14.4.2013

Itkiskö vai nauraisko?

Tilanne eteläisten ikkunoiden edustoilla alkaa olla sellainen, että en tosiaan tiedä, kummin tässä tekisin.


 
 
Keittiössä on tällä hetkellä suunnilleen tämän näköistä.
 

 
 
Niin, sehän oli siis pelkkä ikkunalauta. Onhan sitä kasvia pöydälläkin. Ja hätävaratasolla.
 

 
 
Jouduin laittamaan apulampunkin tuolin selkänojalle, kun tuli pelko, ettei auringonvalo yksin riitä. Tämä mollottaa kuulemma iltaisin myös "naapuriin", ison pellon toiselle laidalle asti.
 

 
 
Tomaatit ja paprikat ovat olleet nyt jo jokusen hetken lopullisissa yksiöissään. Toisin sanoen tilaa vievissä sellaisissa.
 

 

Kiemurtelijat kiemurtelevat pitkin verhoa, ikkunaa, tukiaan, toisiaan.. Kohti kattoa ovat matkalla ja vauhti on kova.


 
 
Aivan kuin tässä ei vielä olisi tarpeeksi: lisää on kylvetty. Enempää en kylvä! Paitsi suoraan pihalle sitten..
 
Näitä on laitettu tulemaan:
 • Kanarianköynnöskrassi
 • Isoköynnöskrassi 'Milk Maid' ja 'Cobra' (3. kylvös toden sanoo)
 • Pensasköynnöskrassi -sekoitus
 • Kesäleimu 'Twinkles'
 • Kähäräveripeippi 'De Nankin'
 • Sarjasaippo -sekoitus
 • Tuoksuherne 'Cupani' ja 'Mammut Rose Pink'
 • Hopeahärkki 'Silver Carpet'
 • Korallikeijunkukka 'Ruby Bells' (2. kylvös)
 • Keijunmekko 'Purple Bells' (2. kylvös)
 • Salvia
 • Kirjolupiini 'Chandelier' ja 'My Castle'
 
Ei siis ihan vähää. Ja joo, lupiiniakin oli vaan niin pakko kokeilla esikasvattaa. Kasvaahan se, aivan varmasti. Alla ensimmäiset onnistuneet krassi-esikasvatukseni ikinä, sitä pensasköynnösmallia. Kun vaan onnistuisivat ne muutkin, ne vähän hienommat.
 

 
 
Enkä siis todellakaan tiedä, mihin ihmeeseen tungen kaiken mahdollisesti (toisaalta erittäin toivottavasti) itävän. Tai mitä sitten keksin, kun ne täytyy koulia omiin potteihinsa? Ei mahdu, ei niin millään! Ei edes väkisin.


 
 
Se toinenkin eteläikkuna alkaa nimittäin olla hyvin ruuhkainen. Kaiken lisäksi mulla on sellainen hatara muistikuva, että posti on tuomassa vielä pari daalian juurakkoa ja jonkun begoniankin vissiin. Niillekään ei ole tilaa.
 

 
 
Kai tälle pitää vaan yrittää nauraa. Onpahan vihreää, ihanaa! Ehkä siinä samalla voisi hörähtää vähän itselleenkin ja kysäistä, että pitikö taas olla näin pöljä?
 
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille ja tervetuloa uudet lukijat!


12 kommenttia:

 1. Heheh, kyllä se pitää naurun kautta ottaa. Mua ainakin nauratti, etenkin tuo sun kuvailusi sinne pellon laitaan kumottavasta keinoauringosta :)

  Onhan tämä ihan pöljää puuhaa, josta ei yhtenäkään vuonna opi yhtään mitään, vaan aina on kaikki paikat täynnä jotain vihreää... mutta eiköhän ilmat ala kohta lämmetä niin, että osan kasveista voi törkätä päiväksi ulos suojaisaan paikkaan. Sen varaan laskin ja kylvin parikymmentä pottia samettikukkia. Hah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se täytyy tehdä, iloinen asiahan tämä viherpaljous kuitenkin on :) Tuntuu tosiaan olevan melkein sellainen harrastus, jossa nälkä (ja pöljyys) kasvaa syödessä. Vai tasoittuukohan tämä into joskus, jää nähtäväksi..

   Mun pitää varmaan alkaa puuhailemaan sitä pikkukasvaria kasaan ja viedä vaikka terassille, että saan kasvattejani sitten jossain vaiheessa sinne viettämään päiviään :)

   Poista
 2. Onpas sinulla siellä tosiaan taimi poikineen. Varmaan kuitenkin löytävät ruuhkasta huolimatta kasvupaikkansa, sillä kyllä hätä yleensä keinot keksii. Iloa kasvatukseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, enkä edes uskalla laskea sen tarkemmin :D Jotain lisätilaa täytyy kyllä hyvin pian taas kehitellä, jotta saan varmasti joka kaverin hyvään ja valoisaan paikkaan.

   Poista
 3. Kunnioitusta herättävät viljelmät sinulla on siellä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan täällä kieltämättä aika reilusti viherryksiä :) Tervetuloa lukijaksi, toivottavasti viihdyt!

   Poista
 4. Ihan samat on tunnelmat näin "lapsosten" kasvaessa.. Ja kun nämä saadaan maailmalle kesän korvalla niin sitten muutetaan itse niiden perässä myös ulos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se taitaa nyt olla useammassakin osoitteessa :) Odotan jo ihan malttamattomana ihanaa ulkoilmaelämää, savisia polvia ja sormia, jopa voikukkia..

   Poista
 5. No näitähän löytyy vaan lisää ja lisää näitä kasvattajia :) Sulla myös hannan tapaan aika hyvät alut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, harrastelijakasvattelija ilmoittautuu :D Ihan kivasti ovat tosiaan taimet venähtäneet.

   Poista
 6. Joohos, joohos... Terhakka viidakko. Vissiin mun ajatuksen asteella olevat taimeni ovat hypänneet sinun hoiviisi. Meinaan vieläkään ei ole mitään kasvussa,paitsi pasuunan patukat. Sulla tulee olemaan satoa ja kauneutta koko kesäksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä viidakossa olisi kyllä taimia sullekin asti.

   Vähän ahdasta jo on, mutta eiköhän tämä vaiva sitten kesällä palkita :) Ja seuraavaan kevääseen mennessä on taas onnellisesti ehtinyt unohtaa kaikki kukkakaaokset..

   Poista