9.7.2012

Viikonlopun saldo.

Yksi sittenkin kaunis ruusupuska, paljon paljon kauniita kesäkukkia, laiskaksi heittäytynyt eläin, pensasaidan ja porkkanarivien trimmailua ja todella hyvä mieli kaikesta tästä! Myös siitä laiskasta eläimestä.

Paljon siis ehtikin tapahtua parissa päivässä!Ensinnäkin, ruususta tuli alkukankeudesta huolimatta ihana, kun se avasi enemmän kukkia. Avautuneet kukat ovat hennon vaaleanpunaisia kuten kuuluukin, eivätkä enää sellaisia rumia ja ruskeita, jes!
Myös tuliunikkoa ja krassia on auennut paljon ja penkinpätkä on todellakin oikein tulisen sävyinen. Kummallinen kukaton kohta vaan jäänyt ihan tuohon kiveyksen luo, vaikka olin niin kovasti siihen jotain istuttavinani..


Ensimmäiset palsaminkukatkin näyttävät hyvältä! Nyt sitten odotellaan niitä "palkoja". Haluan päästä poksauttelemaan niitä muutamiin paikkoihin, joissa kipeästi tarvitaan jotain korkeaa ja helposti leviävää..

Kaivonrenkaassa on tapahtunut huomattavaa edistystä, kesäraunikki kukkii jo kovasti ja tuoksuhernekin on venähtänyt paljon. Lilja ja kuunlilja tulevat kukinnassa pian perässä.
Helteinen ilma väsytti ainakin kissan, joka ei viikonlopun aikana muuta tehnytkään kuin lekotteli varjossa. Hänellä on kai mielestään oikeus olla vähän vetelä.


Siperianhernepensas sai kyytiä, eikä enää ole palstallakaan auringonvalon tiellä. Paljon ylimääräistä aidasta lähti, mutta siltikin se antaa vielä sopivasti näkösuojaa! Olikin jo korkea aika leikellä sitä, koska sen viime talven lumien kaatamat, maata myöten kasvavat oksat olivat myös nurmikonleikkaajan (siis miehen) epäsuosiossa. Miinuspuolena tässä oli se, että oksien alta paljastui jotain ihan muuta trimmailtavaa..
Palstalla tehtiin sen verran, että porkkanapenkit (vihdoin viimein) harvennettiin aika ronskilla otteella. Saman saa varmasti toistaa vielä myöhemmin kesällä, vaikka kamalaahan se on repiä pois itse kylvettyjä ja hienosti kasvaneita porkkanoita. Säälitti jo nyt niin paljon, että isoimmat oli pakko säästää makupaloiksi. Ihanan kesäisiltä maistuivatkin kaikkine multineen!

Tähän väliin täytyy kyllä pyörtää puheeni siitä, että kohopenkki olisi parempi kasvupaikka: vasemman kuvan porkkanat ovat tasaisella maalla ja ovat paaaljon isompia! Eli ehkei sillä sittenkään ole niin väliä. Luultavasti sillä on enemmän merkitystä, että rivit harventaa aiemmin kuin allekirjoittanut teki.
Myönnetään, pieni kasvimaamme on tosi viehkeä nyt, kun kaikki on niin kauniin vihreää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti