31.3.2013

Lastulevyhirviö 2/4.

Johan tässä ehtikin tulla pitkä tauko tämän sarjan kanssa, vaikka koko ajan on jotain tapahtunut. Hirviö nro. 2 oli aika hauska tapaus tuunata: ensin sai rikkoa ja sitten kehitellä palasista jotain uutta.
Pöytä palasiksi.


Kyseinen hirvitys oli siis alunperin sohvapöytä, taas tätä ihastuttavaa muka-pyökkiä. Se oli mielestäni erittäin rumakin, mutta halusin päästä siitä eroon myös siksi, että se ei pyöriensä ja yläpainotteisen mallinsa takia välttämättä olisi ollut kovinkaan turvallinen pienen lapsen kannalta.


 
 
Niinpä kuorin sen, minkä helpolla irti sain, ja otin talteen kaikki käyttökelpoiset osat. Ei siinä juuri muuta ollutkaan, kuin taso laseineen, alataso ja jalat, mutta nehän ovatkin mainiota romua ja tekijästä riippuen niistä saisi väsättyä vaikka mitä hienoa.
 Minä käytin pöydänpalaset näin:

Tasorinkulasta oli mielessä tehdä peili, mutta en olisi jaksanut odotella sitä peiliosaa, jonka olisi luultavasti kuitenkin joutunut jossain mittojen mukaan teettämään. Sitä paitsi se olisi maksanut. Eipä tämäkään vaihtoehto ilmainen ollut, mutta tosi edullinen ja ehdottomasti ainakin melkein yhtä kiva. Tasosta tulikin taulu.

Pitsimaalasin sen (tutoriaali täällä) kahdella eri kuviolla ja väriyhdistelmällä. Lasi on kiinnitetty rinkulaan ensin kontaktiliimalla ja sitten saumattu silikonilla. Liitoskohtaa reunustavat vielä varmistusnaulatkin, joten paketti pysyy kolminkertaisen tiukasti kasassa! Taustapuolelle tein ripustuslenksun moninkerroin kieputetusta rautalangasta, joka on kiinnitetty ruuveihin rinkulan molemmille reunoille.
Ajatus peilistä jäi kuitenkin häiritsemään, joten sellainenkin oli tehtävä. Olen vähitellen kasaillut meidän makkariin peiliseinää ja uusi yksilö pääsi sekalaisen joukon jatkeeksi. Kuvassa muuten näkyy myös valaisin, jonka varjostin on hengannut tuossa sivupalkissa ihan luvattoman pitkään.


 
 
Peili syntyi todella nopeasti ilman epäonnea tai edes uskomusta sellaisesta. Uhrasin vanhan palapeilin ja liimasin sirut entisen sohvapöydän pitsimaalatulle alatasolle. Kai se on nyt olevinaan mosaiikkipeili.
 Menee ehkä jo vähän aiheen sivusta, mutta sirpalepeilille piti saada kaveri. Mulla on kyllä sellainen tunne, että tämä ei makkariin jää, vaan päätyy jossain vaiheessa keittiöön. Se olisi varmaan luontevampi paikka tarjottimelle ja muffinssivuoille.
Viimeinen tuunaus aiheutti kiroilua, harmaita hiuksia ja tukkoisuutta ajatuksenjuoksussa. Oli väärän kokoista ruuvia, lenksottavaa jalkaa ja pienestäkin kosketuksesta käsiin hajoavaa vedintä. Kun ajatus lopulta kirkastui, löytyi kyllä ankkuria, kulmarautaa ja liimaakin, mutta kauan meni, ennen kuin valmistui tämä pöytä.


 

Jalat ovat samat vanhat, mutta ylösalaisin käännettyinä ja kahvat olivat entisessä elämässään keittiökaapin vetiminä, toisen värisinä tosin. Kaikki muu on nikkaroitu jämälaudasta. Pöytä pääsee kesällä terassille jaloon tehtävään: kukkatasoksi.
 Jos joku jäi miettimään, niin kerron vielä, että sohvapöytänä on tällä hetkellä pari tukevarakenteista, kangaspäällysteistä säilytyslaatikkoa. Ne ovat lapsiystävällisiä ja hyvin käytännöllisiä (syövät mahtavan määrän roinaa ja toimivat tarvittaessa penkkeinäkin), sekä helposti uudistettavissa esimerkiksi erilaisilla tableteilla tai kaitaliinoilla.
Aurinkoista sunnuntaita! Ja hei, huomenna onkin jo huhtikuu!

14 kommenttia:

 1. Wau, mitä hyötykäyttöä joka osalle! Olet kekseliäs ja taitava :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kivaa oli antaa uusi mahdollisuus tällekin ällötykselle ;)

   Poista
 2. No johan - eipäs olisi osannut pöytää katsoessa arvata, mitä kaikkea siitä syntyisi. Todellista kierrätystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä noita osasia sai vähän pyöritelläkin, ennen kuin alkoi niiden tulevaisuus hahmottua :) Kierrätys on tosi mukavaa, kun sen ottaa huvina!

   Poista
 3. Ovaalista taulusta tuli tosi upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin se on aikas hieno. Ja vielä sen verran suurikokoinen, että näyttää komealta seinällä :)

   Poista
 4. Kaunista ja näppärää :) oikein mukavaa pääsiäisen jatkoa :)

  VastaaPoista
 5. Oletpa ollut tuottelijas!! Ovaali taulu on hieno kuin mikä, mutta mitkäs ne saniaistaulut on siinä alla? Onko sulla niistä jotain postausta aikaisemmin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Saniaistauluista ei varsinaista postausta ole, mutta täällä on saman tyylisistä vähän jotain: http://keltainentupajaperunamaa.blogspot.fi/2012/08/positiivista.html

   Lehdet on siis kuivatettu ja sitten maalattu spraylla hopeisiksi. Taustana kehyksissä on mustaa kartonkia. Ei ne sen kummempia ole ;)

   Poista
 6. Wau-de! Aina vaan jaksaa hämmästyttää, että miten osaatkin katsoa asioita aivan uudesta näkökulmasta ja vielä toteuttaakin ajatuksesi noin mahtavasti. Olet tuunauskuningatar.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai että ihan tuunauskuningatar, oivoi! Paljon kiitoksia ihanista ja kannustavista sanoistasi :)

   Poista