7.8.2012

Satoa ja luontoa.

Nyt siis paljon iloisempia uutisia! Ensimmäinen oman ikkunalaudan suippopaprika on syöty! Hyvältä maistui, ei tosin yhtä makealta kuin emonsa muistaakseni. Paprika naposteltiin ihan sellaisenaan, halkaistiin vaan puoliksi ja arvottiin, kumpi saa sen vähän isomman.
Kasvimaalta käytiin eilen riipimässä suurin osa herneistä. Luultavasti tänään tai huomenna haetaan loputkin, niitä jäi puskaan vielä paljon! Herneet keitettiin pikaisesti ja sullottiin pakastimeen talvea varten. Oli muuten melkoisen ihanaa laittaa rasian kanteen teipinpätkä varustettuna tekstillä "Oman Maan Herne"!

Myös papuja saatiin jonkin verran keitettäviksi. Yllättäen kaikki syötävänkokoiset olivat siitä varjoisammasta papupenkistä, joka alkuun näytti niin kovin surkealta. Nyt juttu onkin kääntynyt ihan päälaelleen: aurinkoisen penkin papuset ovat kitukasvuisia ja säälittäviä.. Onkohan se vieressä pönöttävä hernepensas vienyt niiltä voimat, vai mitä kummaa on päässyt käymään? Tai jos se oli sittenkin liian aurinkoinen paikka..?


Parin viimeisimmän viikon aikana ollaan käyty peltojen ja pöpelikköjen laidoilla kävelemässä lähes päivittäin. Ihan muuten vain, se on mukavaa ja hyödyllistä!

Ja sieltähän onkin löytynyt paljon kivaa kuvattavaa, tässä muutamia parhaita paloja:

Lopuksi vielä kehäkukka, joka melkein päätyi pikkuneidin ensimmäisen (!!!) hampaannysän runtelemaksi. Kukka parka.
4 kommenttia:

 1. Kaunista katseltavaa ja varmasti herkullista maisteltavaa! Miltähän kehäkukka maistui, selvisikö? :)

  VastaaPoista
 2. Taisi kehäkukka olla aika mauton, tai ainakin syöjän ilme oli vähän sellainen mitäänsanomaton :D

  VastaaPoista
 3. Herneitä on täälläkin maisteltu. Teillä näyttää tulevan hyvä sato.

  VastaaPoista
 4. Herneet on kyllä nameja, varsinkin suoraan palstalta! Yllättävänkin paljon satoa on tullut ainakin tähän mennessä. En olisi millään jaksanut uskoa, että ekana vuonna onnistuisi oikein mikään :D

  VastaaPoista