11.7.2012

Krääsät ojennukseen 2/4.

No niin, tässäpä lisää ideaa pikkutavaran (tai vaikka vähän isommankin) siistiin säilytykseen. Tämä on tositositosi helppo ratkaisu ja vaihtoehtoja on niin monipuolisesti, että joka kotiin löytyy varmasti sopivat värit, mallit ja tyylit.


Kangaskori.Mokkaa, nahkaa, vanhaa verhoa tai lakanaa, silkkiä, samettia, puhkikäytettyjä farkkuja, vahakangasta tai pitsiä ja pellavaa.. Mustaa, valkoista, sinistä, punaista, pilkkua, raitaa tai vaikka sekatilkkuja kaikissa sateenkaaren väreissä.. You name it! Kaikki käy! Kuten jo kehuin, jotain joka kotiin.

Tässä muutama esimerkki:

Kori toimii pienillä muutoksilla ja lisäyksillä myös pussukkana, joka tässä tapauksessa säilöö pyykkipoikia kodinhoitohuoneen seinälle ripustettuna.
Sama kori eri mittakaavassa esimerkiksi tapetti- ja kaavapaperirullille tai muille pitkille ja kapeille säilytettäville. Tämän ja kahden ylemmän kuvan materiaaleista kiitokset koiransyömälle nahkasohvalle ja kahvitahraiselle pöytäliinalle.


Näitäkin olen siis tehnyt kohtalaisen paljon, eri muotoisia ja kokoisia, monille eri tavaroille ja osan vaan valmiiksi odottelemaan lopullista paikkaansa. Enemmällekin olisi tarvetta, krääsää kun tosiaankin löytyy.. Onpahan ommeltavaa!

Jos joku tarvitsee kangaskoreja ja ohjeita sellaisten tekemiseen, täältä pesee!


Näitä tarvitset:
 • Ompelukone ja -lankaa
 • Kahta kangasta
 • Sakset
 • Tussi (ja liitu)
 • Nuppineuloja
 • Halutessasi koristeita, esim. pitsejä, nauhoja, tms.


Näin se tehdään:

Kankaista leikataan tarvittavan kokoiset palat. Tässä vuorikangas oli n. 18x60cm ja kuviokangas n. 22x60cm. Valmis kori on mitoiltaan n. 18x18cm. Palat taitetaan kaksinkerroin oikeat puolet vastakkain ja kiinnitetään nuppineuloilla lyhyeltä sivulta.


 Kankaat ommellaan kahdeksi "putkiloksi", vuori omakseen ja päällinen omakseen. Putkiloita mallina käyttäen piirretään ja sitten leikataan yli jääneestä kankaasta pyöreät kappaleet, korin sisä- ja ulkopohjat. Saumanvaraa on hyvä jättää reilusti. Mieluummin leikkelee ylimääräiset pois kuin katuu ja kiroaa. Tummaa kangasta käytettäessa kannattanee piirtää liidulla.


Pohjakappaleet kiinnitetään putkiloihin nuppineuloilla oikeat puolet vastakkain ja ommellaan kiinni. Nyt on valmiina korin sisäpuoli ja ulkopuoli! Sisempi kappale asetellaan ulomman sisälle nurjat puolet vastakkain, eli siten, että kaikki rumat ja mahdollisesti purkaantumisalttiit kohdat jäävät piiloon näiden kahden kappaleen väliin.
Lopuksi ulkokappaleen yläosa taitellaan siististi kaksinkerroin ja kiinnitetään nuppineuloilla sisemmän kappaleen reunan peitoksi. Reuna ommellaan kiinni ja kori on valmis!


Se on siinä!


Huom! Jos haluaa tehdä tämän niin päin, että vuorikangas tulee korin reunan yli ja siis näkyy ulkopuolelle (kuten esimerkiksi nahkakoreissa ylempänä), se otetaan huomioon kankaita leikatessa: vuorikangas leikataan halutun verran päälliskangasta leveämmäksi.

Sekin kannattaa huomioida, että mitä jämäkämpää kangasta käyttää, sitä jämäkämpi korista tulee. Ohuemmasta kankaasta tehty kori (esimerkiksi oksakuvioiset ylempänä) on rennompi ja sen saa myös kivasti ruttuun, mutta en tiedä, toimiiko kovin ohut kangas kovin isossa korissa..

Itse käytin suoraa ommelta ja pisintä mahdollista pistoa, enkä siksakannut tai saumannut mitään missään työvaiheessa, koska kaikki rumat kohdat tosiaan jäävät piiloon. Eikä mulla ole kyllä viitseliäisyyttä tai kärsivällisyyttäkään..

Lisää säilytysratkaisuja täällä (1/4), täällä (3/4) ja täällä (4/4)!

5 kommenttia:

 1. Aivan ihastuttavia kangaskoreja!!!...ja selkeät teko-ohjeet. Olen ensivisiitillä ihanassa blogissasi. Täytyypä mennä tutkimaan, mitä muuta kiinnostavaa täältä löytyykään.
  Kesäterkkuja SisustEllen-blogista♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Hyvä, että ohjeista sai selvää joku muukin kuin ne laatinut :) Ja tutki ihmeessä, toivottavasti löydät jotain hyödyllistä tai muuten vain mukavaa! Ihana oli kyllä sinunkin blogisi, kävin kurkkaamassa, pitänee lisätä listaan :)

   Poista
 2. Mahtavia pussukoita – ja erinomaiset ohjeet niiden tekemiseen! Ehkä tässä uskaltaisi kaivaa ompelukoneen esiin ullakolta piiiitkän tauon jälkeen...

  Ihana blogi sinulla, täytyy perehtyä kaikkeen tarkemmin ajan kanssa. Ihanaa monitaituruutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Olisiko siitä mitään motivaatiota sen ompelukoneen esiin ottamiseen, jos vinkkaisin, että olen tehnyt muutamia tällaisia koreja myös suojaruukuiksi erinäisille kukkasille ja antanut niitä mm. tuparilahjoiksi :) Lautanen vaan pussukan pohjalle ja ruukku siihen!

   Poista
  2. No varmasti on! Hyvä idea!

   Poista