9.6.2012

Kukkapenkki eilen ja kasvimaa tänään.

Lupaavilta näyttivät. Todella, todella lupaavilta! Alla todistusaineistoa ja pari kuvaa myös uusimmista ruukkukukista.


Ruusu on kasvanut valtavasti ja tehnyt juurirönsyä myös penkin ulkopuolelle. Kukkaakin on näköjään tiedossa.
 
 
Lupiinista tulikin sitten tällainen kaksivärinen tapaus.
 
 
 
 
Orvokit jatkavat maailmanvalloitustaan: kukkapenkin toinen reuna on jo orvokkien meri. Samapa tuo, nättejä ovat.
 
 
Jaloakileijaan on auennut lisää kukkia. Vasemmanpuoleiseen tulee varmaankin jonkun toisen väriset, ehkä keltaiset kukat..? Muistaakseni tämä oli joku pastellisävymix.
Villi veikkaus, että elämänlanka voittaa krassin tässä taistelussa.. Pitäisi varmaan hävittää se, mutta en raaski, kun se on sitten kuitenkin niin ihana!

 
 
Mikä-lie-neilikka, joka oli niin mielettömän herkullisen ja houkuttelevan värinen, että se oli aivan pakko saada.
Tämä myytiin puutarhamyymälässä samettikukkana. En ruvennut väittämään vastaan, enkä kyllä tiedä ihan varmuudella itsekään, että mikä tämä on, mutta ei se ainakaan samettikukka ole! Katsotaan, kunhan tuo nuppu tuosta aukeaa.
 Miljoonakello amppelissa, jonka väsäilin pellavanarusta ja tarpeettomista verhorenkaista.

 


Kasvimaalla on laitettu harsoa pavuille, herneelle ja porkkanalle, koska pihallamme on pyörinyt viime aikoina useita fasaaneja ja kuulin niiden olevan ahkeria palstavarkaita. En tiedä, pitääkö se paikkansa, enkä kyllä aio ottaa selvää.. Toivottavasti harsot suojaavat edes vähän.
 
Papua on kahdessa eri penkissä aika vastakkaisilla puolilla palstaa. Toinen on hyvin aurinkoinen paikka ja papu viihtyy mainiosti. Toinen paikka onkin sitten aika paljon varjoisampi (ylikasvanut pensasaidan pätkä on valon tiellä) ja pavut näyttävät tosi säälittäviltä. Tiedänpähän sitten ensi keväänä, että kyseiseen penkkiin pitää laittaa jotain varjoa sietävää. Tai sitten pitää trimmata aitaa. Tai ehkä sekä että.

 


Herneenversoja harson alla.

 
 
 
Porkkanankin kanssa mennään kantapään kautta: kokeilin sitä tasaiseen maahan ja kohopenkkeihin. Tiedän kyllä, että kohopenkkejä suositellaan (aika lailla kaikelle?), mutta halusin tietää, voinko tarpeen tullen olla vähän laiska. Noh, en voi. Ensi vuonna en enää kokeile, vaan käytän kohopenkkejä. Ero on melkoisen suuri, ottaen huomioon, että porkkanaa on kylvetty molempiin paikkoihin sama määrä ja yhtä tasaisesti:

Tasaisen maan porkkana..
 
 
 
 
..ja kohopenkin porkkana.
 
 
 
 
Tillinkin olisi vissiin voinut laittaa kohopenkkiin, näyttää aika harvalta.. Jälkiviisaus ei nyt paljoa auta. Mutta onpahan sieltä edes jotain tulossa!
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti