25.4.2013

Kukassa!

Olinkin jo niin odottanut tätä kohtaamista! Miinanköynnös, minulle aivan uusi tuttavuus, avasi ensimmäisen kukkansa. Täytyy sanoa, että hän on kyllä erittäin sievä ja upeine lehtineen jotenkin aika eksoottinen näky.

 
 
 
Miinanköynnöksen nuppu oli kummallinen, pitkänsorttinen puikula, mutta auettuaan ihan vaan kaunis. Ainoa vika tässäkin kauneudessa on se, ettei sitä pääse pitkäksi aikaa ihailemaan. Päivässä on tämäkin ohi.
 
Sattuukohan muuten kenelläkään olemaan kokemusta tai tietämystä Ipomoea-sukuisten kasvien talvetuksesta? Onnistuuko vai onko tuhoon tuomittu yritys? Haluaisin kokeilla.
 

 

Tämän kevään kukkaloistokauden korkannut päivänsini on kukkinut melkein kukan päivässä. Toistaiseksi vain tuota sinertävää violettia, vaikka pastellisävysekoitusta olin kylvävinäni. Kai sieltä vielä muitakin ehtii tulla.


 

Mustasilmäsusannakin on avannut pari kukkaa. Luulen, että tykkään tästä valkoisesta paljon enemmän kuin keltaisesta.


 

Myös helmikuun lopulla hankittu kiinanruusu on tehnyt pullean nupun. Tämä ei oikein osannut heti kotiutua, mikä on ymmärtääkseni ihan tyypillistä, vaan muutamassa päivässä kuivatti ja tiputti osan lehdistä ja kaikki nuppuset, jotka silloin ostohetkellä näyttivät niin hyviltä ja elinvoimaisilta.

Nyt herkkä hibiskus on ilmeisesti toipunut järkytyksestä ja ehkä jopa kotiutunut aurinkoiselle ikkunalautapaikalleen, jossa se on koko ajan saanut olla kaikessa rauhassa.
Mukavaa tätä päivää kaikille!

6 kommenttia:

 1. Sullahan on täysi kesä siellä! Wau, mikä kukka tuolla miinanköynnöksellä. Ja ovat kyllä upeita nuo muutkin, olet kyllä nyt ihan onnentyttö, kun saat viettää aikaasi tuollaisten ympäröimänä :)

  En ole koskaan talvehdittanut ipomoeaa, ehkä ne menevät röntsään kuntoon suht' aikaisin syksyllä, etten ole siinä vaiheessa vielä havahtunut ajattelemaa talvetuksia. Hauska kokeiluhan se olisi, ehkä laitat testaten...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No melkein ainakin! Mä niin toivon, että tuo miinanköynnös tekee ihan superpaljon kukkia, siis oikein sellaisen punaisen kukkasateen :) Voisi olla vähän enemmän kuin ihana..

   Pakko varmaan testata talvetusta ainakin mk:n kanssa, ehkä myös keisarinelämänlangan. Ellen sitten vahingossa osta kesällä esim. pelakuuta siihen malliin, että ikkunalaudat täyttyvät :D

   Poista
 2. Wau, sulla on jo noin hienoa kukkaloistoa. Omat taimeni ovat ihan alkutekijöissään...

  Minä onnistuin saamaan ison kasan kirvoja keisarinelämänlankaan edelliskesänä parvekkeella, joten en kokeillut talvetusta. Toisaalta eipä siihen olisi paljon ollut missään tilaakaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ne sinunkin taimet siitä vielä kasvavat :) Nämä alkavat oikeastaan olla jo hyvin hankalan kokoisia..

   Täälläkin saattaa tilan vähyys tulla vastaan, vaikka kuinka haluaisin talvetella. Täytyy katsoa sitten syssyllä.

   Poista
 3. Todella hyvällä mallilla siellä kukkaset! Tuo valkea mustasilmäsusanna näyttää tosiaan kauniille. En voi kuin ihailla esikasvatuksesi tuloksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ovathan nuo, ja ilahduttavat kasvattajaansa suuresti :) Susannaa on kai saatavilla myös punaisena, sitäkin voisi joskus kokeilla.

   Poista