19.1.2013

Maustepurkkituunaus.

Askartelin tuossa eräänä päivänä keittiön maustekaapin sisällön miellyttävempään ulkoasuun. Kyllästytti niin katsella niitä Meiran etikettejä, vihreitä korkkeja ja satunnaisia ärsyttäviä irtopussukoita, jotka hyppäsivät silmille tai joskus kattilaankin, kun kaapin oven avasi.
Meiralaisten kavereiksi otin muutamia vauvanruokapurkkeja päästäkseni eroon niistä hyppivistä pusseista. Olivat muuten ihan järkyttävän tiukassa ne vanhojen etikettien liimat, pitkään ja hartaasti niitä sai liotella pois! Uusiksi etiketeiksi yhdistelin jämätapetteja ja tulostettuja, kahvilla vanhennettuja nimilappuja. Liimasin ne ensin purkkien kylkiin ja lopuksi vedin kontaktimuovit päälle. Kannet oli tietysti pakko suihkia mattamustalla.
Ihan kiva lopputulos mielestäni, ainakin ovat paljon paremmat kuin alkuperäiset purkit. Saavat kelvata siihen asti, kunnes joskus hamassa tulevaisuudessa raaskin törsätä esimerkiksi näihin purkkeihin ja dymoon.
Huomasin, että olin unohtanut mainita edellisen postauksen listassa parit siemenet: korallikeijunkukka ja tarhasalkoruusu. Asia on nyt korjattu ja nämäkin löytyvät samasta listasta.

Mukeissa on jo melkoisen monta innokasta pikkuista! Tällaisia söpöläisiä!


 
 
Aurinkoista viikonlopun jatkoa teille!

8 kommenttia:

 1. Jestas mikä homma sulla on ollut noissa purkeissa. Mulla on Meirat onneksi jemmassa kaapin sisällä =D... Sä olet ottanut näköjään jo varaslähdön kylvön kanssa. Mäkin joskus kylvän vähän ajoissa, niin ehtivät paremmin kesän rientoihin =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oli kyllä aikamoista näpertelyä :D

   En malttanut enää odottaa, joten oli pakko pistää siementä multiin. Ovatpahan sitten jo vähän isompia, kun pääsevät ulos.

   Poista
 2. Meillä mausteet juurikin niissä ällöttävissä eriväripurkeissa ja avohyllyssä! Eipä ole tullut mieleenkään, että noitakinvoisi tuunailla. Kiitos kovasti inspiksestä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, kiva jos onnistuin inspiroimaan :) Äkkiä sitten tuunailemaan niitä sekalaisia purkkeja!

   Poista
 3. Miun on pitänyt tehdä niiiin tää sama juttu, vaan en ole saanut aikaiseksi. Ovat meillä niin sekailaisia nuo purkit. Tosin ovat myös tosi epäkäytännöllisessä hyllyssä, että pitäisi kehitellä kokonaan uusi paikka. Mutta kivan muutoksen sait aikaiseksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mullakin tämä homma odotteli tekijää ainakin puoli vuotta ja tekijä odotteli sitä oikeaa fiilistä ;) Aina ei vaan saa aikaiseksi.

   Poista
 4. No tuli hieno maustekaapin sisältö! Hauskaa, miten joku voi tuosta vaan laittaa etiketit ja korkit uusiksi, mulla menisi suunnitteluun ja tarvikkeiden hankkimiseen kolme päivää, kun en askartelua juuri harrasta :)

  Mutta purkkisi ovat minusta hienommat kuin Ikean, joten kiirettä niiden uusimiseen ei todellakaan ole...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ehkä en sitten stressaa ikealaisten hankkimisen kanssa :) On näihin toisaalta jo tottunutkin, ja ovatpahan nätimmät kuin ne sekasävyiset alkuperäiset.

   Poista