4.2.2014

Mullan taivaallinen tuoksu.

Sunnuntaina en enää millään malttanut odottaa, vaan tartuin multasäkkiin ja siihen tiettyyn lusikkaan, joka on jo niin monet multasäkit tavannut ja tyhjentänyt. Ja ah sitä mullan ihanaa tuoksua, kovasti sitä olinkin jo ikävöinyt!

Jaksoinhan mä sentään hieman pidempään odotella kuin viime vuonna, ja paljon vähäisemmillä määrillä aloitin kylvötouhut. Nyt esikasvatukseen lähtivät keijunmekko, kelloköynnökset, mökinihmekukka ja daalia. Kaikki vuodentakaisten pussien jämiä ja kaikki sellaisia, joiden olen ymmärtänyt tarvitsevan pitkän esikasvatusajan ehtiäkseen varmasti kukkia. Esimerkiksi toinen viimevuotisista daalioista avasi suloisen (ja ainokaisen) kukkansa vasta syyskuun lopussa. Se on melko myöhään se.


 

 
 
Koska halusin päästä hipelöimään multaa vielä vähän lisää, päätin istuttaa varsin huonovointisen näköisiltä emoiltaan pelastetut värinokkos-pistokkaat, jotka olivat tehneet juurta vesilasissa parisen viikkoa. Samalla napsin muutamat uudet pistokkaat, jotta pääsisin taas mahdollisimman pian istuttelemaan.
 


 
Siemenvarastoille on tehty inventaario ja todettu, että lisää ei tänä vuonna ihan kauheasti TARVITSE ostella. Ne, mitä täytyi hankkia (enimmäkseen hyötykasvipuolta), on hankittu. Muiden muassa sitä mahtavan maukasta ja todella helposti kasvavaa avomaankurkkua. Ja tomaattia ja paprikaa ja porkkanaa. Nam.
 
Pää on tulvillaan suunnitelmia, visioita, toteuttamisen arvoisia ideoita. Kroppa huutaa kunnon kottikärräys- ja savenlapiointirääkkiä. Mutta ei. Talvi. (Ei, kolaus tai lumenlapiointi ei tässä kohtaa auta yhtään.) Kirosana.
 
Voi kärsimys.

14 kommenttia:

 1. Eikö olekin ihanaa, kun pääsee kylvöpuuhiin? Itse jo vaalin tammikuussa kylvämiäni pelakuun pienoisia taimia...en tajunnut, että pelakuut itävät niin nopeasti, joten vähän ajoissa ollaan niiden kanssa. Ps. Jos kuitenkin kaipaat lisää siemeniä, Mielen Lumossa on käynnissä siemenarvonta, käy kurkkaamassa ja osallistu, jos siltä tuntuu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä on, siis todella ihanaa!

   Kiitos "tarjouksesta", mutta mä taidan nyt jättää siemenarvonnan väliin, etten vaan vahingossakaan voita - niitä siemeniä kun on jo valmiiksi niin paljon, että joutunen keväämmällä pulaan niidenkin kanssa :D

   Kaikkea hyvää pikku pelakuu-vauvoillesi :)

   Poista
 2. Mulla oli aivan samat aatokset sunnuntaina... vielä estää se, että pitäisi keksiä joku keino saada taimet säilymään hengissä tulevan matkan ajan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm.. Saisitko matkan ajaksi jonkun kaverin ns. babysitteriksi kastelemaan ja muuten hoitamaan? :)

   Poista
 3. Oih, mikä ihana näky, kylvetyt purkit, siitä se alkaa, lisää tulee, eikös?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kyllä, lisää tulee aivan taatusti! Kuukauden tai pari koitan vielä jaksaa odotella :)

   Poista
 4. Oi ihanaa, pitäisköhän alkaa täälläkin jo noihin puuhiin...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ala vaan :) Melko aikaistahan se voi vielä tässä vaiheessa olla, mutta kylvöpuuhista tulee niin mahtava kevääntuntu, että suosittelen joka tapauksessa!

   Poista
 5. Voi Purlina minkä teit. Kyllä tekis niin paljon mieli laittaa kädet multaan. Täytyy odottaa vielä lomareissun jälkeen, mutta sitten aloitan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tein :D Oli ihan pakko. On se kumma, miten tähän aikaan vuodesta alkaa olla jo niin täpinöissään, ettei kerta kaikkiaan voi odottaa.

   Ja tuohan kuulostaa oikein hyvältä suunnitelmalta, kylvöjen aloitus heti loman perään :)

   Poista
 6. Hyvältä näyttää! Minä odottelen vielä hetken, vaikka mullan tuoksusta jo haaveilenkin:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos nyt ihan totuudessa pysytään, niin on varmasti hyvin viisasta vielä odotellakin. Mä olen vaan välillä niin järjettömän malttamaton, että odottelu tekee tosi pahaa ;)

   Poista
 7. Hih, viime viikonloppuna, kun oikein kaipasin taas kevättä ja vihreää pihaa tuli mieleen esikasvatus. Ja mielessä kävi, että jokohan siulla on simeniä mullassa. Ja näköjään on :) Tuli vaan mieleen, miten viime keväänä olit myös ajoissa liikenteessä. Itsellä kun ei oikein esikasvatukset löydä sopivaa tilaa, vaikka tahtoisikin kokeilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onhan mulla :) Viime vuonna olin kyllä turhankin ajoissa liikenteessä ja aivan liian innoissani.

   Ei meilläkään varsinaisesti sopivaa tai järkevää tilaa esikasvatteluille ole (eikä valoa), mutta aina nuo johonkin mahtuvat. Ruokapöydälle nimittäin. Viimeistään toukokuussa tilanne on varmaankin taas se, ettei me mahduta kunnolla syömään. Eikä missään nimessä voida kutsua ruokavieraita :D

   Poista