5.3.2014

Viisi kuvaa ja orkidea.

Joko se on kevät? Ainakin kuvahaasteen maaliskuun kuvan perusteella kyllä, keväthän se!

Pahoittelut muutaman päivän viiveestä kuvan julkaisussa. Ensimmäinen kolmatta tämä on otettu, kuten kuuluikin, mutta tässä on ollut niin paljon kaikenlaista tekemistä, etten vaan ole ehtinyt enkä jaksanut. Siis bloggailla ylipäätään.

Viikonlopun jälkeen sateli parit pienet lumet, jotka onneksi sulivatkin melkein samoin tein. Ehkä jopa sulattivat vanhoja entisestään. Etupihalla ei enää olekaan jäljellä justiinsa muuta kuin kuvassa näkyvä vähäinen valkeus, varjoisalla pohjoispuolen takapihalla sitten hitusen enemmän. Kuin muistutukseksi siitä, että lunta jossain vaiheessa oli luotavaksi asti, ovat lapio ja kola unohtuneet salavan kylkeen nojailemaan.

Edellinen kuva löytyy täältä. Silloin sitä valkeaa oli.


 
 
Viime kuussa muistin itseäni nimipäivänäni ostamalla orkidean (vai minkä lie kämmekän?). Se on elämäni toinen. Sen ensimmäisen ostin tammikuussa ja onnistuin viittä vaille tappamaan käytännössä heti (raukka paleltui kylmään autoon kyläilyreissun aikana). Tässä kuitenkin muutama räpsy tästä uudesta yrityksestä, jonka kaikin keinoin koitan saada pysymään hengissä. On se kaunis!


 
 
 Mukavaa ja keväistä viikon jatkoa teille!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, kun kevät tulee. Upea orkidea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on, todella ihanaa! Ja tuntuisi tulevan ihanan ajoissa tänä vuonna :) Orkidea on kyllä tosi hieno. Toivottavasti osaan hoitaa sitä oikein..

   Poista
 2. Ah, tuo lumeton maisema on niin ilo silmälle :)

  Kaunis orkidea, kohtuullisen helppo hoitaa. Kerran viikossa puoleksi tunniksi uppoveteen ja sijoitus valoisaan, muttei paahteiseen paikkaan. Kesällä voi ulkoilla hajavaloisassa paikassa ja syksyllä sisälle päästyään alkaa sitten taas viritellä uutta kukintaa. Silloin voi tarjota orkidearavinnetta, niin hyvä tulee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä vain, ja vieläkin vähemmäksi on lumi käynyt :) Pian maisemaan saadaan vähän väriäkin.. Ihan mahtavaa!

   Nyt kuulostaisi siltä, että ainakin melkein oikein olen osannut kukkastani hoivata. Ja sinun hoito-ohjeisiisi uskallan varmasti luottaa, sen verran taitava olet noiden orkideojen kanssa :) Ylikastellut olen (tässä tapauksessa siis pitänyt uppovedessä hieman liian pitkään), kuten tavallista, mutta jollei kukka siitä ihan kauheasti säikähdä, niin mitä luultavimmin tullaan toimeen ihan kohtalaisen hyvin!

   Kiitokset vielä vinkeistäsi :)

   Poista