30.10.2012

Pienille ja sieville.

Pelastin taas polttopuutuomion saaneita seinäpaneelin jämiä hyötykäyttöön. Visioni paneelien uudesta elämästä oli alusta alkaen täysin selvä, mikä on melkoisen harvinaista. Halusin saada tuulikaappiin naulakot tytön useimmin käytetyille ulkovaatteille ja sellaiset myös tein.

Paneelinpätkät olivat valkoisessa pohjamaalissa ja vähän mitäsattuu-mittaiset. Sahasin ne oikean pituisiksi ja sudin mustaa maalia epätasaisesti joka puolelle saadakseni pinnan näyttämään vanhalta ja kuluneelta. Itse en oikein tiedä, onnistuiko yritykseni vanhentaa puun ulkonäköä, mutta yllätyksekseni appiukkoni kehaisi lopputulosta ja oli sitä mieltä, että pinta tosiaan näytti jotenkin vanhalta! Kiva!
Ostin mahdollisimman yksinkertaisen malliset, metalliset vaatekoukut ja ruuvasin kiinni paneeleihin, jotka mies oli jo avuliaasti kiinnittänyt seinälle osoittamiini kohtiin. Koukkuja tuli kolme per naulakko.
Koristeiksi askartelin sydämiä. Pienemmät, vaaleanbeiget sydämet ovat entisestä nahkasohvasta ja vähän suuremmat, tummanharmaat sydämet (äitini!) ikivanhoista (kuulemma ensimmäisistä ja viimeisistä!) nahkahousuista. Ensin liimasin sydämet kiinni toisiinsa ja sitten koukkuihin. Käytin kontaktiliimaa, joka ainakin toistaiseksi vaikuttaa pitävän koristeet tiukasti paikoillaan.
 
 
Nyt pienet ja toinen toistaan sievemmät ulkovaatteet roikkuvat naulakoissa, joista ne on helppo ottaa ja joihin ne saa nopeasti laitettua takaisinkin. Kaukaa viisaasti ajateltuna naulakot ovat niin matalalla, että tyttö sitten joskus itsekin ylettää takkinsa niihin ripustaa!
 
 
  
 
Hyvää viikon jatkoa ja lokakuun loppua!


8 kommenttia:

 1. Kyllä vain näyttää vanhalta puulta minunkin silmiini! Sulla on kyllä tosi kivoja idiksiä ja ihan parasta on mun mielstä tuo että käytät kierrätysmatskuja,niin sitä vaan pelastetaan maailmasta taas pieni palanen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä jos näin on, pitää sitten vaan luottaa sinun ja appiukon silmiin :)

   Kierrättäminen on ihan älyttömän kivaa, kun siihen asennoituu kivasti! Ei se ole mikään pakko, eikä siitä pidä ottaa paineita. Siitä voi ottaa ilon irti ja hyötyä itsekin :)

   Poista
 2. Oletpa taas tehnyt kivoja! Tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kivaa oli tehdä ja kivaa kun tykkäilet :)

   Poista
 3. Tulipa kivat ja jos olist kaupasta lähtenyt tuommosta ostamaan olisit eräänkin euron maksanut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :) Näin on, olisivat saattaneet olla aikas hintavia. Ja itse tekeminen on vaan niin mukavaa!

   Poista
 4. Tiäkkö, että meillä on on naulakkona semmonen metallinen kaupasta ostettu HEVOSnaulakko. Siis toistamme HEVOSnaulakko. Olis ees ollu KOIRAnaulakko, mutta ei kun ei.

  Sä oot kätevä ja kekseliäs. Meijän äippä sais kyllä ottaa susta esimerkkiä.

  Terkuin Tuuliset Pojat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulkaas Pojat, nyt sanotte sille teidän äipälle, että äkkiä KOIRAnaulakkoa hankkimaan! Pitäähän teidän sellainen saada :)

   Poista