7.2.2013

Kukkakuulumisia.

Keväältä näyttää!

Täällä on päästy koulimaan osa tammikuisen varaslähdön jälkeen itäneistä pikkuisista. Daaliat siirsin valmiiksi oikein isoon ruukkuun, siltä varalta että ovat nimensä 'Decorative Giants' veroisia. Myös tarhasalkoruusut ovat omissa poteissaan, samoin mummonpalsamit. Ensimmäisen kollaasin alimmaisena komean kokoiset sirkkalehdet tehnyt taimi on kelloköynnös. Sillä olikin aika hyvä itävyys: kahdeksasta siemenestä (joista 4 violetteja ja 4 valkoisia) tähän mennessä seitsemän on nostanut enemmän tai vähemmän vihreää mullan pinnalle.

Tämä on sitten mukavaa puuhaa!


 Kaikki muutkin kylvetyt ovat itäneet ainakin jossain määrin, paitsi se oma omituinen kokeiluni, vuorenkilpi. Vähän olen pettynyt, jos siitä ei mitään tulekaan, mutta enpä toisaalta oikeasti olettanutkaan mitään tulevaksi. Onpahan ainakin kokeiltu! Ehdottomasti hauskinta katseltavaa on keisarinelämänlanka, joka koittaa jo lähteä kiemurtelemaan sille tekemiäni pajuhökötyksiä pitkin.
Tein ikkunalaudalle ensiavuksi tilaa leikkaamalla siinä hengailleet värinokkoset niin ronskisti kuin raaskin. Niiden pitäisi kyllä kestää sellaistakin käsittelyä, haaroittua ja kuulemma kasvaa entistäkin kauniimmiksi. Värit ovat jo hieman palanneet, selvästi siis kesää kohti mennään!


 Talvehtijoista riippapelargonit näyttäisivät voivan parhaiten. Verenpisarakin on viimein osannut lopettaa kukintansa ja yrittää kai lähinnä pysyä elossa. Nuppuja tulee vielä, mutta ne kuivahtavat ennen kuin ehtivät aueta. Nämä pitää varmaan lähiaikoina siirtää valoisampaan paikkaan.

Entisessä koirahuoneessa ollut pelargonikaksikko on yllättäen joutunut kokemaan kovia, nimittäin miinusasteita. Toin ne keittiön ikkunalle heti kun huomasin vahingon ja toivon, että ne eivät ottaneet nokkiinsa ihan lopullisesti. Melko surkeat olemukset heillä.
Ja sitten se karvainen talvehtija! Se on vallannut mun sohvan!


10 kommenttia:

 1. Ihana kissa! En aloita vielä, en...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan tuo tosi ihana tyyppi. Ja aloita vaan ;)

   Poista
 2. Hauskaa, että sulla on noin hyvin jo itänyt! Mulla ei ole toistaiseksi tulossa kuin jättiverbena, tosin se oli ensin pari viikkoa huoneenlämmössä tuo kylvös ja nyt sen pitäisi nököttää kuukauden verran kylmäkäsittelyssä jääkaapissa ja sen jälkeen otetaan uudestaan esille lämpimään ja odotellaan, josko itäisi. En ole ennen kokeillut jättiverbenan idätystä, joten jännittää lopputulos. Tuleeko mitään? Kisukuvat ovat ihania ja itse malli varsinainen söpöläinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle nuo kylmäkäsittelyä vaativat (paitsi tietty syksyllä suoraan penkkiin räpsittävät) ovat vielä ihan vieraita. En ole uskaltanut kokeilla, kun jännään näiden "helppojenkin" kasvatusta :D

   Kissaherra kiittää ja hurisee!

   Poista
 3. Salkoruusu oli yksi helpoimpia kasvatettavia siemenestä. Minulla kukkivat toisena kesänä niin upeasti, että oksat pois. Daaliota haluan kyllä ehdottomasti lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kieltämättä vaikuttanutkin aika helposti kasvavalta. Mun teki mieli tilata siemenkaupat salkoruusuista tyhjiksi, kun katselin kuvia niistä mielettömistä kukista :) Siis aivan upeita!

   Mulla on tällä hetkellä vain yksi daalia. Olen jo tilannut pari juurakkoa lisää ja toivottavasti tuo siemenestäkasvatuskin onnistuu!

   Poista
 4. Ihanan upea kisu! Vuorenkilpi lähtee helposti oksankappaleista kasvuun. Raivoisana jonain kesänä heittelin sen paloja johonkin monttuun ja kappas, nousi vielä samana kesänä upea vuorenkilpipenkki sinne. Hienosti ovat siemenet itäneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kisu kiittää! Pitääköhän sitä ensi kesänä kokeilla tuollaista raivokasvatusta? ;)

   Poista
 5. Nättiä vihreää ja harmaata :) Hauska seurata vuorenkilpiprojektiasi, sitä harvemmin olen kuullut kenenkään siemenestä kasvattaneen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, oikein tositosi nättiä :)

   Pahoin pelkään, että tämä projekti on tuomittu epäonnistumaan, mutta toisaalta ihan mielenkiinnosta edes kokeilen näitä omituisuuksia. Ainahan voi käydä moukan tuuri!

   Poista