2.12.2012

Jaa miten niin talvehtii?

Saatte toki esittää eriäviä mielipiteitä, mutta mun mielestä talvehtivan kasvin ei kuuluisi näyttää tältä. Viime kuussa laitellessani kukkia talvilevolle kirjoitin verenpisarasta seuraavasti: "Höpsö yrittää viimeisillä voimillaan vääntää vielä pari kukkaa."
Viimeiset voimat? Pari kukkaa?! Se vissiin loukkaantui ja päätti näyttää mulle. Hiljaa nainen, minä kukin nyt.

Tämä tapahtui ihan vaivihkaa parissa päivässä. Ensin huomasin, että mahtavaa, se on sentään hengissä ja puskee pientä viherrystä. Sitten tuli muutamia pienenpieniä nuppusia, jotka kohta olivat jo isoja, suorastaan lihavia ja näyttivät siltä, että ne räjähtävät auki hetkenä minä hyvänsä.


 

Nyt verenpisara tosiaankin kukkii. Toivottavasti se jaksaa tehdä saman vielä kesälläkin.


 

Luulisin, että jossain määrin syyllisenä voidaan pitää tytön yövaloa, joka loistaa saman lipaston päällä. Pelargonitkin näyttävät aika elinvoimaisilta ja ovat jokseenkin mutkalla juuri lampun suuntaan.
Muina mukavina kasviyllätyksinä mainittakoon syvässä varjossa uusia lehtivarsia tekevä palmuvehka ja peikonlehti-emo, joka sittenkin elpyi sen verran, että pääsen taas keväällä ottamaan pistokkaita.
Edelliset pistokkaat voivat todella hyvin. Komeammin niistä tämä ruukullinen, joka on viettänyt yönsä sitä yllä esiteltyä valaisinta halaillen.


 
 
Rauhallista ensimmäisen adventin iltaa kaikille!

12 kommenttia:

 1. aikas hauska verenpisara siellä - melkein joulun kunniaksi kukkii :)
  Nyt taas vähän harmittaa kun heitin pelargonit kompostiin vaan. Harmittaa kun ei ole sellaista paikkaa missä niitä vois säilytellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, varsinainen joulukukka :D Meilläkään ei ole mitään "kunnollista" talvetuspaikkaa, joten toin vaan sisälle ja katsotaan kuinka käy.

   Poista
 2. Toivottavasti ei tosiaan kupsahda tuohon komeaan näytön paikkaan. Tulipa haikea olo noista pullistelevista nupuista! En silti kaipaa kesää vielä. Talvi on omankin levon aikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin vähän pelkään, että tämä kukinta on verenpisaran viimeinen teko.. Toivottavasti ei! Talvi on kyllä ihan hyvää huiliaikaa, mutta kun se mielikin vaan osaisi levätä eikä haaveilisi keväästä/kesästä ja kaikesta mitä silloin pitäisi tehdä :)

   Poista
 3. Tuo lamppu näyttää sellaiselta suolakivilampulta, vai mitä ne nyt ovat nimeltään...ilmeisesti verenpisarasi tykkää sen tuomasta energiasta :) Ihanat kukat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on juurikin sellainen lamppu. Ehkä se tosiaan on antanut jotain kummallista kukinta-energiaa :) Mahtaakohan verenpisaralle tämän energiakylvyn jälkeen enää auringonvalo riittääkään?

   Poista
 4. Oi,miten KAUNIS! Tuostahan kannattaa nauttia just nyt, kun lumet maassa ja nauttia muista kukista kesällä, jos tämä silloin "unohtaa" kukkia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin :) Aion kyllä nauttia tästä ihan täysillä, on niin harvinaislaatuinen ja ihana näky tähän aikaan vuodesta!

   Poista
 5. Ihanan romanttisia kuvia, niissä on jotenkin taijanomainen tunnelma! Mulla on myös pelargonia ihan sisätiloissa ja lämpimässä... saas nähdä miten pärjää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivotaan, että pelargonisi viihtyy ja kukoistaa taas kesällä :)

   Poista
 6. Heh heh, jokainen talvehtii tyylillään :)

  Jos on valoa ja kosteutta ja sopivasti lämpöä, niin kasvi ei vaivu talviuneen, vaan luulee kasvukauden jatkuvan. Jossain vaiheessa valon niukkuus saattaa alkaa häneenkin vaikuttaa, ehkä. Mutta hienoa, että verenpisara yllätti iloisesti, kyllä nuo kukinnot ovat kultaakin arvokkaammat näinä talven pimeimpinä hetkinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, voidaankohan nyt puhua tietyllä tavalla onnistuneesta talvetuksesta? :D Kyllähän nuo ovat yövaloa saaneet, vettäkin pienissä määrin parin viikon välein ja nyt on jouduttu myös lämpötilaa vähän nostamaan, ettei palella..

   Poista