4.6.2012

Kukkaa pukkaa!

Hyvältä näyttää! Jotain muutakin kuin rikkaruohoja tiedossa, myös palstan puolella!

Herneen- ja pavunversot alkavat olla parin sentin mittaisia, ja niitä on paljon! Myös porkkanapenkit näyttävät siltä, että harvennettavaa on tulossa.. En todellakaan jaksanut kylvää niitä milli x milli -siemeniä sentin välein, kuten ohjeessa kehotettiin, vaan piirtelin sormenpäällä penkin mittaisen vaon ja ripottelin siemenet sinne suurinpiirtein tasaisesti. Sittenpähän harventelen. Ruohosipulia on päästy jo maistamaan - nam! - ja se on tehnyt söpöt kukkatupsukat.
Talon seinustan sekametelipenkissä kukkii jo jaloakileija sekä ihanat vahinkolapset eli toissa- ja viimevuotisista kukista siementyneet orvokit. Lupiinikin, ihan tarkoituksella istutettu sellainen, vaikuttaa viihtyvän. Toisaalta, missäpä se ei viihtyisi? Penkin keskiosassa rehottaa ruusu, joka viime syksyisestä, turhan rankasta leikkuusta huolimatta voi oikein hyvin.
Sekaan on kylvetty myös kaikenlaisia kesäkukkia: ainakin kahden sorttisia krasseja, zinniaa, tuliunikkoa ja maloppia muistan ja myönnän laittaneeni, joten jonkin sortin kukkaloistoa lienee luvassa.

Penkkiin on levinnyt luultavasti naapuritontilta elämänlankaa/karhunköynnöstä, tai pahasti se siltä ainakin näyttää. Itse hätäpäissäni rätkin sekaan myös palsamia, joten tuskinpa tässä parin vuoden päästä muuta kasvaakaan kuin niitä kahta ja sitä lupiinia. Mutta se on sitten sen ajan murhe. Tai riemu?
Pihan laidalle tuodun kaivonrenkaan keskustaan istutin punaista liljaa ja sen ympärille jättipoimulehteä. Viime syksyiset istutukset, tulppaanit, nostivat keväällä kyllä päitään, mutta eivät edes meinanneet kukkia. Renkaan etu- ja takaosiin kylvin tuoksuhernettä (jonka olisi siis tarkoitus "ryöpytä" kauniisti edestä ja kiivetä tukiin takana) sekä jotain kesäkukkaa, muistaakseni kesäraunikkia. Maassa renkaan edessä on kuunliljaa.
Muutamia ruukku-istutuksiakin laitoin ihan varmuuden vuoksi, että kukkiipahan edes jotain, vaikka sekapenkistä ja kaivonrenkaasta ei mitään tulisikaan. Ja kyllä, orvokkien "ruukut" on kyhätty säilyketölkeistä!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti