1.5.2013

Säilykeorvokit ja muita kivoja.

Kevään ekat kukkashoppailut on tehty! Orvokkeja tietysti ja mies sai valkata värit. Tein kukkakavereille ruukut säilyketölkeistä, joiden pohjiin napautin muutamat reiät ylimääräisen veden varalta. Myös ainoaksi jäänyt "oma" orvokki on saanut maistella ulkoilmaa muutamana päivänä, ehkä senkin pian jo tohtii jättää kokonaan pihalle..
 
 
 
 
Pihalla onkin tosiaan tapahtunut. Lunta on enää pikkuinen klöntti talon varjoisimmalla nurkalla ja kaikkea ihanaa työntyy maasta esiin vaikka kuinka paljon.
 
Löytyy monenmoista perennaa:
 

 
 
Ja sekalaista sipulia:
 Sisällä taas kiinanruusu on avannut ensimmäisen ihanaisen kukkansa. On se hieno! Lisääkin on ilmeisesti tulossa, nuppua on aivan tuhottomasti.


 
 
Runsaiden esikasvatteluiden takia alkoi tila loppua tosi pahasti kesken, joten tein kaikille värinokkosille melko rajun typistyksen jo toista kertaa tänä keväänä. Näin sain ne mahtumaan lähemmäksi toisiaan ja lisätilaa tuli edes vähän. Tai niinhän sitä luulisi.
 
Eihän niitä leikattuja pätkiä voi pois heittää! Vesilasiin vaan! Värinokkonen on sen verran rikkaruoho, että pistokkaat tekevät juuret hyvin nopeasti, saattavat tehdä myös suoraan multaan lykättäessä. Näistä nopeimmat puskivat juurta oltuaan lasissa pari päivää ja tänään laitoin viimeiset kaksi omiin potteihinsa. Sain 20 nokkosta lisää..


 

Hieman myöhäiset vapuntoivottelut teille ja mahtavaa toukokuuta! Tää lähtee nyt ulos tonkimaan ja touhuamaan.

8 kommenttia:

 1. Meillä myös ensimmäiset orvokit ostettu terassille. Niinkuin narsissit ja tulppaanit avaavat kevään, niin orvokit kesän.
  Hyvinhän sinä nuo nokkoset olet saanut mahtumaan - kyllä karsiminen kannattaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kesä alkaa vapusta ja orvokeista :) Toivottavasti nokkoset eivät ihan kauheasti ehdi kasvaa ennen kuin pihalle pääsevät, muuten voi tulla taas tilaongelmia..

   Poista
 2. Täälläkin ootellaan vain, että lämpeisi ja saisin kaikki pelakuut sun muut ulos....rupeaa tulemaan ahdasta...:)

  VastaaPoista
 3. Meillä krookukset kukkivat ja tulppaanit ovat tuloillaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, ihanaa! Mä täällä odottelen ihan erityisen paljon sellaisia ihania, pinkin ja violetin sävyissä hehkuvia, kerrottuja tulppaaneja :) Vielä ei mitään niistä näy, mutta taisikin olla myöhäisempi seos..

   Poista
 4. Säilykeorvokit ovat ihania, jotenkin tosi hyvin sopii metalli tuohon kasviin. Ja tilanpuuteongelman ratkaisusi nauratti mua, just noinhan sitä tilaa tulee ruuuutkasti lisää :)

  Olet pesunkestävä puutarhailija!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinäpä sen sanoit, metalli ja orvokki sopivat hienosti yhteen! Tunsin hetkellisesti olevani oikein nerokas, kun tajusin leikata ne nokkoset, mutta jostain syystä nerous vaihtui pian tyhmyydeksi :D Oishan se pitänyt tietää.

   Kiitos vielä "diagnoosista" :)

   Poista