26.10.2012

Masokistin syyskoristeet.

Etuovessa ollut kesäkranssi sai eilen väistyä syksyisemmän tieltä. Ihan väkisin halusin tehdä kranssin alusta alkaen itse. Miksi maksaa valmiista, kun materiaalia löytyy omalta pihalta ja tekeminen on kivaa!
Tai kivaa ja kivaa. Varsin piikikästä, jos totta puhutaan. Pohjaksi väänsin muutaman oksan pajua (terijoensalavaa) ja koska en saanut sitä oikein asettumaan, kieputtelin päälle kierroksen rautalankaa. Täytyyhän syyskranssissa havuja olla, joten kuusenoksia kehiin. Myös tuija sai maistaa oksasaksen hammasta ja pääsi kuusen kaveriksi pajupohjan päälle. Sormenpäät olivat ihan hellänä ja osittain verillä jo rautalangan käsittelystä, joten kuusenneulasten rutistelu tuntui tavallistakin epämukavemmalta. Mitäs läksin.

Tähän väliin kiersin ihan suosiolla pellavanarua, mikä olikin ihan nätti (ja verrattain sormiystävällinen!) vaihtoehto. Loppusilaukseksi muutamia kuivattuja käpyjä tavallisesta ja sembramännystä. Kiinnitykseen käytin taas sitä rautalankaa. Auts. Onneksi lopputulos on miellyttävä!
Tein myös "havuistutuksen" suurikokoiseen säilyketölkkiin samaisista kuusesta ja tuijasta, ihan kuin kranssissa ei olisi ollut tarpeeksi terävää ja pistelevää tekemistä.. Oksat on aseteltu ensin kahden vaahtomuovinpalan väliin, kiristetty tiiviiksi paketiksi rautalangalla ja sullottu tölkkiin. Pinnalle laitoin muutaman kiven tiivisteiksi ja peittämään yli tursuilevat vaahtomuovit.
Pehmeämmiksi koristeiksi ostin pari kanervaa (vai callunaa?) ja ripustin ovenpieleen amppeleihin, jotka olen tehnyt vanhoista lampunvarjostinten metallikehikoista. Pelastin kehikot joskus aikaa sitten eräästä roskiskatoksesta kauniin pyöreän muotoilun vuoksi. Revin niistä järkyttävät, likaisenvaaleanpunaiset varjostinkankaat irti ja heitin pois. Hieman maalia ja narua, ja nehän näyttävät siltä kuin olisivat amppeleiksi syntyneetkin!


 Vähän viime tinkaan jätin nämä syksyn koristeluhommat. Eilen oli ensimmäinen kunnon pakkaspäivä ja tänään maassa olikin jo ensilumi. Tässä vielä jokunen kuva kahdesta varsin kauniista aamusta.


 

 Mukavaa viikonloppua teille!

4 kommenttia:

 1. Hieno kranssi, tosi nätti. Ja amppelit ovat ihanan kevyet ja kauniit.

  Olenkos mä jo maininnut, että sulla on hyvä silmä ja taitava käsi toteuttamaan kaikenlaisia ihanuuksia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kyllähän tuosta kranssista ihan kiva tuli :) Saa mun puolestani olla samalla joulukoristekin, jos vaan säilyy sinne asti.

   Olet sä tainnut joskus jo mainita, mutta kiitokset uudelleen maininnasta, aina se on yhtä mukavaa kuulla!

   Poista
 2. Kaunis kranssi! Vaan havujen kanssa "leikkiminen" on kovin pisteliästä puhaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli tosiaankin pisteliästä, onneksi tuota hommaa ei kovin usein tarvitse tehdä :)

   Poista