19.8.2012

Servettirenkaita.


Lupailin aiemmassa postauksessani kertoa, mitä muuta kivaa olen kehitellyt vanhoista ja tarpeettomista verhorenkaista. Tällaistahan niistä on syntynyt niinkin helposti kuin spraymaalia suihkimalla!

Tykkään laittaa viikonloppupöytään suunpyyhkimiksi jotain vähän fiinimpää, kuin talouspaperista riivityt riekaleet. Siksipä lähestulkoon taputtelin itseäni päähän, kun hoksasin verhorenkaille tämän uuden ja kauniin käyttötarkoituksen! "Hyvä minä, loistava idea!" Näitähän kelpaa esitellä vieraillekin!

Servettirenkailla saa mukavaa vaihtelua ja pientä lisäilmettä kattaukseen. Viitseliäs väsää erilaiset renkaat vaikka joka viikonpäivälle. Minä en viitsi (koska arkena meillä käytetään niitä talouspaperinriekaleita), mutta suunnitelmissa on maalailla joku söpö ja tyttömäinen rengassatsi prinsessaa ja tämän tulevia 1-vuotis-prinsessakekkereitä varten.


Mustat renkaat on siis maalattu pelkällä mattamustalla (ah, nam). Yksinkertaisen tyylikästä ja mustahan käy ihan satavarmasti yhteen kaikenlaisten servettien kanssa!


Hopealla pohjamaalattuihin renkaisiin suhautin päälle mustan pitsikuvioinnin. Se näyttää oikeastaan enemmän joltain käärmeennahkakuviolta, mikä tuli kyllä ihan (mieluisana!) yllätyksenä, koska käytin maalauksessa sitä yhtä ja samaa kukkapitsikangasta.. Nämä ovat ehkä hivenen juhlavemmat, mutta kuitenkin niin simppelit, että käyvät varmasti arkiseenkin pöytään.

Laitetaan nyt vielä näistäkin kuvaa:
Helmiservettirenkaat tein joskus viime vuoden puolella. Monen sorttiset helmet on vaan pujoteltu kahdessa "kerroksessa" oleviin, ohuisiin metallilankoihin. Pujottelun jälkeen solmin langanpäät ja siinä se. Helppoa kuin mikä! Nämä taitavat olla sellaiset joulupöytärenkaat, tai ainakin tuo värimaailma on mielestäni aika joulukuusenkoristemainen.


Mutta nyt ei enempiä jouluista tai mistään muistakaan talvisista aiheista! Sehän on edelleen kesä, eikös..?

Omat suosikkini ovat varmaankin nuo hopea-mustat renkaat, niistä tuli jotenkin niin jännät eikä todellakaan sellaiset kuin odotin tulevan. Mitkä renkaat ovat eniten teidän mieleenne?

10 kommenttia:

 1. Loistoidis,oiskohan mulla noita rinkuloita jemmassa;)Musta-hopeisista minäkin tykkään ehkä eniten vaikka kaikki nuo kauniita,kiva kun on erilaisianiin saa vaihdella fiiliksen mukaan:)Talouspapeririekaleet on täälläkin arkikäytössä,kieltämättä nuo oikeet servetit ja renkaat tois vähän juhlan tuntua tavalliseenkin päivään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti löydät rinkuloita jostain, niillä tosiaan tekee kattauksesta vähän spesiaalimman :)

   Poista
 2. Sulla on ideoita ja osaamista vaikka toisille jakaa. Mä tykkään tämmösestä, että tavaraa kierrätetään ja keksitään jotain ihan muuta. Hienoa! Sun blogis on raikas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, tässähän aivan punastuu! Mäkin olen toooosi tykästynyt ajatukseen siitä, että vanhan tavaran voi jalostaa johonkin täysin uuteen käyttöön sen sijaan, että sen hävittäisi :) Monesti niistä tulee ihan nättejä ja kelpoja. Ja halpaakin se on!

   Poista
 3. Tuon idean kyllä taidan "varastaa" minäkin....hienoja...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Siitä vaan, varasta ihan vapaasti ja sovella itsellesi sopivaksi :)

   Poista
 4. Noniin, taas yksi aivan hitsin hauska idea! Käärmekuvio on hieno, tosiaankin.

  Jouluisat servettirenkaat alkoi itse asiassa kiinnostaa mua, koska siinä ihan joulun alla yleensä on ihan tolkuton kiire, mutta alkusyksyllä, puutarhapuuhien jälkeen olisi aikaa (ja innostusta!) väkerrellä tällaisia.

  Lusikkatauluihinkin löysin jo kellarista pari oivaa kokelasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Jouluväkerrykset kannattanee kyllä aloittaa hyvissä ajoin, jos meinaa ehtiä, joten askartelepa sitten syksyllä kivat renkaat jouluksi :)

   Hyvä hyvä! Ei muuta kuin lusikkatauluja tekemään! :)

   Poista
 5. Onpa tosi kivoja ja ihania!!

  VastaaPoista