21.1.2013

Vastauksia kysymyksiin.

Sain Geraniumilta vastattavakseni 11 puutarha-aiheisen kysymyksen haasteen. Kivaa! Mielelläni vastailen, vaikka pihamme ei vielä mikään puutarha olekaan.

Kuvitus enemmän tai vähemmän vastauksiin liittyvää.


1. Suositko jonkinvärisiä kukkia, hyljeksitkö jotakin toista väriä?

Mua melkein hävettää vastata tähän. Olen aivan totaalisen ihastunut vaaleanpunaisen ja pinkin sävyihin. Siis iki-inhokkeihini. Pikkutyttönäkään en pitänyt niistä, mun lempivärini oli vihreä (on muuten edelleen, vaikka moni varmaan luulisi, että musta). Kovin yllättävää, mutta näin se vaan on. Olen hamstrannut siemeniäkin hirveän pinkkipainotteisesti. Myös punaiset ovat aina hyvä valinta. Keltainen on mulle hankala väri.


 
 
 
 
2. Mikä on lempipensaasi?

En ole vielä löytänyt niin kivaa pensasta, että voisin sitä kutsua suosikikseni, mutta esimerkiksi norjanangervo on kukkiessaan hyvin sievä.


3. Onko kukkapenkeissäsi luonnonkasveja?

Muutamia jo on ja jonkin verran enemmänkin tulee olemaan.


4. Kaikkien aikojen paras puutarhaohjelma?

Katson niin vähän mitään ohjelmia, että en oikein osaa vastata tähän. Jos joskus kuitenkin erehdyn selailemaan kanavia ja joku puutarhaohjelma sattuu tulemaan, jään usein hetkeksi seuraamaan ja inspiroitumaan.


5. Montako pussia siemeniä ostat vuosittain?

Noh, sanotaan nyt vaikka näin, että tulevalle kesälle olen ostanut huomattavan paljon enemmän, kuin mitä viime kesälle ostin. Määrä tasoittunee, kunhan tämä aloittelijan hillitön innostus ja pakko-saada-puutarha -tunne antaa myöten.
6. Harrastatko huonekasveja?

Toistaiseksi enemmän kuin puutarhakasveja, mutta en siinä määrin, että kasvattelisin mitään erityishoitoa vaativaa. Pidän helpoista ja "itsekseen kasvavista" kasveista sekä sisällä että ulkona. Mulla oli jo joskus teininä huoneessani omat kukat, joita itse myös hoidin. Tykkään siitä, että sisälläkin on jotain elävää ja vihreää. Kasvit tuovat mielestäni kodikkuutta ja ne ovat tärkeä osa sisustusta. Mun olisi jotenkin tosi vaikeaa viihtyä omassa kodissani ilman niitä.
7. Onko kotonasi tekokukkia?

Kesäisessä ovikranssissa on tekomurattia ja muutama tekoruusu. Ei muita.


8. Milloin alkaa kevät?

Lasken sen alkavaksi maaliskuussa, mutta henkilökohtaisen kevääni olen jo aloittanut.
 
 
 
 
9. Puutarhagurusi?

Te kaikki ihanat, taitavat, inspiroivat, kannustavat, mahtavat ja multasormiset puutarhablogistikollegat siellä! Teiltä olen saanut niin paljon enemmän ideoita, vinkkejä, ajattelemisen aihetta ja mukavaa palautetta, kuin mistään muualta.


10. Selkeää vai rönsyävänrehevää?

Jaa, tämä oli paha. Selkeät rajat, joiden sisäpuolella rönsyää rehevästi? Molempi parempi, kumpikin miellyttää silmää puutarhasta ja sen yleisilmeestä ja/tai miljööstä riippuen. Uskoisin, että tässäkin asiassa isotkin kontrastit voivat olla kauniita ja mielenkiintoisia. Esimerkiksi modernin ja pelkistetyn kivitalon tontille tehty runsas vanhanajanperenna- ja luonnonkukkapuutarha saattaisi näyttää älyttömän hyvältä!


11. Onko puutarhassasi marjapensaita?

Mustaherukka löytyy ja toivottavasti tulevaisuudessa myös punainen. Ja karviaisia haluan myös!


Haaste pitäisi laittaa eteenpäin, mutta nyt en laita, koska tämä on kiertänyt jossain muodossa jo niin monessa blogissa. Jos joku kuitenkin haluaa näihin kysymyksiin vastata, niin mun puolestani ollos hyvä vaan!

Mukavaa alkanutta viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Käy vaikka viherpeukaloiden sivuilla katsomassa pensaita. Ne ovat alennuksessa heinäkuun paikkeilla. Jos haluat nopeasti puutarhaa kasaan, suosittelen pensaita. Niitäkin ihanasti kukkivia vaikka kuinka. Ei tarvitse paljon hoitoa ja valmista tulee nopeasti. Siinä ohessa on kiva kasailla perennapenkkejä. Onko sulla ketään tuttua jolta saisit pistokkaita? Niillä saisi pihaa nopeammin kasaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, viime syksynä ostinkin pari alepensasta, kun olivat Multasormessa puoleen hintaan ja ainakin suunnitelmissa on hankkia tänä vuonna lisää. Ja onhan meillä monia pensaita jo valmiina muutenkin, mutta ei mitään mainittavan kauniita :)

   Mä taidan olla meidän lähipiirin ainoa kukkapöljä, tai ainakaan kukaan muu ei ole myöntänyt olevansa, joten tuskin kellään on antaa pistokkaita :)

   Poista
 2. Ihanaa kuvitusta kivoihin kysymyksiin ja tietty vastauksiin myös :)
  Nuo pikku taimet tuo niin kevättä rintaan, ovat hurjan söpöisiä, täällä on pinnalla jo muutama chili, lisää odotellaan.. Puska suositukseksi vinkkaan jasmiketta, kauniita kukkia ja se tuoksu, no enenpi kuin ihana !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen niin innoissani noista taimista, käyn vähän väliä vilkuilemassa, josko olisi tullut lisää :) Onnea, menestystä ja satoisuutta chileillesi, toivottavasti laitat niistä kuvaa blogiisi, niin päästään joukolla ihastelemaan!

   Kiitos vinkistä, muistelisin jo jossain nettikaupassa katselleeni jasmiketta hankintamielessä. Eiköhän sellainen meille joskus tulekin, jos on vielä hyvän tuoksuinenkin :)

   Poista
 3. Kivoja vastauksia ja ah niin ilahduttavia kuvia! Tässä tammikuisessa hetkessä sitä oikein konkreettisesti tajuaa, miten paljosta jää paitsi, kun ei voi just nyt mennä ulos rapsuttelemaan ja nuuhkimaan ja nyppimään... että pitää vaan istua ja odottaa, viikko toisensa jälkeen.

  Mutta ei auta vaikertaa, vaan etsiä iloa sieltä, mistä sitä on nyt saatavissa. Eli saunasta ja suklaarasian pohjalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, jos kuvat ilahduttivat ja kiitos vielä haasteesta, kysymyksiisi oli kiva vastailla :)

   Tiedätkö, oikein ihmettelin noita pinkkejä kollaaseja tehdessäni, että oliko mulla tosiaan noinkin paljon kukkivaa viime kesänä! Ja tuossahan oli vain osa pinkeistä! Miten paljon enemmän pääsenkään tänä kesänä ryömimään polviani ruville, katkomaan kynsiäni ja likaamaan naamaani multaisilla käsillä <3

   Joo, suklaata, äkkiä!

   Poista