24.8.2013

Elämäni ensimmäinen viirinauha.

Olin jo piiiiitkään tuuminut viirinauhan ompelemista ja ajatuksen tasolle se työstäminen aina jäikin, kunnes sain lopullisen inspiraatiopotkun Ehtoisan emännän hienosta tekeleestä. Nauhani valmistui ja pääsi paikalleen oikeasti jo viime kuun puolella. Mutku ei oo ehtiny, kun tässä on ollu kaikenlaista (seliseli höpöhöpö). Tämä on siis rästipostaus!
Viirinauha tuli tytsyn tulevaan huoneeseen ja se on jälleen tehty pieneksi käyneistä vaatteista sekä sekalaisista puuvillakangastilkuista, joita käytin viirien taustapuolille.

Nauha on osa ratkaisua, jonka jouduin keksimään ongelmaan, jonka aiheutti lasitiiliseinän päällä oleva loisteputkilamppu. Lamppu oli muutenkin vähän törö ja varsinkin syystä että siinä ei ole koskaan (?) ollutkaan sitä sellaista kupua.
Olisin pitänyt itseäni hieman tylsänä ja mielikuvitusköyhänä, jos olisin vain ostanut lampulle kuvun, ja siksi päädyinkin viritelmään, joka koostuu liimapuuhyllyistä, tangosta, laskos- ja kappaverhoista sekä viirinauhasta. Tulikin kaksi kärpästä yhdellä iskulla - samalla saatiin säilytystilaa!


 
 


Laskosverhohan ei sinällään ollut pakollinen, mutta ihan hyödyllinen juttu kuitenkin. Lasitiiliseinän toisella puolella kun on keittiö, jossa lähes poikkeuksetta palaa lamppu iltamyöhään. Nyt se ei niin häikäise ja häiritse pienen ihmisen unta.

Vaikka ekaa kertaa viirejä tein ja ilman mitään ohjeita, niin helppoja kyllä olivat. Varmaan siksikin ovat niin kovin suosittuja. Ja näitähän voi tehdä vaikka minkälaisia! Eikä muuten jää viimeiseksi tämä ensimmäinen, oli sen verran kivaa ja melko nopeaakin puuhaa!


Hyllyjen maalaaminen sen sijaan oli erittäinkin ongelmallista. Hyvät ihmiset, jos maalipurkin kyljessä lukee, että ei saa jäätyä, se todellakin tarkoittaa sitä..
Myös vaatekaapin päälle laitettiin verhotanko, johon ompelin samanlaisen oranssin kapan.

Joku sisustussääntö nääs joskus kertoi, että pitäis olla yhtenäinen tyyli ja itseään toistavia elementtejä ja täytyis tajuta käyttää toisiinsa sointuvia värejä ja kuvioita. Tai jotain muuta tosi tärkeää ja oikeaoppista. Kai.


 Oli miten oli, mukavaa loppukesäistä viikonloppua teille!

6 kommenttia:

 1. hehe..kiva postaus. viirinauhasta tuli oikein hieno ja verhotkin on päheen väriset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Väriä tuosta huoneesta ei todellakaan tule puuttumaan! Ja niin kauan kun mä saan päättää, se väri ei todellakaan rajoitu pinkkiin tai vaaleanpunaiseen ;)

   Tunnistitkos tuolta muuten parit kankaat?

   Poista
 2. Hei, tiesinkin jo sun viirinauhatempauksesta, mutta kiva nähdä kuvien kans :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti vielä inspiksestä! Mun piti tosiaan postata tämä jo aikoja sitten, mutta kun seliseli ja höpöhöpö :D

   Poista
 3. Kyllä jokaisen itseään kunnioittavan bloggarin pitää yksi viiri ommella :D Mä en ole ommellut yhtään. Yhden väsäsin serveteistä. Ei ihan näin nättiä jälkeä kuin sulla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se tuntuu olevan, kukapa ei viiriä olis tehnyt..? Jotenkin muistelinkin jossain nähneeni myös jostain paperimateriaalista tehdyn, se oli varmaan sitten se sun servettiviiri :) Kiitos kehusta!

   Poista