24.10.2012

Uusi lelu!

 
Latasin eilen koneelleni ilmaisen Photoscape -kuvankäsittelyohjelman. Hetihän sitä täytyi testata ja alkaa harjoittelemaan uudella kivalla lelulla leikkimistä. Äkkiä löysinkin monta mielekästä juttua!

Nämä metsäkuvat ovat viimesyksyisiä, mutta sopivat ekaan kokeiluun ihan hyvin.


 

 
 

 
 
 
Päällimmäisenä syynä ohjelman lataamiselle ei kuitenkaan ollut haluni leikkiä, vaan tarve saada kuvien kokoa pienennettyä. Niin monessa blogissa on viime aikoina tuskailtu kuvatilan loppumisen kanssa ja itsekin kävin eilen tarkistamassa Picasa-albumini tilanteen. Pelottavalta näytti. Sen suuremmin asiaa miettimättä olen koko ajan käyttänyt ihan järkyttävän isoa kuvakokoa. Tästä postauksesta alkaen kuvieni pitäisi olla niin pieniä, ettei se tyhmä kuvatila kulu.
 
Seuraava tiedoksi niille, jotka ovat miettineet vähemmän tähdellisten kuvien tai vanhojen postausten poistamista blogistaan ennaltaehkäistäkseen ongelmia:
 
Tein Picasasta sellaisen havainnon, että ei auta, vaikka poistaisi bloggerin puolelta kuvia tai kokonaisia postauksia (itsehän siis tein ensin juuri näin, deleteä muutamalle turhalle kuvalle ja parille alkuaikojen ei-niin-tärkeälle postaukselle). Kuvat jäävät kuitenkin Picasaan syömään rajallista ilmaistilaa, mikäli ovat suurempia kuin 800 x 800 pikseliä, vaikka niitä ei enää blogissa olisi. Mahdolliset kuvien poistot on tehtävä Picasasta käsin, jolloin kuvat poistuvat automaattisesti myös blogista. Kuvakoon muuttamisen pitäisi myös onnistua Picasassa, mutta itselläni se ei jostain syystä toiminut.
 
Itse asiassa mun albumissani oli sellaisiakin yllätyskuvia, jotka olen joskus postauksia kirjoitellessani vahingossa klikannut latautumaan ja sitten tietysti jättänyt lisäämättä. Siis sellaisia kuvia, joita ei blogissa ole ikinä ollutkaan, on jäänyt hengailemaan Picasan puolelle!
 
On sitten tosi "kiva" ja "jännä" ominaisuus.
 
Okei, nyt kaivataan taas loppukevennystä. Kas tässä. Sieni?
 
 

 

12 kommenttia:

 1. Hmm, mää olin näköjään käyttänyt 4,32 %.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä! Olet varmaankin käyttänyt pieniä kuvia koko ajan :)

   Poista
 2. wooot!! miksen tienny tollaista, meikä kanssa lataa mooonta kuvaa ja käytän niistä ehkä puolet. ja tosiaan ihan täydellä kuvakoolla ja resolla mennään, huhhu, käynpä heti kattelemassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, mäkin vasta ihan vähän aikaa sitten sain tietää. Omituista, ettei tilasta ja kuvien kokorajoituksista oikein missään mainita, tieto pitää hakemalla hakea..

   Poista
 3. Picasa on muuten kiva lelu - tykkään kans sen kanssa säätää :)

  VastaaPoista
 4. Tuo kuvankäsittely olisi hauska oppia, jännät lisät sait metsäkuviin :)
  Eikä tuota pienennystä huomaa silmällä täältä, hyviltä kuvasi näyttävät..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mustakin noista tuli aika kivat :) Voin suositella tuota Photoscapea. Se on ensinnäkin suomenkielinen ja muutenkin aika simppelin oloinen! Kannattaa kokeilla!

   Poista
 5. Kyllä kannattaa pienentää kuvia. Mulla on suurimmat kuvat ollu kolmeapuolta megaa, ennen pienennystä. Kuvan korjaus tai muokkaaminen on kivaa ja mukaansa tempaavaa. Suosittelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullakin on ollut ihan älyttömän kokoisia kuvia, mutta nyt kyllä alan pienentää niitä. Ja totta puhut, todella mukaansa tempaavaa tuo kuvanmuokkaus on! :)

   Poista
 6. voi järkytys! tuon ko ois tiennyt! mulla kulunu jo vaikka kuinka paljon kuvatilaa isoilla kuvilla.
  voiko vanhojen postausten kuvakokoa muuttaa jälkikäteen mitenkään?
  ja pitääkö kuvakoko olla alle 800 x 800 vai saako olla tasan 800 ?
  mie en oikein ! hallitse näitä ...
  täytyypä alkaa jatkossa photscapessa muokkaan , koska picasa ei näemmä pienennä kuvakokoa.

  VastaaPoista
 7. Sama täällä, tilaa oli mennyt jo vaikka kuinka ja vasta vähän aikaa olen blogannut.

  Picasassa pitäisi käsittääkseni pystyä pienentämään vanhojen kuvien kokoa. Kun siellä avaa kuvan, klikkaa sieltä ylhäältä 'toimenpiteet' ja sitten 'muokkaa mainostyökalussa', pitäisi muokkauksen kai onnistua. Itse en tosin saanut tuota toimimaan..

  Olen varmuuden vuoksi käyttänyt alle 800 x 800 pikselin kuvia, jotta varmasti ovat ilmaisia. Suosittelen Photoscapea lämpimästi, nyt jonkin aikaa sillä leikkineenä en voisi enää olla ilman ;)

  VastaaPoista