19.7.2013

Kukkii kukkii!

Nyt kukkiikin niin kovasti, ettei aina meinaa kameransa kanssa perässä pysyä. Melkein joka päivä on joku uusi söpöläinen ilmestynyt johonkin penkkiin. Kamera, ulos, äkkiä! Vaikka puutarhantekeleeni on tosiaan vielä hyvin kesken, pihalle meno aiheuttaa ylimääräisiä sydämentykytyksiä, ihastelevaa huokailua ja harhailevia ajatuksia. Ihan kuin olis rakastunut.

Ensimmäistä kertaa kokeilussa olevan kirjosuvikakkaran kukat ovat varmasti maailman pirteimmän näköisiä.


 Silkkikukkien meri. Ehdottomasti yksi parhaista kesäkukista!


 
 
Ruiskaunokkia, sinisievikkiä, kesäraunikkia..
 
 
 
 
 Puhtaanvalkoisen pelakuun ostin jo toukokuussa, jolloin se kukki juuri sen verran, että tiesi mitä väriä hankki. Seurasi kummallinen, pitkä tauko, jonka jälkeen se taas innostui ilahduttamaan kukinnallaan.
Pioniunikot 'Oase' ja 'Ruby Bonanza'. Jälkimmäinen on kyllä tosi komea, mutta oletin sen olevan enemmän punainen ja vähemmän violetti. Oasen terälehdet ovat niin hienot, että kuivatan niitä talteen askartelutarkoituksiin.
Maloppia ja kehäkukkaa..


 Melko paahteisella paikalla sisäänkäynnin molemmin puolin emalivadeissaan asustelevat, pistokkaista lisäämäni värinokkoset polttivat lehtensä alkukesästä, mutta totuttuaan viihtyvät erinomaisen hyvin.


 Mahtavimpia yllättäjiä olivat keväällä istutetut 'Flammentanz' -köynnösruusu ja 'Hagley Hybrid' -loistokärhö, jotka salakavalasti tekivät näin. Enpä olisi uskonut, kärhöstä varsinkaan, että jo ekana vuonna! Ihanaa!


 
 


Pahoitteluni heille, joita kiinnostaa enemmän joku muu aihe kuin puutarha! Tällä hetkellä ei kauheasti muuta ehdi, kuin hoitaa ja kuvata kukkalapsiaan.

Iloa viikonloppuun!

6 kommenttia:

 1. Siis voi apua miten ihania kukkasia. Nyt oon kade kyllä kun ei nuo omat taidot ihan vielä noin pro tasoa ole *hehe*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka en mäkään kyllä taida mikään pro olla :) Nämä mun kukkaseni ovat enimmäkseen mallia "räpsi siemenet multaan ja odota". Eli se odottaminen on se vaikein osuus ;D

   Poista
 2. Ihana kuvakollaasi. Kärhöt ovat minunkin puutarhani kuningattaret.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo kärhö on yksi neljästä tänä vuonna ostetusta, eikä enempää vielä olekaan. Taisin kuitenkin ihastua niin suuresti, että lisää on ehdottomasti hankittava :) Todella kauniita ovat!

   Poista
 3. Kauniita kukkasia, kesän parhautta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Olenkin tässä kesän aikana useamman kerran havahtunut ihmettelemään sitä, että kuinka kummassa olen aina mieltänyt itseni enemmän talvi- kuin kesäihmiseksi :D

   Poista