5.4.2013

Lankalaatikot.

Tarvitsin säilytystilaa langoilleni, joita en yhtä seiskaveikkakerää lukuunottamatta pidä askartelunurkkauksessani, vaan olohuoneessa. Lankaa on ihan kohtalaisen paljon, koska ostan monesti muutaman kerän varastoon, kun jostain löydän kivaa ja edullista. Siksi tilaakin täytyi kehitellä kahden suuren laatikollisen verran.
Jokin aika sitten kirpparilta kotiutettu mäntyboksi vaihtoi väriä petsilakan avulla. Lakan sävy on pähkinä, mikä sinällään on kyllä hyvin kaunis sävy, mutta kokemuksesta tiedän, että "normaalisti" sudittuna minun makuuni liian peittävä. Kokemuksesta tiedän myös, että kun lakkaa sutii puolikuivalla sudilla pari kerrosta siten, että pinnan ei anna kunnolla kuivua välissä, lopputulos on hunajapähkinä!

Näin saa feikattua mieleisensä puunsyykuviotkin, jotka normisutimisella saattavat hävitä näkymättömiin.


Ennen petsilakkausta siistin rosoisimmat säröt pikkutaltoilla ja hiomapaperilla. Viilaa tai raspia olisin mieluiten käyttänyt ja mieheltä sellaisia kyselin. Hän tuumasi, että eipä ole, mutta kirves sen sijaan löytyisi. Pöh!
Kuviot tein kontaktimuovisablonien avulla. Sablonit on tehty ihan samalla tavalla, kuin tehdään joulun aikaan niitä sellaisia paperilumihiutaleita: taitellaan monin kerroin, leikellään koloja ja avataan. Sitten vaan kiinnitetään haluttuun kohtaan ja lakataan/maalataan yli. En ole vielä osannut päättää, häiritsevätkö nuo paikoin läpi päässeet lakat, vai annanko olla. Myös tuo vähäinenkin määrä mäntyä saattaa ehkä häiritä. Jää nähtäväksi.

Hiutalekuviointia on vielä joskus kokeiltava myös töpötellen maalaamalla ja spraylla, oli sen verran hauskaa!
Valkoisessa emalipadassa säilytän tällä hetkellä työn alla olevaa virkkuuta. Aika näppärä jemma onkin, kerät pysyvät siististi sen sisällä eivätkä päädy pyörimään pitkin lattioita kissan tai tytön riepoteltaviksi.
Toisen ison lankasäilön tuunasin pahvilaatikosta. Ensin päällystin laatikon tapetilla (joo, taas tuota samaa, kun sitä sattuu olemaan paljon ja se on nättiäkin) ja sudin ohuen kerroksen kevyesti vedellä ohennettua liimaa tapetin päällekin.
Kiinnitin laatikon toiseen sivuun vetimen ja lopuksi pikapikaompelin tukevasta puuvillakankaasta mittojen mukaisen pussin. Pussi laatikkoon, pussin reuna laatikon reunan yli ja valmista tuli.

Nytpä on sen verran tilaa, että voi halutessaan huoletta hankkia useammankin kerän odottelemaan!


 
 
Oikein hyvää ja aurinkoista viikonloppua teille!

15 kommenttia:

 1. No jopas on taas kivoja säilyttimiä sulla:)Tuo petsilakalla kuvioiminen on ihan uusi juttu mulle,idean laitan nyt korvan taakse,tosi nättiä jälkeä!Tuo mitä sanot pähkinän peittävyydestä on kyllä ihan totta,aikoinani petsasin meidän keittiön tuolit sillä ja ei niistä kyllä puunsyykuvioita enää oikein erota...
  Kivaa ja aurinkoista viikonloppua sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullekin tämä oli eka kuviointikokeilu, mutta kivaa tosiaan oli ja onnistuikin ainakin kohtalaisen hyvin :)

   Pitäisi ehkä testata, saisiko pähkinää vähemmän peittäväksi jollain ohenteella tai saman valmistajan tavallisella lakalla. Tuo liika peittävyys on nimittäin aika ärsyttävä pikkujuttu :D

   Poista
 2. Eipä samaksi uskoisi ! Hienosti sait nuo puun syyt säilytettyä ja tuo tähti on hieno, Purlina sinä olet tähti :)

  Ja ai että teillä on jo noin paljon elonmerkkejä jo pihalla, just tein kierroksen omalla kenturalla ja muutaman kiven juuressa vasta oli pienet alut sulaa..

  Mukavaa viikonloppua !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, tulipas sanoistasi hyvä mieli :)

   Yllättävänkin paljon elämää on pihalta jo löytynyt, ja lumetkin sulavat melkein silmissä! Tai ehkä mä vaan haluan ajatella niin tapahtuvan. Mutta oli miten oli, OIKEA kevät on aivan selvästi tulossa ja se tulee varmasti pian sinnekin :)

   Poista
 3. Onhan näpsät laatikot! Hauska idea laittaa tuohon pahviseen tuo vedin - näyttää ihan oikealta laatikolta (no oikeahan se onkin, mutta you know :) )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! I know, oikealta laatikolta se minustakin näyttää ;) Tuli ihan yhtäkkiä mieleen, että josko siihen tuollaisen laittaisin.

   Poista
 4. Tuo pahvilaatikkotuunaus on huippuhieno! Täysi kymppi :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitän! Kivaa saada tuollainen "arvosana" :) Itse olen tavallisesti sen verran kriittinen omia tekeleitäni kohtaan, että korkeintaan ysiä pukkaa.

   Poista
 5. Musta on aina mahtavaa aloittaa lukemaan näitä sun väsäyspostailuja, kun tiedän, että tulen lopussa olemaan amerikaksi sanottuna "blown away" eli tosi hämmästynyt. Olet ihan übertaitava! Ja edelleen vakikysymys: mistä näitä ideoita oikein tulee? :)

  Hieno HIENO lankalaatikko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis monikossa, laatikot!

   Poista
  2. Paljon kiitoksia! Vakikysymykseen en edelleenkään oikein osaa vastata - näitä kun vaan tulee :D Musta taas on ihanaa ja jotenkin tosi jännää, että jokin mun väsäily voi aiheuttaa toisissa tuollaisia tuntemuksia :)

   Poista
 6. Kerrassaan hienoja tuunauksia.

  VastaaPoista