29.7.2013

Tilasin ja sain, mutta mitä?

Tein viime syksynä tilauksen Viherpeukaloille ja sieltä piti muiden ohessa tulla konnantatarta. Muista kasvoikin ihan tunnistettavasti sitä mitä piti, mutta tattareni ovat erittäin epäilyttävän näköisiä.


 Erityisesti tämä näky suorastaan pelotti niin, että leikkasin kasvit - mitä ikinä ovatkaan - maan tasalle.
Tutkiskelin asiaa ja tulin siihen päätelmään, että kyseessä on kanadankoiransilmä. Siis yksivuotinen, mahdollisesti kovastikin leviävä rikkaruoho?! Mahdankohan olla oikeassa? Missään nimessä se ei ole ainakaan konnantatar!

8 kommenttia:

 1. Jo on, jos rikkaruohoa olet saanut tilauksessasi...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta.. Kyllä vähän ihmetytti :P

   Poista
 2. No olishan TOSI paha jos jotain tuommosta saa kylkiäisenä. Kannattaisiko olla ihan yhteyksissä Viherpeukaloon - jos sais vaikka hyvitystä.
  Ja huima saalis jo kasvimaalta edellisessä postauksessa. Meijän maassa kasvaa vaan ruikuloita vauvaporkkanoita. Olen ollu vähän laiska harventaja - ja kun kylvää sen 10metrin siement kahdelle, niin odotettavissa olevaa 8D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Otin yhteyttä Viherpeukaloihin jo päivällä ja ilmoittivat hyvittävänsä. Pyysin saada uudet taimet, toivottavasti tällä kertaa ovat sitä mitä pitääkin :)

   Palsta antoikin jo ihan yllättävän määrän satoa, en olisi vielä odottanut moista. Mäkin tein aivan samoin porkkanan kanssa viime vuonna: liikaa tavaraa liian pienelle alalle.. Mutta kyllä ne siitä, kun reippaasti harventaa puolet pois :)

   Poista
 3. Kun asuisit lähellä niin lohmaisisin sulle palan konnantatarta....mutta et varmaan asu :) Joskus käy näin, hyvä kun hyvittävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika kaukana taidan asua juu :) Tämä oli eka kerta kun omalle kohdalle sattui, mutta on kyllä tiedossa, että en ole ainoa joka on VP:lta (tai muualta) saanut jotain enemmän tai vähemmän väärää.

   Poista
 4. Kun näin ekan kuvan, niin ajattelin, että kylläpä näyttää ihan samalta kuin eräs kukkapenkistä nyhtämäni rikkakasvi. Ja tuo pallerokukka-siemenjuttu vahvisti tunteen, että kyllä, sama rikkaruoho tuo kyllä on.

  Konnantattaresta yhtä kaukana kuin maapallon navat toisistaan :/ Mutta hyvä, että saat uudet taimet, se on tietysti vähintä, mitä voi ehdottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nytpä osaakin olla kärppänä, jos penkkiin vielä joskus tällaista ilmestyy! Voikukassa ja ohdakkeissa on jo ihan riittävästi hommaa..

   Alkuun mä melkein elättelin toiveita tuota kasvutapaa katsellessani, että olisi vaikka joku röyhytatar. Se olisi ollut ihan siedettävä vahinko :D

   Poista