15.7.2012

Rikkaruohorosvoilua ja pistokkaita.

Olenkohan nyt sekoamassa lopullisesti, kun käyn naapuripihan laidoilla rikkaruoho-ryöstöretkellä? Se ei kylläkään ollut mitenkään tarkoitettua. Olin pihalla nukuttelemassa vauvaa, kun silmään otti taas se ihana köynnöskasvi ja sitten vaan fiiliksen varassa menin ja nyhdin..

Kolme pientä pätkää juurineen tarttui matkaan ja päätyi kaivonrenkaan reunoille. Kyllä, juuri siihen, mihin olen istutellut ihan kunnollisia kukkia..


Googlettelin taas vähän ja selvisikin, että tämäkään kasvi ei ilmeisesti ole karhunköynnös, vaikka aluksi niin luulin, vaan peltokierto. Ainakin lehtien muodosta ja kasvupaikasta näin voisi päätellä, mutta en mene vannomaan. Jos joku tietää paremmin, saa infota muakin!

Kyllä mä taidan vähän pöpi olla. Tavallisestihan puutarhurit kiroavat noita roskaköynnöksiä siinä missä muitakin rikkakasveja, itse käyn kateellisena "varastamassa" sitä naapurilta ja oikein toivon, että se leviäisi villisti.. Huhhuh.

Tämä on ehkä vähän viisaampaa puuhaa: yritän jälleen kerran pelastaa peikonlehteä, jonka olen jo ainakin kahdesti onnistunut melkein tappamaan ja sitten taas elvyttämään. Tällä kertaa koitan juurrutella siitä ottamiani pistokkaita ja saada edes ne pysymään hengissä. Kasvi teki kolme pientä sivuhaaraa, mutta ne olivat niin heikosti kiinni, että koin parhaaksi tehdä niille näin. Hormonimömmöjä tuskin tarvitsisi, mutta ihan varmuudeksi laitoin.


En tiedä, saako tuohon emokasviin enää puhallettua sen enempää eloa, näyttää jo aika toivottomalta tapaukselta.. Mutta olkoon. Josko se vaikka saisi jostain voimaa ja tekisi taas ensi kevääksi jotain irroteltavaa.


Ruokapöydällä on nyt poikkeuksellisen vähän tavaraa. Viime aikoina siinä on tavallisesti ollut tuplaten tuo määrä kasveja. Pitäisi varmaan hankkia joku oma pöytä kaikille taimille ja pistokkaille, sen verran ne vievät meiltä ruokailutilaa.. Ehkä sitten, kun saadaan koirien vanha huone siistittyä ihmiskäyttöön ja tehtyä siitä "monitoimihuone". Kai siellä joku nurkka voisi jäädä vapaaksi kasvattelutarkoitukseenkin..

 

3 kommenttia:

 1. Hehee, kyllähän moni toivoo kovasti pääsevänsä eroon noista kiertokasveista, kun ne väärässä paikassa kasvaessaan kuristavat kaikki muut tiukkaan syleilyynsä... mutta mikään ei tietysti onneksi kiellä sitä vaalimastakaan, joten toivotaan, että saat siitä mukavan kaivonkaunistuksen.

  Onnea peikonlehtiprojektiin, jään odottelemaan pistokkaiden kuulumisia :)

  VastaaPoista
 2. Niinpä.. Varmaan täytyy sitten siirtää liljat ja muut turvallisempaan paikkaan, jos nuo rikat meinaavat oikein tosissaan valloittaa renkaan :) Katsotaan, katsotaan..

  Ja kiitos, toivottavasti pääsen kertomaan hyviä kuulumisia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin just, kokeilemallahan se selviää. Ja pistokkaista saadaan varmaan tosi hyviä uutisia!

   Poista