29.6.2012

Kirsikka, 1v.

Sain mieheltäni viime vuonna äitienpäivälahjaksi Huvimajan Kuulasmarja -kirsikkapuun ja pari päivää sitten huomasin, että sehän taitaa tuottaa satoa! Yksivuotissatoa? Vai voikohan se tehdä jotain valemarjoja? Vähän epäilyttää.. Käsittääkseni satoa voi odottaa suunnilleen kolme-neljä-kesäiseltä kirsikalta.

No, oli miten oli, neljä pientä pallukkaa sen oksille on ilmestynyt sellaisiin kohtiin, joissa oli kukkasia. Kukkia oli toki paljon enemmän kuin neljä, mutta sehän olisi jo epäreilua vaatia noin nuorta puuta vääntämään marjaa joka kukasta. Mielenkiinnolla odotan, kehittyykö noista pallukoista jotain maistiaisiksi asti!
 
Palsta alkaa olla siinä kunnossa, että täytyisi harventaa ja kitkeä ja kitkeä ja harventaa oikein urakalla (siksi kuva näin kaukaa, en aio esitellä voikukkiani). Ihan hävettää oma laiskuus, mutta syytän ajanpuutetta: meillä on vauva, ei ehdi, vauva ensin. Katsotaan, jos vaikka tänään saisin jotain aikaiseksi.. Ainahan vauvan saa ulos nukkumaan ja sitten voikin kaikessa rauhassa kyykkiä palstalla sen tunnin - puolitoista! Kyllä siinä ajassa noin pienen plantaasin saa siistittyä.

Ja se pensasaita.. Tekemistä riittäisi senkin kanssa.Kasvimaa kirsikan takaa.


Huonosti käyttäytyvä siperianhernepensas.

Herneelle laitoin kiipeilyverkkoja kolmeen riviin. Verkko on jämämateriaalia koirien uusista tiloista ja on erityisen hyvää tähänkin tarkoitukseen taipuisuutensa ja muovitetun pintansa ansiosta.


Juhannuksen aikaan oli kovin sateista ja pottumaa oli lähinnä riisipellon näköinen. Maa on melko savista ja sehän aiheutti veden lätäköitymistä.. Perunat tosin taisivat vaan tykätä hetkellisestä seisovasta vedestä, tai ainakin ne kasvoivat muutaman päivän aikana hurjan paljon! Ja kiireinen (seli seli) palstailija oli hyvin iloinen siitä, ettei kasvimaata tarvinnut moneen päivään kastella!Potut juhannusviikonloppuna..


..ja potut eilen. Maa on edelleen ihan läpikostea.


Loppukevennyksenä ensimmäinen oman maan porkkana, kokoluokkaa kastemato, jos ihan sitäkään. On se vaan niin söpö!


2 kommenttia:

  1. Mummulassa minulla oli oma kirsikkapuu,siitä kasvoi suuren suuri ja voi sitä marjan määrää,kun menin naimisiin Pappa kaatoi tuon puun :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kun tästäkin kasvaisi vielä joskus oikein suuri ja satoakin saisi tulla paljon! Ja onpas kurjaa kaadella toisten puita :(

      Poista