3.4.2013

Elonmerkkejä!

Eilen löysin taas talon seinustalta elämää. Ensimmäiset viherrykset hoksasin reilu viikko sitten, ja nyt sitä olikin jo huomattavan paljon enemmän! Kyllä se kevät vielä voittaa! Hitaasti, mutta varmasti, ihan selkeästi.
 
 


 
 


 

 

 
 
Seinänvieruspenkki alkaa olla jo kivireunustaan myöten lumeton ja pitkin pihaa on muutamia muitakin ihan hyvin sulamaan alkaneita kohtia. Pian voi varmaan vaihtaa kevyempiin kenkiin, toivon. Saapastelu ahdistaa.
 
 


 
 
Viime keväänä ensimmäisenä kukkaan kerennyt, edelliskesäisistä itsekseen paikalleen kylväytynyt orvokki on ikuistettu 30.4. Ehtisiköhän joku tänä vuonna kukkaan samalle päivämäärälle?
 
 
 

Ihanaa huhtikuuta ja kivutonta kunnollisen kevään odotusta kaikille!

10 kommenttia:

 1. Meillä on myös eteläisen seinän vierustan penkissä jo elonmerkkejä....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa! Siitä se lähtee sulamaan :) Meilläkin nämä vähät elonmerkit ovat juurikin eteläseinustalla.

   Poista
 2. Meillä elonmerkit ovat vielä lumen alla :-)
  Enkä tämä tästä.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se siitä! Vähän plussa-astetta ja aurinkoa vaan, niin ei kauaa mene :)

   Poista
 3. Meillä on lunta vielä aivan kuin talvella konsanaan, katoilta sentään alkaa vesi tippua. Me saadaan odotella tovi vielä kevään merkkejä, kun täällä on ollut yöllä jopa -20 pakkasta :) Päivällä onneksi on lämmintä ja aurinkoista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On täälläkin vielä suurin osa pihasta valkoista täynnä, ehkä siksikin iloitsen näistä vähistä vihreistä niin paljon :)

   Poista
 4. Pakko varmaan lähteä koluamaan nurkkia, jos löytyis jotain elollista meiltäkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti löytyy! Ja jos ei ihan vielä löydykään, niin jo viikon päästä voi olla aivan toinen tilanne :)

   Poista
 5. Kivutonta odotusta, heh, se oli osuvasti toivotettu. Just tänään hakkasin jäätä kivetyksiltä ja totesin että kovaa on, ja tiukassa kele. Kyllä meilläkin jotain viherrystä on, mutta hankia on vieressä niin paljon, ettei osaa vielä iloita. Saattaa olla, että tämä "kevät" aiheutti niin ison pettymyksen, että innostuminen ottaa aikansa...

  Mutta vihreäsi ovat kauniita, toivotaan myös, että orvokki pääsee pian kasvuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onhan täälläkin hankea ja jäätä vaikka kuinka, mutta ei niistä viitsi kuvia ottaa ;D Kovasti koitan olla kiinnittämättä niihin mitään huomiota, kun pihalla kuljen. Vähän vaikeaa se toki on, ja nätisti sanottuna ketuttaa. Yritetään kuitenkin pysyä positiivisina: ihana kevät voittaa vielä :)

   Poista