30.7.2012

Sävyt sovussa.

Vanhan kaivonrenkaan kukkasten kanssa näkyy käyneen mukava vahinko: kukkien sävyt sopivat hienosti toisiinsa! Ja tämä on tosiaan ollut puhdasta sattumaa; niin hätäisesti keväällä päätin, mitä kukkia tuohon laitan.

Sävyjä sitoo yhteen lähinnä tuoksuherne, joka oli jonkinlainen värisekoitus. Sopivasti sieltä löytyikin vaaleanlilaa, joka on lähes täysin kuunliljan kukan sävyinen! Eihän tuosta heti edes hoksaa, että kumpi kukka kuuluikaan kummalle kasville.
Myös punaisen- ja pinkinsävyisiä kukkia tuli, ja hupsista, nätistihän ne käyvät yhteen röyhkeänpunaisten liljojeni kanssa!
Eikä tämäkään väriyhdistelmä mitenkään kamalalta näytä. Aika söpöltä oikeastaan.
Kokonaisuus onnistui ihan hyvin sikälikin, että tuoksuherne lähti ryöppyilemään kaivonrenkaan reunojen yli juuri kuten toivoinkin sen tekevän. Takana oli alkuun tukikepit, mutta koska niihin ei kukaan halunnut lähteä kiipimään (liljoihin takertuivat kylläkin), otin ne pois ja ohjasin tuoksuherneen roikkumaan myös siltä puolelta.

Sääliksi vaan käy hentoista kesäraunikki-raukkaa, joka joutui taipumaan vahvempien tahtoon. Ehkä se olisi pitänyt kylvää ennemmin liljojen kuin tuoksuherneiden juurelle.. Noh, osaanpahan olla ensi kerralla viisaampi.
2 kommenttia:

 1. Hienosti sopivat värit yhteen! Ja luontoäiti on siitä mukava tyyppi, että vaikka itse ei osaisi niin sommitellakaan, niin aivan väärää yhdistelmää on vaikea saada aikaiseksi...

  Meillä ensimmäinen tuoksuherneen nuppu on avautumassa, sitä pitää nyt käydä usein ihastelemassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ihan totta! Harvoin jos koskaan tulee vastaan sellaista väriyhdistelmää, joka olisi ihan sietämättömän huono. Luontoäiti tietää, mitä tekee :)

   Poista