18.4.2013

Nahkamattosohva.

Olin jo ainakin kolme vuotta kaihoisasti katsellut kaupoissa ja viime aikoina myös parissa blogissa näkyneitä, ihania nahkaräsymattoja. Millään en vaan raaskinut sellaisia ostaa, kun olivat aina vastaan tullessaan niin hinnakkaita. Vaikka onkin toki ymmärrettävää ja aiheellista, että nahka on arvokasta. Jokin aika sitten satuin kuitenkin Elloksen outlet-osastolta löytämään kauan haluamiani matto-ihanuuksia sellaiseen hintaan, että ostinkin heti kaksi.


 
 
Ne tulivat todella tarpeeseen - suojelemaan keinonahkaista sohvaa kissan kynsiltä.
 
 
Sohva ennen.

Kissan oma paikkahan on ollut taljan päällä, mutta meillä on ollut aina välillä vähän erimielisyyksiä asiasta.
Uudet matot olivat juuri täydellisen kokoiset peittämään sohvan kaikki istuinpinnat ja ne myös pysyvät hyvin paikoillaan. Ja tietysti näyttävät ihan älyttömän hyvältä! Osa kuteista on himmeästi hohtavia metallisävyjä.

Mahtava idea räsymatoista sohvanpäällisinä löytyi jostain blogista, en vaan muista mistä. Kiitos kuitenkin, kenen tämä idea ikinä olikaan! Pelastit meidän sohvan!
Sohva jälkeen.

Mulla ei ole tapana vaihdella tekstiilejä tai muuta vuodenaikojen mukaan, mutta punaiset tyynyt alkoivat tuntua jotenkin jouluisilta tai vähintäänkin ihan väärän tyylisiltä sohvan uuteen ulkoasuun. Teinkin sitten pari uutta tyynynpäällistä (kangas ikealaista), jotka ainakin omasta mielestäni sopivat kokonaisuuteen kivasti.
Eikä haittaa enää ollenkaan, vaikka kissa joskus eksyisikin omalta paikaltaan. Ai että mä tykkään!
Hyvää ja keväistä torstaita kaikille!

10 kommenttia:

 1. Hienosti matot sopivatkin sohvanpäälle! Muistan tuon "vaivan", kun oli kissoja...kovasti halusivat teroitella kynsiään muuhunkin, kuin terospuuhun...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin, olen aivan rakastunut niihin :) Sitähän se välillä on kisun kanssa, ja monesti se kielletyin tuntuu olevan kaikkein kivoin kynsittävä..

   Poista
 2. Kivat päälliset! Ja pysyvät varmasti hyvin paikoillaan!
  Tein paikallisesta Tiimarista löydön, nahkamatot, joskaan pienet olivat -70%.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös! Ja ovat kyllä sen verran "nihkeästi" paikoillaan, että eivät ihan vähällä liikahda :)

   Tiimarissa mäkin olen joskus näitä katsellut, samoin muistaakseni Jyskissä ja jossain halpiksessa, mutta koskaan eivät ole näin edullisia olleet. Näille tuli yhteishintaa alle 20e ja ovat tosiaan aika isot. Ei paha mielestäni :)

   Poista
 3. En olekaan ennen nähnyt nahkaräsymattoja! Mutta sopivat kyllä sohvan päälle ja varmasti kissaystävällisemmät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä aina välillä tulee vastaan, noissa yllä mainitsemissani kaupoissa olen ainakin nähnyt ja nyt viimeksi Elloksella.. Ihania kyllä ovat, eikä enää tarvitse kytätä kissan sohvailua ollenkaan :)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää matot tyynyt kaiket :) koirat on ilmeisesti huomattavasti sohvaystävällisempiä otuksia... Ainoastaa lika on vaivana, mutta siitä pääsee pyyhkimällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, itsekin tykkään kovasti :)

   Luulen, että se riippuu vähän koirasta: tuon nykyisen sohvan ostin reilu vuosi sitten sellaisten sohvien tilalle, joista koira oli syönyt sisukset ulos ja puiset jalat rei'ille..

   Poista
 5. Mä niiiin tykkään sun kuviasta!

  VastaaPoista