18.10.2012

Lavapöytä x 2.

Viime kuussa kerroin parista asiasta, joiden huomasin olevan "pakko tehdä äkkiä" -listallani. Jotain parannusta on nyt tapahtunut myös sen toisen ongelmakohdan, eli autokatoksen kanssa. Kaaokseen on saatu edes hiven järkeä.

Katoksesta on hävitetty paljon kaikkea turhaa ja varsinkin järjestelty sitä, mikä on tarpeellista. Järjestysavuksi väsäsin trukkilavoista, palikoista ja paneelinpätkistä pöydät.
Toinen on omistettu lähinnä ruukuille ja sekalaisille muoviastioille, joita olen hamstrannut sillä ajatuksella, että kevällä käytän niitä betonivalumuotteina. Pöydän päällä olevat hyllyt tein pikapikaa muutamasta terassilaudanpätkästä ja metallikannakkeista.


Toisella pöydällä on kaikki muu pikkusälä, joka ennen lojui maassa. Tarkoitus on joskus ehtiä järjestelemään tätä vielä niin paljon, että pöydästä saisi työtason maalailua ja pikkunikkarointia varten.

Seinällä on naulakko, eli kaikessa yksinkertaisuudessaan paneelinpätkä, johon ruuvailin kiinni kattokoukut, sekä pieni hyllykkö, paneelinpätkistä kasattu ja koukuin varusteltu sekin.
Pöydät ovat keskenään samanlaiset, korkeudeltaan työskentelyyn soveltuvat ja sen verran kapeat, että autokin mahtuu sekaan oikein hyvin.

Yhden lavan valjastin seuraavanlaiseen tarkoitukseen. Siinä riittää rakennuspalikoita tulevia amatööripuuseppäilyjä varten..
Eikä tässä vielä kaikki! Sain nikkaroitua valmiiksi myös kolmannen "kukkapenkin", josta en kylläkään tähän hätään ehtinyt kuvaa napsaista. Mutta samaan tapaan se on tehty, kuin ne kaksi muutakin: puolikas lava + verkko-ovi. Aitasuunnitelmiin tuli kuitenkin muutoksia, tai oikeastaan suunnitelmani kaatuivat. Ensin siihen, kun heinäseipäät olivatkin muuttuneet isoksi lahoksi kasaksi ja sitten siihen, kun mies näki alustavat sommitelmat ja kyhäelmät suunnitelma B:stä. Hän kuulemma aitaa saunan pation itse, joskus kevään aikana. Ja sen on sitten tosissaan parempi tapahtua!

Toisaalta tämä oli helpotus: sehän on ihan hyvä lopettaa vasaroinnit ja muut viimeistään silloin, kun naulanpää ja sormenpää alkavat ottaa osumaa sulle-mulle-systeemillä. Alkoihan tuolla sateessa ja tuulessa puuhastelu jo käydä muutenkin hermoille.

Projektin kaatumisen jättämää aukkoa oli tietysti pakko alkaa heti täyttämään jotenkin. Onneksi tiedossa oli paljon siistejä sisähommiakin, vaikkapa tällaista:
Värikästä se on, mutta mitä se on? Siitä lisää ensi kerralla!

Hyvää tätä päivää!

8 kommenttia:

 1. Hieno idea!

  Käyppä osallistumassa blogini arvontaan...:)

  VastaaPoista
 2. Moi! Löysin tieni tänne irmastiinan biologista. Tuo sinun profiilin teksti iski, ihan kuin olisin itsestäni lukenut, niin hyppäsin lukijaksi :-) meilläkin asustaa ajokoira ja kolme muuta turrea.
  Mukavaa syksyä sinne :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijaksi! Täytyykin käydä vastavierailulla blogissasi kunhan ehdin, huomenna viimeistään :)

   Mukavaa syksyä sinullekin!

   Poista
 3. Kätevän oloinen pöytä ja hyllyt, ihanaa, kun istutushommat hoituvat kumartelematta ja kyykkimättä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Sepä se, pääsee istuttelemaan kukkasia vähän selkäystävällisemmässä asennossa :)

   Poista
 4. Onpa kivoja ideoita ja toteutuksia!

  VastaaPoista