14.3.2013

Kymmenen kaaoksen kesyttäjää.

Nämä kesyttäjät eivät valitettavasti yhtään helpota sitä keittiön vihreää kaaosta, mutta oman askartelunurkkaukseni ikuista sotkua sitäkin enemmän. Väsäilin erilaisia säilytysbokseja sekalaiselle pikkutilpehöörille, jota todellakin riittää. Mikä parasta, sain hyödynnettyä osaan bokseista sellaista kertaalleen käytettyä materiaalia, jonka tavallisesti luokittelen ihan vaan roskaksi! Taas osaa katsella tiettyjä juttuja hieman uudella tavalla!
 
Tässäpä näitä siis, vähän sekavassa järjestyksessä tosin..

 
 Konvehtirasioista tulikin ihan mahtavan hyviä krääsälaatikoita. Yllättävän työläitä tuunattavia kyllä olivat, rasiat on käsitelty jollain tavalla joka pinnalta ja niitä pintoja löytyikin sitten liian monelta kantilta. On maalia, tapettia, sivuja vanhasta kirjasta, lisää maalia, washi-teippiä.. Pari lootaa jäikin vielä jemmaan, mutta en tiedä, haluanko ihan heti kohdata sitä vaivan määrää tai uudistaa niitä ainakaan näin perusteellisesti.

Vinkkinä täytyy vielä sanoa, että nämä voisivat toimia lahja- tai korurasioinakin.


 
 
Nurkkauksessani seikkailee pikkutavaran lisäksi karmea määrä erilaisia paperilappusia. Löytyy muistilistaa, kuittia, korttia, valokuvaa, tapetinpalaa ja vaikka mitä muuta. Tai siis pitäisi löytyä. Saattaa löytyä, jos hyvin käy. Löytyy jos ja kun löytyy. "Kyllä se täällä jossain on!"
 
Lappuset ovat aina hukassa kaiken muun alla tai muuten vaan niin totaalisen väärässä paikassa. Se ei ole yhtään kivaa.
 

Ykkösen ja kakkosen eli lehti-/paperikoteloiden idean bongasin muistaakseni Tee-se-itse-naisen sisustusblogista. Siellä on muuten tosi paljon muitakin kekseliäitä ideoita ja hienoja toteutuksia, kannattaa tutustua!

Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan tapahtui näin: leikkasin mysli- ja suodatinpussipaketeista yläosat viistoiksi ja päällystin kotelot kirjan sivuilla. Teippiä reunaan ja siinä se. Seiskasta ei ole ennen -kuvaa, mutta se on vähän tukevampi pahvilaatikko, jonka sisuksen maalasin ja ulkopuolen päällystin samaisilla sivuilla.
Boksit 3-6 löysin joulun jälkeen alennuksesta, eli kai ne on oikeasti tarkoitettu lahjarasioiksi, mutta kelpaavat varsin hyvin muuhunkin käyttöön. Ne eivät tarvinneet muuta kuin numerolaput. Numerointi tuo mukavaa järjestelmällisyyttä ja järkevyyttä säilytykseen, ja helpottaa ainakin minua muistamaan tavaroiden paikat paremmin.
Voisi varmaan luulla, että nyt on siisti nurkkaus. Hahah, just! Ihan törkeän hävytöntä huijaustahan tämä on.

Työpöydän alus pursuilee kankaita, jotka odottavat ompelua, mutta en pääse ompelukoneelle, koska pöydällä on esimerkiksi keinutuoli. Tuoli on ollut hiomista vaille valmiina pari päivää ja mainitsen tämän nyt ihan siksi, että loisin itselleni pienen paineen hoitaa homman alta pois. Miksi ihmeessä se on niin usein niin hankalaa?

LÄHIAIKOINA TULEE SIIS JUTTUA KEINUTUOLISTA! Karjaiskaa mulle, jos ei ala kuulua.

Ihanaa torstain jatkoa kaikille!

12 kommenttia:

 1. No voi sentäs ja hyvänen aika tätä kekseliäisyyttä, viitseliäisyyttä ja luovuuden määrää !!! Eikö tuo ole jo kiellettyä !?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos! Ei kai ihan kiellettyä sentään? ;D

   Poista
 2. Hienoja säilytysratkaisuja olet saanut aikaiseksi!
  Aika keksiväistä!
  Keinutuolia odotellessa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Keinutuoli ei ole ainakaan tällä välin yhtään edennyt, mutta tuossa mun selkäni takana se muistuttelee olemassaolostaan :P Eli kyllä siitä pian kuullaan.

   Poista
 3. ihania jutskia..voi kun itelläkin riittäs jaksat moiseen näpräämiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei meinaa aina mullakaan riittää. Ainakin nuo konvehtirasiat olivat tosissaan sellaista näpertelyä, että huh.. Mutta onneksi tuli tehtyä, ovat kovin hyödyllisiä :)

   Poista
 4. No niin, nyt löytyi jotain uutta sanottavaa, nimittäin tuosta Mäntylän mummin kommentista... että eikö tämä tällainen ole jo jollain Suomen tiukkislailla kiellettyä? ;)

  Hie-no-ja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia! Toivottavasti sellaista lakia ei ole eikä tule, muuten mun täytyy kai ryhtyä rikolliseksi ;)

   Poista
 5. Kaaoksen kesyttäminen ei varmasti ikunaan (ainakaan mulla) lopu mut oot nyt kyllä päässyt niskan päälle :) Tuo numerointi on hienosti keksitty, sen avulla voi helpommin määrittää paikkaa tietyille pikku tavaroille ja jopa muistaakkin missä on mitä. Noin kauniissa työpisteessä syntyy helposti taas uusia ideoita !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis kiitos! Numerointi tosiaan auttaa, helpommin hoksaa ja muistaa, missä mikäkin juttu on! Täälläkin tuota kaaosta vielä riittää ja paljon, mutta näin pikkuhiljaa kesytellen koitan siitä selvitä :)

   Poista
 6. Hyvännäköisä rasioita olet tehnyt! Jostain syystä täällä kaaos tuntuu aina pysyvän ompelupisteellä, vaikka vasta siivosin. Voi huokaus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tutulta kuulostaa.. Vaikka kuinka koittaisi pitää järjestystä yllä, niin aina sitä sotkua vaan meinaa tulla :D

   Poista