10.2.2013

Keittiön pienet ihanat.

Hääräilin vähän keittiössä. Aion hääräillä vähän enemmänkin, sikäli mikäli mies uskaltaa antaa mun toteuttaa tummia visioitani ja tuhota poikamiesboksin jäänteitä.
 
Tässä kuitenkin sekavansorttinen postaus näistä jo valmiista pikkuväkerryksistä.
 
Oli mustaa maalia (ooh, ylläri!), tapetinpalasia, puuliimaa, ääriviivatarroja ja elämäni ensimmäiset washi-teipit. Niillä tuunailin muutamia sekalaisia, minun makuuni ihan susirumia purkkeja kuiva-aineiden säilytystä varten. Samalla sain käyttöön joitakin pitkään paikkaansa etsineitä aarteita ja kirppislöytöjä sekä äskettäin ostettuja juttuja.
 
 


Hätävarakahville (eli sille paketille, jonka on oltava olemassa siinä vaiheessa, kun tulee kofeiinia janoavia vieraita ja emäntä tai isäntä säikähtää, että voihan perjantai, kahvi loppui kesken, ai niin eipäs loppunutkaan) ja kissan kuivaruoalle maalasin säilyttimiksi tyhmät ja vieläpä eriväriset kahvipurkit. Hieman washi-teippiä ja tarraa pintaan, ja ai että on nättiä!

Stockmannin pannukahvipurkki on aarre, jonka joskus pari vuotta sitten löysin hylättynä ja pelastin parempaan talteen eräästä kellarista. Pidin siinä aluksi pensseleitä ja muita maalaustarvikkeita, mutta nyt se sisältää vitamiineja, kyniä ja ostoslistalappusia. Toisella puolella on samma på svenska, lyx blandning. Ikää en tiedä, mutta kaunis purkki kuitenkin on.


 
 
Lusikalliset maustepurkit ja öljypullon löysin kirpparilta jo reilusti viime vuoden puolella, mutta vasta nyt ne pääsivät täyttöön, käyttöön ja esille.
 
Purkkien alla on teerasia, jonka ostin Clas Ohlsonilta. Ihmettelen suunnattoman suuresti, miksi ja miten mä tajusin kyseisen nettikaupan olemassaolon vasta noin kuukausi sitten.. Siellä on hirmuisen kattavasti ja riemastuttavan edullisesti kaikenlaista kivaa ja hyödyllistä roinaa, mikä tarkoittaa sitä, että kaupasta tuli yksi suosikeistani sillä hetkellä, kun sen äkkäsin.
 

 

Meillä syödään aika paljon pastaruokia, joten käytetyimmille aineksille oli tietysti tehtävä omat sievät purkkinsa. Spagettipurkkina on sellainen tapetilla päällystetty pahvipurkki, joka on joskus pitänyt sisällään jonkun vähän juhlavemman viinipullon.

Teipitkin ostin Clas Ohlsonilta ja kaikki ääriviivatarrat Sinellistä. Siinä muuten toinen mahtava kauppa, jonka hoksasin ihan liian myöhään. Mä olin kai liian keskittynyt kiroamaan tämän meidän tuppukylän tupputiimaria sen sijaan, että olisin voinut vaikka googlettaa.


 
 
Vasemmassa reunassa on yksi vuoratuista säilyketölkeistä, joihin olen niin tykästynyt, että nykyään ostan säilykkeitä puoliväkisin, jotta saisin lisää tuunattavaa. Kissa-parallekin koitan välillä syöttää koiranruokaa vain siksi, että sitä myydään isoissa tölkeissä.
 

 
 
Tarroittelin myös ihan uusia lasipurkkeja, koska jäin tietysti aivan toivottoman koukkuun tähänkin hommaan. Kuinkas muutenkaan..
 
Teerasian kanssa samaa sarjaa olevat, pienemmät purkit olivatkin juuri täydellisen kokoisia piilopaikoiksi servettirenkaille.
 

 

 

Varsinaisia ennen-kuvia en ottanut, mutta tässä on makaroni- ja kaakaopurkit valmiina kaunistettaviksi. Voi ällötys..


 
 
Ja niitä kivoja tarroja, joita on ihan pakko hankkia lisääkin. Keksin just ainakin sata uutta tarrautumiskohdetta näille!
 

 
 
Rentoa ja leppoisaa sunnuntaita teille ja tervetuloa uusille lukijoille!

12 kommenttia:

  1. Oletpas ollut ahkera! Ja saanut aikaaan tosi kivaa jälkeä, nyt noita purkkeja on kiv pitää esillä tai vaikka oliivat kaapissa, kehtaa ovia aukoa vieraidenkin läsnäollessa. Ihanan yhtenäistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Se epä-yhtenäisyys mua ehkä eniten ärsyttikin. Vaikka joku purkki olisikin ollut ihan siedettävän näköinen, se ei kuitenkaan sopinut millään vieruskaverinsa kylkeen :D

      Mutta nyt kyllä tykkään noista itsekin!

      Poista
  2. Tosi ihania purkkeja oot siellä tuunaillut. Eiks ookin koukuttavaa puuhaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset! Tämä oli tosi kivaa ja ihan törkeen koukuttavaa :)

      Mulla on paha tapa jäädäkin ihan totaalisen koukkuun kaikenlaiseen käsin tekemiseen. Kamalaa kokeilla jotain uutta juttua, kun sen aina tietää, että jos tykkää niin sitten on pakko tehdä lisää ja lisää :P

      Poista
  3. Arvostan kyllä, kun puuhaat oman näköistä romusta ja sekundasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitän! Mä en varmaan edes pystyisi hävittämään mitään sellaista, mistä suhteellisen pienellä vaivalla voi vielä saada jotain uutta ja hienoa. Pyörittelen lähes kaikki romut moneen kertaan ympäri ja mietin pitkään, ennen kuin annan roskistuomion :)

      Poista
  4. Voi mieletön, miten inspiroituva ja ideainen ja kekseliäs tuunaaja sinä olet! Hie-no-ja purkkeja, ei voi muuta sanoa. Waude.

    Mua nauratti tuo ajatus, että kissa saa kuppiinsa välillä koiranmuonaa, että emäntä saa vuorostaan kivan purkin :D Kyllä kissan pitäisi sen verran tajuta joustaa, että aika ajoin söisi mustinmurkinaa noin hyvän tarkoituksen edellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos ja kiitos! Kissa ei taida haluta tajuta joustaa :D Jos hän saisi valita, niin söisi loppuikänsä vain tonnikalaa, kananmunaa ja maitoa. Mutta eihän se semmoinen käy, kun ne tunapurkitkin on niin pieniä!

      Poista
  5. Kyä sä oon Näppärä Tyttö!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia, tulipas kommentistasi hyvä mieli :)

      Poista