18.2.2013

Käsityöhaaste.

Sain äskettäin ihanan käsityö-aiheisen haasteen vielä ihanemmalta Kirsiltä. Kiitos tästä, oikein mielelläni vastailen kivoihin kysymyksiin!

Kuvitukseksi etsin taas enemmän tai vähemmän vastauksiin liittyviä, vähän vanhempia käsitöitä ja muuten vaan sellaisia kuvia, joita ei täällä vielä ole nähty. Ja niitä löytyikin näemmä aikas paljon.


1. Mikä on kunnianhimoisin käsityöhaaveesi?

Oppia vielä joskus neulomaan. Toistaiseksi en edes tiedä, kuinka puikkoja pidetään kädessä. Ja sitten tietysti se ikuinen haave (jonka toteutuminen vaatisi ehkä aika paljon enemmän uskallusta, kuin mitä mulla on), että voisin joskus tehdä jonkinsortin käsitöitä työkseni.


 
 
2. Mikä on ollut kunnianhimoisin toteutuneista käsitöistä?

No se sohva varmaankin. Käytännössä ihan mutuna tehty, tälle kärsivällisyydelle melkoisen suuritöinen täystuunaus on kaikesta päätellen miellyttänyt sohvan pientä omistajaa ja on omastakin mielestäni erittäin onnistunut.
3. Jos sinulla olisi aikaa ryhtyä tekemään käsitöitä, jääkö joskus aloittamatta, kun ei osaa päättää mitä?

Ei jää aloittamatta, mutta liian usein meinaa jäädä edelliset lopettamatta, kun tulee jo inspis tehdä jotain aivan muuta. Jotain teen aina, kun on aikaa. Ja niitä keskeneräisiä todellakin riittää!

4. Mitä käsitöitä teet mieluiten?

Tämä olikin paha kysymys! Kaikkein itsevarmimmin tartun virkkuukoukkuun. Erityisen terapeuttista on virkata superpitkiä kaulahuiveja paksulla koukulla ohuehkosta langasta ja nimenomaan pituussuunnassa. Kaikenlainen askartelu ja tuunailukin on tosi mukavaa, varsinkin romutuomion saaneiden tavaroiden kohdalla. Tykkään myös ommella, mieluiten esimerkiksi tyynynpäällisiä ja kangaskasseja, mutta joskus myös yksinkertaisia vaatteita. Enkä mä "miehisempiäkään" käsitöitä mitenkään vierasta.


 5. Liittyykö ammattisi käsin tekemiseen?

Musta piti tulla kiviartesaani, mutta ei sitten tullutkaan, kun elämä lähti viemään ihan toiseen suuntaan. Eikä sitten ole mitkään työtkään käsin tekemiseen liittyneet, ainakaan kovin paljoa.
6. Vallitseeko työpisteessäsi (tai missä ikinä välineitä säilytätkään) totaalikaaos vai narskuvanpuhdas säntillisyys?

Mun nurkkaus on oikeastaan talon ainoa nurkkaus, jossa siedän kaaosta. Oma, ihana, pyhä kaaokseni. Koitan kyllä pitää työpisteen siistinä ja järkevänä, mutta ei se vaan aina onnistu. Oli siistiä tai sotkuista, kaikelle on kuitenkin oltava tietty paikka!


 7. Mitä käsityömateriaalia sinulla on varastossa valmiina odottamassa, mutta et ole koskaan siitä tehnyt mitään? Kauanko olet sitä säilönyt?

Voi, vaikka mitä ja kuinka! Ideoita tulee ja menee, ja on mielestäni ihan hyväkin, jos jemmassa on jotain käyttötarkoituksetonta. Se voi vielä tulla tarpeeseen. Osa materiaalista ja tilpehööristä on odotellut kätköissä vuosia.
8. Millaisessa mielentilassa teet käsitöitä? Korskuen kohti kunniakasta lopputulosta kaamealla faartilla? Nautiskellen ja rauhoittuen? Miten?

Juuri sellaisessa mielentilassa kuin sillä hetkellä olen. Mieluiten aamulla virkeänä, iloisena ja rentona. Puoliväkisin hampaat irvessä siinä vaiheessa, kun joku isompi työ on ollut viikkotolkulla levällään pitkin lattioita ja alkaa tuntua siltä, että nyt on pakko saada valmista tai roskiin lentää.
9. Nyt alkaa mielikuvitus loppua näiden kysymysten kanssa, mutta oletko sinä keksinyt joskus jonkin mielestäsi aivan uuden idean tai toteutustavan käsitöissä?

Tuskin mitään ihan oikeasti ihan uutta. Ehkä joskus hoksannut jotain itselleni uutta, joka helpottaa tekemistä. Esimerkiksi sen yllä mainitun sohvan tilkkutäkin kanssa piti saada pari älynväläystä.


 
 


10. Minkä kouluarvosanan antaisit käsityötaidoillesi?

Jaa, se riippuu aika monesta tekijästä. Parhaimmillaan voi olla jopa ihan kymppiä, huonoimmillaan jotain aivan luokatonta, siis tositositosi kamalaa. Yleisesti ottaen en pidä itseäni kovin taidokkaana, vaan lähinnä innokkaana ja kokeilevana tekijänä. Blogiin esittelyyn pääsevät tavallisesti vähintään seiskan työt.
11. Mikä on sinulle rakkain, jonkun muun tekemä, käsityö?

Minä kun en todellakaan neulo mitään, kaikkein tärkeimpiä ovat toisten neulomukset. Tämän(kin) perheen viluisten varpaiden, sormien ja säärien lämmityksestä osittain huolta pitää mummoni, isu. Etenkin villasukkia isu tuntuu tekevän pienen tehtaan tavoin ja ihan maailman parhaita sukkia ne ovatkin!
Haasteeseen kuuluisi keksiä uudet kysymykset, mutta nämä olivat mielestäni niin hyviä ja monipuolisia, että pistän samoilla eteenpäin seuraaviin blogeihin:

Haasteeseen saa tarttua ja olisi kivaa päästä lukemaan vastauksenne, mutta ei mitään paineita!

4 kommenttia:

 1. ♥ sinä teet ihania ja persoonallisia juttuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia, mukavaa jos tykkäät :)

   Poista
 2. Kiitos haasteesta ja taidan tarttua siihen joskus hieman myöhemmin, joskus, kun käsityöt pohdituttavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä vaan, tartu sitten jos ja kun joskus tuntuu siltä :)

   Poista