5.12.2012

Lautataulut.

Tavallisesti tähän aikaan vuodesta pitäisi kai somistaa ja sisustaa kotia jouluun.

Vaikka mielestäni onkin ihanaa katsella koteja, joissa näin tehdään, en voi väittää olevani mikään jouluihminen. Kenties siksikin meillä koristellaan kotia vähän vähemmän jouluisesti. Voisi jopa sanoa, että nämä taulut ovat aika kesäisiä.
Litografia-tyyliset perhos- ja korentokuvat latasin joskus aikaa sitten netistä (esimerkiksi butterfly lithography -haulla googletellen löytyy) ja tulostin tavalliselle paperille. Idea reunojen polttamisesta muistui mieleeni Mäntylässä tuunatusta lautasesta, jossa oli muuten perhosiakin. Vanhensin paperia vielä kahvilla sotkien.
Kävin pelastamassa takapihan polttopuukasasta lumen alta laudanpätkiä, joiden olettaisin olevan jämämateriaalia omasta talosta. Sulattelin laudat, pesin ne ja annoin kuivua kunnolla. En hionut, maalannut tai muutenkaan käsitellyt niitä mitenkään, koska ne olivat mielestäni kauniit juuri tuollaisina kulahtaneen valkoisina.
Tässä vaiheessa huomasin, että kannattaisi ihan oikeasti edes joskus vähän suunnitella ja mittailla ennen kuin tekee. Melkein kaikista kuvista jouduin leikkelemään irti ne hartaudella poltetut reunat, koska laudan leveys loppui kesken..

Liimasin paperit lautoihin erikeeper-vesi-seoksella, jota sudin yhdet kerrokset puuhun ja paperin taustapuolelle, sekä lopuksi vielä pari kerrosta paperin päälle.
Alunperin ajatuksena oli kiinnittää taulut seinälle, mutta sitten hoksasin sommitella niitä keittiöön lipaston ja hyllyn päälle ja siihenhän ne jäivätkin seinää vasten nojailemaan.

En oikein tiedä, onko tämä väliaikainen vai lopullinen paikka. Tosin väliaikaispaikoistahan tulee usein ihan vahingossa niitä lopullisia.


 
 
  
 


Enköhän mä kuitenkin vielä jossain vaiheessa sorru jotain joulukukkia ostamaan. Ja ehkä myös valoja? Kuusikin olisi kieltämättä ihan kiva! Siihen on parin vuoden takaisia ale-koristeitakin valmiina. Kortit on jo tehty ja kaksi rasiallista konvehteja syöty. Sata lahjaideaa aivojen nurkissa pyörimässä..

Ehkä sittenkin olen edes ihan pienesti jouluihminen?

Mukavaa keskiviikkoiltaa ja viikon jatkoa teille!

10 kommenttia:

 1. Ovatpa kauniita, vaikka eivät jouluisia olekaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jouluisuus on noista tosiaan melko kaukana ;D

   Poista
 2. No voi sentään, miten hienot tuli !! Joudunko taas uusiin kokeiluihin- aiheutat sellaista ?! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti, olit kyllä itse hyvänä inspiraationa hienoine tauluinesi :)

   Poista
 3. Sulla näitä ideoita ja ajatuksi pukkaa. Huimaa! Tuli taas nättiä koristeita. Kyä sä oot hoksu.

  VastaaPoista
 4. Mukavia kuvia sinulla täällä blogissasi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tervetuloa seuraamaan, toivottavasti kuvat miellyttävät jatkossakin :)

   Poista
 5. Kyllä sinä olet myös jouluihminen; joudut vaan tekemään nämä tuhannet muut ideat ensin alta pois :)

  Ihania tauluja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sehän saattaa ollakin just noin, että en vaan ehdi ihan vielä jouluilemaan :D Kiitokset!

   Poista