen! Sulla onkin nyt äärettömän hyvä syy malttaa vielä hetki, mutta pistä ihmeessä ituja tulemaan, sekin varmasti helpottaa :)

   Poista
 4. Oijoi, lupaus keväästä :) Mäkin kyllä aion tänä vuonna laittaa jotain kasvamaan ihan siemenestä asti...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, keväthän on jo ihan nurkan takana! Suosittelen siemenestä kasvatusta lämpimästi. On niin ihanaa seurata, kun IHAN OMA kasvi kasvaa ja kukkii :)

   Poista
 5. Hyvältä näyttää :) Ensimmäisen piipan mullasta nousu on hieno hetki, kevät tulloo..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään onkin jo ensimmäiset yllättävät piipat iloisesti bongattu, kertoilen niistä lisää sitten myöhemmin :)

   Poista
 6. Niin just, helmikuu on jo ihan lähellä, joten eihän pieni varaslähtö voi kamalasti haitata :) Pakkohan se on päästä siemenpuuhiin, kun on sellainen palo, kyllä se on varsin ymmärrettävää. Ja eivätköhän ne pikkutaimetkin sitten sen tajua ja ryhdy kasvamaan ihan mukisematta oikeaan malliin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin mä tuumailin, kun yritin itsekseni järkeillä ja loogistella sitä omituista kasvattelutarvetta. Ikään kuin perustelin itselleni, että kyllähän näin voi toimia, jos siltä tuntuu :)

   Poista