14.11.2012

Pöpeliköstä pelastetut.

Eilen iski joku omituinen hulluuskohtaus. Aurinko paisteli, maa oli sula, ilma kirpeä ja kevyt, tyttö sopivasti nukahtanut vaunuihinsa ja äiti juonut liikaa kahvia. Ajattelin, että oli ihan täydellinen hetki lähteä tyhjentämään yhtä niistä monista kivi-apajista, jotka syyskuussa penkkejä puuhastellessani löysin. Helpompaahan se on etsiä murikat ja nakata pihan puolelle nyt, kun kaikki mikä on keväästä syksyyn korkeaa ja vihreää, on painunut ruskeana maahan. On sitten reunuskiviä valmiina, kun penkinperustusinspis taas tulee.

Noh, sain mä vähän niitä kiviäkin, mutta jotain ihan järjettömän paljon hienompaakin löytyi. Jotain niin hienoa, että sinne jäivät loput kivet. Äkkiä kotiin, turvakengät jalkaan, paksut hanskat käteen ja takaisin pöpelikköön penkomaan. Oli muuten kohtalaisen kannattava hulluuskohtaus, vai mitäs sanotte?
 
 
 


 
Oli risaa hellan luukkua, ehjää emaliastiaa, pannua ja kattilaa (kukkaruukuiksi!), iso tynnyri/saavi, rappuralli (mitä mä silläkin teen?) ja kottikärryt.

Viimeksi mainittu aarre olikin aika hankala saada pois sieltä metsiköstä. Ensinnäkin kärryt olivat jo niin maastoutuneet, että vain toinen kahvoista näkyi, eikä tuo nyt niin kovin keponen ollut työntääkään. Onneksi matka oli lyhyt, kärryt nimittäin olivat välillä sylissäkin..

Eikä siinä vielä kaikki! Näitä en ihan tunnista, enkä ehtinyt vielä googletellakaan, joten jos joku tietää paremmin, niin voi ystävällisesti valaista minuakin. Kiitos!

Luulisin, että rinkulat ja "reikälevy" kuuluvat yhteen sen hellan luukun kanssa. Hellan kansilevy? Tonkkaa ja hinkkiä mulla jo onkin, mutta mikä tämä pönikkä on nimeltään? En ole ennen tällaista nähnytkään. Myös tuo jonkinlaisen työkalun terä-osa on vieras, vaikka toisaalta kuitenkin niin tutun oloinen.

Toivottavasti joku siellä osaa kertoa näistä vähän enemmän!


 Sitten se hyvä kysymys: minne ihmeeseen laitan kaiken tämän?!

10 kommenttia:

 1. Voi apua, mikä löytö!
  Miks´ minä en koskaan...:(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin! Kyllä sinunkin tielle vielä joku ihana romuaarre sattuu :)

   Poista
 2. Olet varmasti ollut näky kun kottikärryjä kanniskelet ;-D
  Mahtavia aarteita löysit ja kauheaa, kun joku tuollaisia maastoon jättää.....
  En kyllä muista/tiedä noiden värkkien nimiä, sorry.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, toivotaan ettei kukaan ole katsellut :D On tainnut olla tosi yleinen tapa silloin joskus, että viskataan vaan tarpeeton jonnekin metsään. Toisaalta onneksi niin on tehty, näitä on mukavaa löydellä :)

   Poista
 3. Mikä ihmeen pöpelikkö se oikein oli, kun noin paljon oli tavaraa dumpattu? Niistähän saa monista hyviä puutarha-astioita ainakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku romujen hautausmaa kaikesta päätellen.. Ainakin kärryt, kattilat, emalivadit ja tynnyrin ajattelinkin koristella kukkasin sitten kesällä :)

   Poista
 4. Hienoja löytöjä !! Upea on varsinkin tuo hellan luukku (olisko juugendia) ja kottarit, mäkin pystyn jo kuvittelemaan ne kesällä täynnä kukkia, ihanat. Arvelisn jotta sinä olet argeologisissa kaivauksissasi löytänyt kokonaisen hellan tykötarpeineen, tuo seitsemännen kuvan hinkki voisi olla hellaan kuuluva kekäleiden/tuhkan kanto astia ja tuosta työkalusta veikkaan jotta voisi olla keksi, eli semmonen jota on käytetty tukin uitossa.. Jännää jäädä odottelemaan mitä vastuksia saat ja mitä hienoa taas taiot näistä löydöistä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso kiitos hyvistä veikkauksista! Keksihän se varmaan olikin, mikä mullekin jotenkin hatarasti hiipi mieleen! Googlettelu vahvisti asiaa, keksin terä eli uittohaka se on.

   Vähän vaan ihmettelen, että mitä se meidän takapihan metsikössä tekee ja onkohan sitä ehkä käytetty johonkin ihan muuhun kuin uittoon.. Hellaa pitääkin seuraavaksi alkaa tutkiskella tarkemmin :)

   Poista
 5. Oi vitsin pimpulat mikä löytö!! Samoja veiikkauksia Hannan kanssa tekisin löytöjen laadusta. Kotskärryt on mun ihan ehdoton suosikki, aivan upea se rengas, äläkä vaan putsaile niitä sammalia pois :D Ja sitten mulla olis vielä kaiken kukkuraksi haaste sulle, joten käys kurkkaamassa Ihan pihalla blogia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö! Mä oikein hypin riemusta siellä pöheikössä, kun tällaisia löytyi :D Kärryt on minustakin ihanat, ja rengas todellakin upea. Mikä mahtavinta, kärryt ovat pientä pohjassa olevaa reikää lukuunottamatta käytännössä täysin ehjät! Ja älä pelkää, sammalet saavat jäädä kaunistukseksi :)

   Pitääkin käydä "teillä" nappaamassa haaste matkaan!

   Poista