26.6.2013

Ompeluksia tytölle.

Olen tässä viimeaikoina saanut liki yliannostuksen väriterapiaa ompelemalla tytölle kaikkea kivaa ja kirjavaa. Tytön huone on edelleen ihan vaiheessa (samoin monitoimihuone, minusta riippumattomista syistä, luulen), mutta ainahan muutamalle tyynylle paikka löytyy!

No okei, olen mä ostanutkin. Pirteät ja kesäiset keltaiset päälliset löysin Tiimarista hitusen yli eurolla kappale, eli lähes ilmaiseksi sain. Tilkkutyyny on tehty tytölle pieneksi jääneitä vaatteita hyödyntäen. Valitsin siihen kaikkein söpöimmät värit ja kuviot. Leikkasin tilkut vähäisen kärsivällisyyteni tuntien tarkoituksella satunnaisen kokoisiksi.


 

 
 
Ja lisää tyynyjä. Pinkkivalkoiset olen värjännytkin itse, kangas on jotain vanhaa lakanaa. Koska en harrasta vetskareita tai napinläpiä, ompelen kaikki tyynynpäälliset tyynyliinamalliin. Helppoa, nopeaa ja siistiä!
 
Hihkaiskaahan muuten, jos joku siellä haluaa kuvallisen tutoriaalin batiikkivärjäyksestä! Mulla on taas värjättävää, joten samalla vaivalla napsin työvaiheista kuvat ja jaan tänne.
 
 
 Kaikki uudet tyynyt yhdessä. Melkoisen värikäs pikkuneidin huone tiedossa, ainakin tämän perusteella..
Ai ei ollut vielä tarpeeksi riemunkirjavaa? Ei hätää, lisää tulee! Niitä vaatteita kun riittää.

Pienen tilkkutäkin tein pihaviltiksi. Taustalla ja reunoilla on paksu kellanvihreä puuvillakangas, jonka luulisi kyllä kestävän käytössä. Tilkut ovat tässä vielä satunnaisemman kokoisia, koska ovat osittain ihan pienenpieniä jämäpaloja. Siis sellaisia, jotka just ja just viitsi käyttää. Umpikierohan tuo viltti on joka suuntaan, kun ompelija ei vaan jaksa olla riittävän huolellinen..


 Mutta hei, se toimii, testattu on!
Joko teillekin tuli väriähky? Vielä olisi yksi pieni ompelus, johon olen ihan uskomattoman tyytyväinen. Tyytyväinen lähinnä siksi, että tyttö sen nähtyään varovasti kysyi: "Mau?"

Eläin tunnistettu! Jee! Ensimmäinen ompelemani lelu ikinä (sitä ala-asteen ekalla luokalla tehtyä nallea esittävää myttyä ei lasketa), ja ilmeisesti ainakin jossain määrin onnistunut. Kisussa on sitä samaa puuvillakangasta kroppana ja kaikki muu on taas trikoota vanhoista vaatteista. Mua vähän säälittää, kun kissa sai aika ruman nenän. Pitää selvästi harjoitella tuota käsin pistelyä. Sisuksena on hukkasuikaleita kaikista tilkkuhommiin käytetyistä vaatteista.
Aiemmin pieneksi jääneistä vaatteista tehdyt kudekorit löytyvät täältä.

Värikästä viikonjatkoa teille ja tervetuloa uudet lukijat!

2 kommenttia: