24.2.2013

Helposti uudistetut.

Kevät alkaa olla sen verran lähellä, että me kukkapöljät ja puutarhahurahtaneet ryhdymme vähitellen penkomaan ruukkuvarastojamme ja valikoimaan asuinpotteja pienille kasvateillemme. Ainakin minä aloitin jo inventaarion ja löysin muutamia sellaisia ruukkuja, joille halusin tehdä pientä koristelua ennen kuin ne pääsevät käyttöön.
 
Sinkkiruukut ovat odotelleet pintakäsittelyä lokakuusta lähtien. Vaikka idea syntyi silloin melkein heti, toteutuksen kanssa meni taas muutama hetki. Eipä taida enää yllättää.
 

 
 
Tapetinpalaset kiinnitin ruukkuihin vedellä kevyesti ohennetulla, kuivuttuaan vedenkestävällä puuliimalla. Liimaa sudin molempiin pintoihin ja vielä tapetin päällekin, joten luulisin sen kestävän ihan hyvin. Loppusilauksena numerolaput, liimalla kiinnitetty nekin.

 
 

Innostuinkin ruukkutuunailusta sitten niin paljon, että päätin uudistaa muitakin niin kauan kuin inspistä riitti.

 
 

Kirjoittelin ja tulostelin erilaisia flowers -lappusia ja liimasin ne ruukkuihin. Mustan ruukun sudin kauttaaltaan paksulla liimakerroksella, eli se on ikään kuin liimalla lakattu. Valkoisista tein ruskeat pähkinän sävyisellä petsilakalla, jota yritin sutia mahdollisimman vähän ja "kuivasti" keskiosaan ja pari peittävää kerrosta alaosaan. Yläreunassa on washi-teippiä, saa nähdä pysyykö.

Kaikki kivat fontit latasin dafontista (kiitos mahtavasta vinkistä Jenni).
Sellaisiakin ruukkuja löysin, joissa oli vähän liikaa jotain minun makuuni. Väriä nimittäin. Tumma sininen ja vaalea keltainen näyttävät mielestäni aika karmeilta yhdessä. Ainakaan näissä ruukuissa väriyhdistelmä ei iskenyt yhtään.


 
 
Musta taas näyttää tosi hyvältä ihan sellaisenaan. Se näyttää hyvältä myös minkä tahansa väristen kukkien kanssa!
 
 


Nyt kelpaa koulia ja istutella!

Rentoa ja leppoisaa sunnuntaita teille!

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Tosi helppoja ja nopeita myös ;)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitoksia, mukavaa jos tykkäsit :)

   Poista
 3. Purlina, olet tuunaajien tuunaaja! Sipspimpala ja tylsät ruukut ovat moderneja silmäniloja. Tuo on taitoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos mukavista sanoistasi! Näissä ei kyllä kauaa tarvinnut miettiä tai tehdä, sen verran simppeleitä uudistuksia ovat :)

   Poista
 4. Komeata jälkeä olet saanut aikaan - itse olen aivan liian laiska tuunaajaa... Mukavaa uutta viikkoa!

  T. Sari Puumulista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Taisin itsekin olla aika laiska lokakuusta alkaen, kun vasta äskettäin sain nuo sinkkiruukutkin viimein tuunattua :D Mukavaa viikkoa sinnekin!

   Poista
 5. Hienot ! Just kattelin kun oli alessa ruukkuja mutta ruman värin takia jätin ostamatta, eipä tullut mieleenkään jotta ne voisi maalata.. Kiitos vinkistä, taidan vielä kipaista katsomaan löytyykö vielä niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Mahtavaa, jos tästä oli hyötyä sinulle! Äkkiä vaan kipaisemaan ja ostamaan, maalilla tosiaan tekee pieniä ihmeitä :)

   Poista